Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
smallrose píše:Angua píše:Běťák, toho jsem měla na mysli. Na Hovězí je Durmon mladší, toho neznám, jezdívali jsme kdysi dááávno ke starému. No, řekla bych na velká zvířata odborník, ale ty menší, nevím nevím. Léčil nám špice tak, že po injekcích se mi vždycky v náručí bolestí počural… kdyby to aspoň pomohlo, ale ono nesmallrose píše:
My máme kočičku operovanou od Šturaly - myslím, že je docela šikovný. Už si teda nepamatuju, kolik operace stála, ale nebyla to žádná závratná suma. K Hrůzovi jsme chodili dřív, je opravdu hodně drahý (nicméně zase má super vybavení, takže se nedivím, že to chce částečně po lidech zpátky), Lysý zase psovi odstraňoval zubní kámen - ale to už je dost dávno. Jeden veterinář je ještě u Bečvy, u lázní, ale nevzpomenu si na jméno.Zgarba? Tam jsem byla kdysi s andulkou stříhat drápky, zastřihl jí to do krve (to bych uměla taky, že jo
Býval tam s Běťákem, ale ten vůbec nevím, jestli tam ještě bývá… A pak ještě je veterinář na Hovězí - Durmoň myslím…) a o možnosti, že by z toho mohla vykrvácet, mluvil poměrně nepohnutě
Ale zas stane se, beru…
Ale třeba je mladý fajn.
Mimochodem, zdravím, jak sa máte, rodinko?
Tak to nevím, osobní zkušenost s ním nemám, jenom vím, že je a snad že není špatný. Ale asi jsem též slyšela jenom o starém ![]()
Jináč se máme výborně, hlavně jak polevujou ty mrazy - 14 dní jsme seděli doma
Dneska jsem z euforie dokonce vyrazila s oběma dětma na nákup
A co vy?
Coby pejskař jsem slyšel, že Lysý před lety někoho uspal a operaci vůbec neudělal a myslím, že se jednalo právě o kastraci. Ale může to být výmysl, jenže jsem tehdy slyšel takových přípěhů víc a z první ruky. Potom dále, že ty oparace nedělá, prý mu to někdo jezdí dělat. Ale to už je víc než deset let. Teď sám sháním, kdo dělá kastraci koček. Se psy mám nejlepší zkušenosti s veterináři Běťák a Zgarba, kteří mají ordinaci naproti lázním. Připadá mi jejich přístup naprosto nekomerční, poradí i tak, že klidně přijdou o zisk, nevymýšlejí zbytečnosti a mají fakt rádi zvířata. Taky nebývá obvyklé, že by se dva veterináři snesli a sdíleli společnou ordinaci, tedy nejsou to draví obchodníci se zvířectvem. A ceny tam byly vždy daleko nejrozumnější, měl jsem přehled. Tak se tam chystám dnes na radu, co s kočkou, aby neobřezela při výletech ven. Snad ještě ordinují. Přeji šťastnou ruku při výběru!
Tak jsem se byla poptat u toho Běťáka naproti lázním a kočku bych mu tam na operaci nedala. Vešla jsem tam 4 minuty po otevíračce, na vyšetřovacím stole kafe, působil na mě jak kamionář, ne veterinář, strašně smrděl a celá „ordinace“ taky.. tak jsem se ho přeptala co a jak a šla s vědomím, že tomu teda svoje holky nedám. Na Lysého chvála ohledně jeho ťuťu vztahu ke zvířatům, ale co jsem bádala po infech, tak spoustě zvířatům spíš uškodil než pomohl. Navíc dělá pouze kastrace samců, ne sterilizace, protože na to nemá vybavení. Odkázaná jsem byla vzhledem na požadavky kvality, citlivosti a zkušeností nejvíc na ordinaci Hrůzy. Běťák dělá sterilizace za 650-700kč a u Hrůzy je možnost výběru podle anestetika za 660 nebo 1100kč. Takže my jdeme tam.
Já osobně jsem si vybrala p. veterináře Běťáka u lázní. I když možná na někoho působí jako kamioňák, tak je to strašně ochotný pán, který má opravdu rád zvířata a je ochotný pro záchranu udělat vše..Navíc za to chce rozumné peníze v poměru třeba s Hrůzou. A když je někdo hold citlivka na to, že na tom stolečku má položené kafe, tak to se na mě nezlobte ale to je směšné..:-D Ten hrnek na tom určitě zvířátkům uškodí..:-D
@ajka99 píše:
Já osobně jsem si vybrala p. veterináře Běťáka u lázní. I když možná na někoho působí jako kamioňák, tak je to strašně ochotný pán, který má opravdu rád zvířata a je ochotný pro záchranu udělat vše..Navíc za to chce rozumné peníze v poměru třeba s Hrůzou. A když je někdo hold citlivka na to, že na tom stolečku má položené kafe, tak to se na mě nezlobte ale to je směšné..:-D Ten hrnek na tom určitě zvířátkům uškodí..:-D
To kafe jako budiž, ale na podlaze zablátěné kaluže, oblečený ve staré odrbané vestě.. fakt to na mě nepůsobilo jako prostředí, kde bych dala své milované zvíře k operaci, při které bude značná část těla otevřená..
Myslím si, že po prvním dojmu těžko soudit člověka. Nevím jak dlouho to je co si tam byla, ale já tam byla letos v srpnu a opravdu jsem milejšího člověka nepoznala. Místo 3 různých očkování a různých chemických věcí co dávají ostatní do psa, nám dal jenom jednu, která má všechny vlastnosti, odčervení a všechno a stálo to 250 Kč. Pejsek je zdravý, roste a k veterináří se chystáme tento týden znova.
@ajka99 píše:
Myslím si, že po prvním dojmu těžko soudit člověka. Nevím jak dlouho to je co si tam byla, ale já tam byla letos v srpnu a opravdu jsem milejšího člověka nepoznala. Místo 3 různých očkování a různých chemických věcí co dávají ostatní do psa, nám dal jenom jednu, která má všechny vlastnosti, odčervení a všechno a stálo to 250 Kč. Pejsek je zdravý, roste a k veterináří se chystáme tento týden znova.
Byla jsem tam v květnu. Milí určitě je, jeho slovník taky.
Holt každému sedí něco jiného. Já jsem ráda, že jsem šla s kočkou k Hrubému, protože měla vážné problémy a nějak pochybuju, že na tom stole mezi kalužemi by to přežila, když měli co dělat i u Hrubého se vším kvalitním vybavením.
Šmarjá pano, tady získám do praxe ty nejlepší špeky=) hodnotit veta podle toho, že se snese s druhým=)
jinak neblázněte, vždyt nejde o nějakou operaci typu GDV, invaginace střeva a podobně.
Elata, když už ti vadí, že pan doktor říká místo sterilizace kastrace, tak ti musím sdělit, že zkratka tohoto je OHE. Navíc proč chcete kočce brát i dělohu? proč by někdo schválně prováděl invazivnější zákrok?
kočkám se normálně berou jen vaječníky, čili se dělá OE. prostě se udělá malinkatý řez do břicha, do rány se vytáhne jeden, druhý vaječník, podvážou se, ušmiknou a hotovka. menší banalita je už jen kastrace kocoura.
jinak proč si myslíš, že operační zákrok se dělá na běžným vyšetřovacím stole? nebo tě doktor bral někam dozadu? pokud toto vet chce dělat, musí mít místnost s názvem operační sál. není nutný, aby byl operační stůl vyložený zlatem, je nutný, aby vet měl sterilizátor a byl schopný vytvořit sterilní prostředí. a dodatek, dr se k operaci převléká! bere si sterilní plášť, sterilní rukavice, čepku, roušku..to že vepředu má vestu vůbec o ničem nevypovídá. čili na terénní praxi když měl dr kafe na vyšetřováku, na zemi tápoty, nebo stříkance od krve, který se ještě nestihly umýt, tak vzadu měl stůl, na kterým normálně otvíral zvířata=)
zkuste posuzovat dr podle jiných parametrů. spíš těch opravdu veterinárních než podle blbostí. myslím, že vašim miláčkům to prospěje víc.
Wifi - pan doktor Běťák má ordinaci u hlavní cesty, velice rušné a prašné, jeho ordinace je hádám 1,5m x 2,5m a uprostřed má stůl, na kterém i provádí zákroky a většinou u pootevřeného okna.. Opravdu to na mě z toho dobře nepůsobilo. A kočce se brala i děloha, protože byla přemrouskaná a po otevření zjistili, že byla otázka pár dnů, kdy by jí děloha či vaječníky praskly, jak byly nateklé. Pan Běťák ani nenabízí lepší druh sterilizace, jako operaci na vyhřvané desce, s kapačkou, lepší narkozu.. provádí jen základní uspání, vybere vaječníky a čau a cenu má za toto i tak o 50kč dražší než jinde.. prostě si to mou důvěru nezískalo.
Jinak sterilizace se mezi vetama nepoužívá, prostě se říká kočku kastrovat. ono se spousta věcí lidem neříká správně..myslíš, že kdyby na tebe spustil celkově latinsky, že by ses orientovala? a i kdyby jo, myslíš, že většina lidí jo? na mě lidi koukaj jak blázni a to su student, nikdo mi nerozumí. a v ordinaci vidím, že i ty lidi nerozumí. takže řešit to, že někdo říká kastrace a ne sterilizace je blbost..podle mě je z klinickýho hlediska lepší výraz ovariohysterektomie, to taky nikdo neřiká. řekneš kastrace a lidi ví, nikdo neřeší, co přesně tý kočce bude chybět.
já třeba často vídám, že když se přijde k dr s nějakým problémem, vet se zabývá jen tím, a zvíře pořádně klinicky nevyšetří, hledáte veta podle toho, jestli pokaždé zvíře prohlédne? prohlídne váš vet zvíře před vakcinací? toto jsou třeba moje kritéria. jak doktor postupuje, ne kde má kafe a jakou má vestu. jinak jsem ještě neviděla, že by dr někoho vodil dozadu a ukazoval mu, jaké značky má sterilizátor, inhalačku, čím premedikuje, indukuje anestezii..to by pro mě byly info, jestli mu dám zvíře operovat, vy umíte toto posoudit, že se tu tak zasvěceně kydá na někoho špína?
To sem netušila, že takovýhle ordinace existujou, tak se omlouvám za rozhorlení=) nemám ráda tyhle řeči, lidi nejsou schopný říct, co dr dělal, co píchl psovi, co jim říkal, ale vědí přesně, že to bylo blbě.
a z toho cos říkala, byly nějaký komplikace? ani s dělohou to není nic velkýho. nároky na sterilitu prostředí jsou samozřejmě u každýho zákroku, ale toto jsou zákroky na 20min i se šitím.
@wifi.. píše:
Jinak sterilizace se mezi vetama nepoužívá, prostě se říká kočku kastrovat. ono se spousta věcí lidem neříká správně..myslíš, že kdyby na tebe spustil celkově latinsky, že by ses orientovala? a i kdyby jo, myslíš, že většina lidí jo? na mě lidi koukaj jak blázni a to su student, nikdo mi nerozumí. a v ordinaci vidím, že i ty lidi nerozumí. takže řešit to, že někdo říká kastrace a ne sterilizace je blbost..podle mě je z klinickýho hlediska lepší výraz ovariohysterektomie, to taky nikdo neřiká. řekneš kastrace a lidi ví, nikdo neřeší, co přesně tý kočce bude chybět.
já třeba často vídám, že když se přijde k dr s nějakým problémem, vet se zabývá jen tím, a zvíře pořádně klinicky nevyšetří, hledáte veta podle toho, jestli pokaždé zvíře prohlédne? prohlídne váš vet zvíře před vakcinací? toto jsou třeba moje kritéria. jak doktor postupuje, ne kde má kafe a jakou má vestu. jinak jsem ještě neviděla, že by dr někoho vodil dozadu a ukazoval mu, jaké značky má sterilizátor, inhalačku, čím premedikuje, indukuje anestezii..to by pro mě byly info, jestli mu dám zvíře operovat, vy umíte toto posoudit, že se tu tak zasvěceně kydá na někoho špína?
Samozřejmě, že soudím dle tohodle. A když jsem kočku objednávala, tak jsem hlásila, že chci objednat kočku na OVH. A ano, obešla jsem si všechny vety ve městě a vytávala se, jak probíhá prohlídka, očkování apod. Proto jsem zvolila Hrubého. Zvíře vždy kompletně prohlédne, vyptá se na všechno, je pozorný. A opět opakuju, u tohoto pana veterináře, o kterém jsem nemluvila hezky, není žádné dozadu. Je to jen pidi místnost u hlavní cesty, kde dělá všechno.
Jinak čumim, že jsou kategorie operací. jakože s vyhřívanou dečkou je to dražší? kapačka je podle mě v režii doktora, pokud je zvíře ok, a jde jen o toto, kapačka není potřeba, jestliže se zvíře probudí a je v pohodě. potřebu infuzní terapie má myslim určovat doktor.
ale už sem taky viděla pána, který si chtěl platit nějaký lepší analgetika pro kocoura..asi si myslel, že za příplatek píchnem kocourovi po kastraci opiáty=)
@wifi.. píše:
To sem netušila, že takovýhle ordinace existujou, tak se omlouvám za rozhorlení=) nemám ráda tyhle řeči, lidi nejsou schopný říct, co dr dělal, co píchl psovi, co jim říkal, ale vědí přesně, že to bylo blbě.
a z toho cos říkala, byly nějaký komplikace? ani s dělohou to není nic velkýho. nároky na sterilitu prostředí jsou samozřejmě u každýho zákroku, ale toto jsou zákroky na 20min i se šitím.
Moje nejstarší kočka patří mezi ty, které neumí vstřebat hormony z mrouskání. Začala se projevovat špatně, hodně se zklidnila, což je u ní výrazná změna chování, začala strašně moc pít, hrudky v záchodu se trojnásobně zvětšily, pak začala několikrát denně zvracet cosi, co bylo podobné spíš stolici, strašně to smrdělo a nebyly v tom chlupy a to už jsem večer objednávala veterináře. Nevím, kolik má vážit děloha a vaječníky, ale ty mojí Sallinky vážily dohromady půl kila. PO operaci vážila celá moje ragdolla 2kg. Chudina vypadala jak oškubaná štětka do záchodu. Měla tu dražší operaci se vším luxusem a péčí a i tak to strašně zle snášela. Opravdu jsem ráda, že byla u toho dražšího vety, kde je to opravdu už na pohled a vůni sterilní, přivítají mě v bílém plášti, mají opravdu místnost na operace, místnost s rentgenem a zvlášť vyšetřovnu, umývají si ruce před vyšetřením, po něm, vedou si záznamy.. Teď je zlato moje půl roku od operace a je z ní nádherná huňatá spokojená ragdolla, která si zase hraje. ![]()