Věříte v Boha?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
823
4.9.16 10:13

@J_Doe O yolympu tam nic není. Psala jsem, že údajně i na Olympu byli bohové! Nechytej mě za slovo. Starý zákon má několik set stran, pochybuju, že by jsi to tam jen tak našla už i při velikosti písma. Přečti si to a pak dělej chytrou. Takové lidi mám nejradši. Nic o tom neví a přesvědčují mě o opaku. I když, já vlastně nemám zapotřebí někomu něco dokazovat. Já vím, co vím a s někým takovým nemá smysl diskutovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
4.9.16 10:21

@s.y.p.t.a Věřím, že toto mohlo vzniknout i bez boha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7628
4.9.16 10:32
@Klaarynka píše:
@s.y.p.t.a Věřím, že toto mohlo vzniknout i bez boha.

Naprosto souhlasim se vsim:)

Neverim na Boha a nikdy nebudu. Vetsina utrpení a válek prameni z náboženství. Kazou vodu a pijí víno. Mysli si, ze kdyz jdou ke zpovědi, ze se vse spatne smazne a jede se dal apod.. Lidi by se v prvni rade meli naucit chovat sami k sobe nez vyznávat a uctívat neco, co neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
4.9.16 10:41

Když jsem uvěřila v Boha, ptala jsem se jako vy, proč je na světě tolik utrpení - války, chudoba, zločiny, nemoci…? Při našem stvoření nám Bůh ve své veliké lásce dal obrovský dar - a to dar svobody. Co může být většího než takový dar? Nikdo z nás by asi nechtěl být obyčejnou loutkou neschopnou samostatného uvažování. Ale v rámci této svobody se můžeme rozhodnout pro Boha, nebo proti němu. Můžeme někoho milovat jen tehdy, pokud si můžeme svobodně vybrat, koho budeme mít rádi. Bůh chce, abychom se rozhodli pro něho, ale umožňuje nám, abychom svoji svobodu zneužili, popřeli Boha, dokonce se postavili proti němu. A to odmítnutí Boha způsobuje ve světě zlo, bolest a naše utrpení. Ale Bůh to s námi nevzdal. Bůh se sám stal člověkem v Ježíši Kristu, aby za nás mohl zemřít, smířit nás se sebou samými a otevřít nám cestu do nebe. Bůh to udělal, protože nás bezmezně miluje a chtěl nás zachránit pro život věčný. Tak jako my milujeme své děti, tak miluje Bůh nás a odpouští nám ve své lásce a milosrdenství. Ale bez lítosti se nemůžeme obejít. Bez lítosti bychom nezískali odpuštění hříchů. Jak někdo v diskusi připomínal, že do kostela chodí i hodně špatných lidí. I já se přiznávám, že chodím do kostela a nejsem svatá. Ale pokud bych nelitovala toho zlého, co jsem udělala, a neodcházela s předsevzetím, že už se k tomu špatnému nechci vracet, mé hříchy by mi nebyly odpuštěny.
Ještě jedno malé zamyšlení: Jeden člověk se procházel městem a potkal promrzlého a hladového bezdomovce. Obrátil se v myšlenkách k Pánu: „Bože, jak můžeš něco takového dovolit? Prosím tě, udělej něco!“ Pak uviděl sousedovu vdovu s více dětmi ve špatné materiální situaci. Znovu ho napadlo: „Bože, proč jim nepomůžeš? Tolik by to potřebovali!“ Večer mu televize ukázala další srdcervoucí scény, lidi čekající na pomoc… Znovu se modlil: „Pane, tolik neštěstí a bídy. Udělej něco.“ V noci mu Pán jasně řekl: „Už jsem něco udělal. Učinil jsem tebe…!“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
4.9.16 11:11

@s.y.p.t.a A jak to všechno víš, kromě toho, že ti to řekli v kostele nebo jsi to četla. Ty jsi snad s bohem mluvila? Všechno jsou jen domněnky. A co teď píšeš - promiň, ale takhle mluví zfanatizovaní lidé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
4.9.16 11:12

@s.y.p.t.a Ale neberu ti to. Pokud je ti takto líp. Žij podle toho. Každý to máme jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
4.9.16 11:20
@Klaarynka píše:
@s.y.p.t.a A jak to všechno víš, kromě toho, že ti to řekli v kostele nebo jsi to četla. Ty jsi snad s bohem mluvila? Všechno jsou jen domněnky. A co teď píšeš - promiň, ale takhle mluví zfanatizovaní lidé.

V tom případě jsem taky zfanatizovaná. Ale nechápu, jak můžu žít a vycházet se svým manželem, který se kostelům vyhýbá obloukem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
4.9.16 11:24
@Klaarynka píše:
@s.y.p.t.a A jak to všechno víš, kromě toho, že ti to řekli v kostele nebo jsi to četla. Ty jsi snad s bohem mluvila? Všechno jsou jen domněnky. A co teď píšeš - promiň, ale takhle mluví zfanatizovaní lidé.

