Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jejda, neřeš takové ptákoviny, kdyby byl malý, budou říkat, chudáčku, maminka ti ani nedá napapat
lidi pořád něco říkají, musíš se nad to povznést
Já to poslouchám dvojmo…prostřední syn je prcek, 92 cm a 13 kg ve 3 letech. Mimino je zase tlustoucky, váhu má sice ok, ale těch faldiku a brad
Pomáhá jedině neřešit to. Jedním uchem tam a druhým hnedka ven. Děti jsou zdravé a to, že jsou menší nebo větší je přece jedno.
Starší vážila 3,9kg po porodu, mladší 4,5kg a nejmladší syn vážil 4,2kg. V roce všichni kolem 12kg, starší dcery jsou teď však obě drobné po mně a syn asi taky nebude v dospělosti žádný obr, s manželem jsme oba nižšího vzrůstu. Neřešila bych to ![]()
Joo já to taky poslouchám, ale my jsme oba velký tak nevim co na tom lidem přijde tak šokující.
A ešte častějč poslouchám že má velký oči, na to už mám alergii já, i když vim že to nikdo nemyslí zle. Ale když to člověk každou procházku slyší několikrát tak se mu to ohraje… Takže na „ten má ale oči!“ odpovídám „no, má, dvě.“ ![]()
Ja zas posloucham od babicek opacny blby kecy
Moje holka je dlouha cara a hubena jak nudle. Pritom je velky jedlik. Nekdy obedva vic nez ja.. Na kazde navsteve u pribuznych se dozvim, ze urcite doma poradne nevarime a nedavame ji dost najist…
Mysli si neco o pr.deli a jednim uchem tam, druhym ven.. At uz budes mit jakýkoliv dite, tak si stejne neco najdou.
Ja mam tedy drobne deti a slycham opak nez ty. Pry jim mam dat poradne najist atd. Myslela jsem, ze tebou uvadene miry jsou pro rocni dite prumerne. Svagr byl pry samy faldik a je to stihly a pohledny chlap. Jeho deti byly jako male take buclatejsi, ale postupne z toho vyrustaji. Ja byla vzdy mala a drobna, takze genetika urcite funguje. Tve dite by urcite zvladlo i delsi nemoc. Moje deti by musely na infuze. Ohradila bych se proti recem a zastala bych se sveho ditete. Ono to vnima a driv nebo pozdeji mu to zacne byt neprijemne (memu synovi tyto reci dost vadi). Ty se taky nenavazis do vzhledu ostatnich. Nikdo jim preci pravidelne nepripomina, ze maji krivy nos ![]()
Holky, děkuju
Máte pravdu, vždycky si něco najdou. Ono to jde každému nejlip řešit ostatní místo toho, aby se podívali na sebe a své děti že jo
Já vím, že se syn spokojený, zdravý a šťastný a že to je to nejdůležitější. Budu se snažit obrnet a myslet si svoje ![]()
Já mám zase obě holky mále a drobné. To se vždycky někdo najde kdo něco pronese. Každopádně já jsem ráda za ty svoje drobky, tahat takhle těžký dítě bych nechtěla. Ale co nadelas, doufej že to vyběha
Vím, že je to otrava…
… Ale píšeš o tom, jako by to dělali naschvál a se zlým úmyslem. Je to tak? Říkají to, aby tě nějak poškodili? Asi ne, což? Lidi plácají blbosti. Neví, co/jak říct, tak řeknou „něco“. Tvůj syn je objektivně větší, tak o čem jiném vést small talk (když to moc neumíš)?
Jestli to lidi kolem tebe přehánějí s komentováním tvého dítěte, nějak vhodně a narovinu jim to řekni, že jsi z toho už přešlá. Zabere to. ![]()
@luci.no no to si pis, že jim to řeknu, když mají poznamky a manžel už taky x krát vyjel, protože ho to štve. Navíc jak píšeš, genetika funguje. Manžel byl jako dítě taky baculaty, pak z toho vyrostl a v pubertě byl vysoký a hubený. Jako malý nemá faldy, ale je prostě mohutný, má silne nohy a je celkově prostě velký. Jenže tady každý No to malý měl v roce 9 kilo a podobně. No tak měl a co? Tohle je moje dítě A je jiné, tečka.
Já nevím, že to lidi tak baví ![]()
Casem si na reci zvyknes. Zatim to slychas jen 11 mesicu
Ale ja tedy cim dele je posloucham, tim vic se dokazu ohradit.
Vůbec bych to neřešila a byla šťastná za zdravého chlapečka. Moje holky jsou dlouhé hubeňourky, starší má 122cm18kg v šesti letech mladší má 98cm10kg ve dvou. Navíc od porodnice mají husté vlásky takže poznámek typu „jeee to je vlásků a jak je drobounká“ jsme si užili. Jak už bylo zmíněno, lidé raději řeší ostatní než sami sebe.
Já poslouchala debilni kecy u vsech trech. První dcera tlustý výkojený mimino, druhý syn všechno jinak, třetí dcera malá drobná. Občas zasnu, čeho jsou cizí lidi schopní. První dceri se matky, některé, v dětské poradne smaly, že je tlustá a po kom že je? ![]()
No a nejmladší dcera zase jak je malá a vybíraly jsme spolu školní tašku, tak prodavačka, mladá holka, začal vyvolavat: „A tohle půjde jako do první třídy?!“ No zážitek výborný. Dceři jsem vysvětlila, že se prodavačka neumí chovat. Málem ji to rozbrecelo
Příspěvek upraven 27.11.19 v 10:41
Buďte v klidu, já mám taky větší děti, u syna mě kolikrát zastavili úplně cizí lidi, že to mám těžké že mám postižené dítě. Moje odpověď že syn není postižený, ale že mu nejsou ani dva roky, proto nemluví a hůř chodí je většinou dost vyvedla z míry. On v těch dvou letech vypadal na 5, naštěstí se ten rychlý růst zbrzdil a teď ve čtyřech letech je jen o trochu větší než vrstevníci. To samé mám u dcerky je jí 16m a je jí akorát velikost 98, ale taky očekávám že se těm růst trochu zbrzdí. Rodina naštěstí blbé řeči nemá, protože já i manžel jsme byli velcí (já se narodila přes 4kg, manžel měl skoro 4kg). Jediná rada je hloupé poznámky pouštět jedním uchem tam, druhým ven a nereagovat na ně.
Zdravím, omlouvám se za anonym, ale chodí sem příbuzní a nechci, aby mě někdo poznal. Mám syna, který není žádný drobek a už mě svou neustálé poznámky ostatních, jak se má dobře, jak je vidět, že mu chutná, jak je baculatý a podobně. Má 11 měsíců a váží skoro 11 kilo, měří asi 78 cm. Podotýkám, že synovi dávám k jídlu jen zdravé věci, je pořád v pohybu, začal brzy lézt a už zkouší i chodit, celý den se nezastaví. Ale tyhle poznámky mě už fakt vytáčí. V rodině byli zvyklí na malé děti a neustále srovnávají
Přitom manžel není žádný trpaslík. A já jsem měla v roce 12 kilo a teď jsem drobná a hubená. Máte taky některá "větší " dítko a musíte poslouchat tyhle trapné poznámky? Potřebovala jsem se z toho vypsat, už mě to vážně vytáčí