Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No ja mela odhad v 34tt 3600g a maly se narodil za 4 dny v 34+4tt a mel 3560g a 53cm ![]()
http://www.maminkam.cz/…-tehotenstvi
34. týden mívá plod průměrně 2150. Ale je to jen odhad. U mojch dětí ten odhad byl vždycky na nic ![]()
Jej, to je normální odhad na tenhle týden, já rodila dítě 4050g, porod za 4 hodiny a 4 minuty od první kontrakce, minimální nástřih a ven šla na tři zatlačení během jedné kontrakce, naprosto parádní, lehký, perfektní porod. Nestresuj se dopředu. A váhové odhady jsou plus minus autobus.
Ber ten odhad opravdu jen jako odhad, můžou se seknout i o půl kg. A být na tvém místě, vůbec bych si už nenechala dělat další váhové odhady, akorát tě to bude stresovat a ještě kvůli tomu budeš mít horší průběh porodu, psychika dělá hodně. A opravdu to není tak, že čím větší dítě, tím horší porod, ono záleží na hodně věcech, takže takhle se to nedá posuzovat. Mám kamarádku, která rodila 4kg dítě a naprosto bez problémů, bez nástřihu, natrhnutí, prostě žádné poranění a to se předem nijak nepřipravovala (epi-np, masáž hráze apod.). Já rodila dceru o váze 2920g a byla jsem šitá uvnitř i venku, dohromady 12 stehů…
Takže buď v klidu a nestresuj se, zvládneš to ![]()
A co se týče epidurálu, o tom přemýšlej až na porodním sále, podle situace ![]()
Mne to neprijde zadny velky odhad, u holek jsem mela ve 30 tt 1700 a 1500g, starsi se pak narodila ve 35.tydnu a mela 2330g, mladsi je v terminu s necelymi 3,5kily. Odhady u obou jsem mela presne
Noo já ti teda nevím, ale já ve 30tt měla odhad váhy 1600gramů
Tak nevím kdo má většího obříka ![]()
@radkacka
mojo mělo odhad přes 4 kg a nakonec 3200
ale je fakt, že bylo nějako blbě uložené, no zlatý císař tehdy teda ![]()
@radkacka myslím, že ten odhad by se měl počítat tak, že mimino ke konci těhotenství přibere každý týden cca 250g, pokud máš do konce těhotenství 7. týdnů, tak by ten odhad měl být v termínu 3600g, ale třeba se pletu, jinak já měla odhad ve 32+0 1650g a malá se narodila v termínu a měla 3090g, spíš prcek
jo a dva dny před termínem odhadovala dr. v porodnici, že už má 3750g
vůbec se tím nezabývej, některý děti maji v 34.tt už přes dvě kila ![]()
@Tarinka píše:
@radkacka myslím, že ten odhad by se měl počítat tak, že mimino ke konci těhotenství přibere každý týden cca 250g, pokud máš do konce těhotenství 7. týdnů, tak by ten odhad měl být v termínu 3600g, ale třeba se pletu, jinak já měla odhad ve 32+0 1650g a malá se narodila v termínu a měla 3090g, spíš prcekjo a dva dny před termínem odhadovala dr. v porodnici, že už má 3750g
vůbec se tím nezabývej, některý děti maji v 34.tt už přes dvě kila
A nektery pres 3
![]()
Rodila jsem přesně čtyřkilovou holčičku, bez jakéhokoliv poranění, takže klídek ![]()
@Hanka79 píše:
No ja mela odhad v 34tt 3600g a maly se narodil za 4 dny v 34+4tt a mel 3560g a 53cm
Cože?
![]()
Já měla ve 33tt odhad 2,75kg a dr. mi řekla, že pokud porodím v termínu, tak to vypadá na čtyřkiláka. Ve 37tt to bylo 3,6kg a rodila jsem SC týden před termínem a malý měl 3,95kg. Odhad je jen odhad a někdy se dr. i trefí.
@radkacka neboj se niceho nas maly mel v 34tydnu 1900g a odhad 4500g a dnes se narodil 3400g a 54cm.
@Hanka79 píše:
No ja mela odhad v 34tt 3600g a maly se narodil za 4 dny v 34+4tt a mel 3560g a 53cm
tak malej měl v nose kdy vylézt
na 35tt fakt slušný