Tak od toho je to snad víra. Kdyby pro existenci boha existovaly důkazy, tak už těžko můžeme mluvit o víře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
4.9.16 11:35
@Klaarynka píše:

neprijde mi to jako fanatismus a ani to, co pise neni spojene jen s nasi cirkvi… dost nabozenstvi i filozofii ma tohle spolecne, clovek je vlastne ze tri casti, u nas katoliku duch(tedy cast cloveka napojena na transcednetno), duse(osobnost, vlastnosti cloveka) a fyzicke telo… soucasti pece o ducha jsou modlitby a meditace, pece o dusi jsou nase vztahy s okolim, jak blizkymi i vzdalenymi lidmi, tak i pece o prirodu(minimum je i trideni odpadu) a spousta nabozenskych zvyklosti je zalozena na praktickych zkusenostech( treba v oblasti pece o telo je dnes doporucovano drzet cas od casu detoxikacni pust, jako katolici mame obdobi od popelecni stredy do velikonoc, nacasovani a doba trvani ma jednak nabozensky odkaz, ale i to sedi ke klimatickym a tim padem zemedelskym podminkam mista, kde zijem)… a s Bohem(nebo jeho ekvivalenty) se da komunikovat(kdo cetl Alchymistu od Coela tam je taky jeden zpusob popsanej), jen to nejde stylem rande v kavarne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.9.16 11:48

Tak jako se samy od sebe vytvořily hodinky, rádia atd..tak stejně se sám vytvořil svět. :) Ten kdo věří v Boha tak ho cítí, vidět ani nemusí. Ten kdo nevěří, necítí. Proč jsou stromy dokonalé, příroda, atd? Sama od sebe? Proč přes den je slunce a večer měsíc? Že by se to vytvořilo samo od sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
4.9.16 12:05

-

Příspěvek upraven 23.03.19 v 20:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
4.9.16 12:13

@alenka84 Jasně, je buď věřit nebo vědět. A já chci radši vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
4.9.16 12:14

Je zajímavé, že i mnozí vědci dospěli k víře v Boha. Např. Albert Einstein prohlásil: „Když se snažíte pronikat našimi omezenými prostředky do tajů přírody, zjistíte, že za zřejmými zákony a souvislostmi existuje něco velmi jemného, neuchopitelného, nevysvětlitelného…“ A dále: „Nikdo přece nemůže číst evangelia bez toho, aby cítil přítomnost Ježíše. Jeho osobností přece pulzuje každé slovo. Žádný mýtus není takhle naplněn životem.“ V současnosti je to třeba známý astronom a astrofyzik J. Grygar, věřící člověk. Cituji jeho slova: „Čím víc člověk pokračuje ve vědě, tím víc chápe teologii. Ta situace je čím dál víc analogická. Až mě to samotného překvapuje. Od té doby, co byla vynalezena kvantová mechanika, tak znám zázraky… Jen si zkuste představit, že třeba jeden foton může projít dvěma dírami současně.“ A na otázku vzniku vesmíru odpověděl: „Velký třesk začal především v čase. To znamená, že nejdřív vesmír nebyl a najednou byl. A to je přece zázrak nad zázraky. My nejsme schopni pochopit ten velký třesk a čas nula.“
A E. B. Aldrin, který se účastnil expedice Apollo 11 jako pilot lunárního modulu a který jako druhý člověk v dějinách lidstva vstoupil na povrch Měsíce, si s sebou vzal „Modlitbu na ochranu“. To je její znění: Boží láska nás obklopuje, Boží láska nás objímá, Boží moc nás chrání a Boží přítomnost bdí nad námi. Ať jsme kdekoliv, je tam Bůh! Amen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
4.9.16 12:19

@Janiiska proč je přes den slunce a přes noc měsíc? To jako myslíš vážně? Co takhle zákonitosti vesmíru. Ale vlastně já zapomněla!!! Vesmír taky bůh stvořil! Ó jak pošetilé ode mě o tom pochybovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
4.9.16 12:25
@kačule.j píše:
Nevěřím. Vadi mi církev jako taková, je to jeden velkej business. Trochu nechápu rodiče, kteří křtí svoje deti ve veku, kdy se ještě nemůžou rozhodnout, zda opravdu chtějí byt křtění. A pak mi vadi lidi jako je @Reginaa, v dnešním světe vědy. docela by me zajímalo, co si mysli věřící o nevěřících.

Nemůžu mluvit za ostatní „věřící“, ale já osobně si myslím o nevěřících, že jsou pouze „zatím“ nevěřící. Víra je dar, a každý má svůj čas. Bůh miluje každého člověka, a pokud Ho někdo upřímně hledá, On sám se mu nechá nalézt a poznat. Přeji tobě, i ostatním Boží milost. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová