Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vám tu všem odhadovali 4 kila a mě strašili pořád tím, že moje děti jsou menší než mají být
Poslouchala jsem to celý těhotenství u obou dětí ![]()
Tak já zopakuju taky, že to je jen odhad
. Ale plně chápu tvoje obavy
. Mám devítiměsíční holčičku, která měla nějak týden před porodem odhad přes 4 kila. Taky jsem se strašně lekla
. Nakonec měla 3,87. No a myslím, že nezáleží nějak šíleně moc na hmotnosti jako spíš na velikosti hlavičky a tak celkově jak porod jde…Mě malá potrápila hooodně, ale váhou to si myslím nebylo…Někdo porodí těžké mimi v pohodě a někdo se trápí s drobkem…Ale držím pěsti ať to máš rychle za sebou a hlavně klid
.
Tak mala mela ve 31tt 2200g, 35tt 3100g, 38tt 3630g, a narodila se 40tt 4150g
Příspěvek upraven 21.02.14 v 21:31
@radkacka ja mela ve 36 tydnu odhad 3.4 kg a malej mel neco malo pres 4.6 kg. lehci porod nez u jeho 3.5 kg segry ![]()
Nas mel 3980g, slo to u nas blbe pac byl sice hlavou dolu ale spatne dorotovany, takze nam hrozily kleste, na posledni pokus jsem ho vytlacila, sice jsem mela nastrih i siti zevnitr, ale myslim si ze kdyby byl dorotovany tak je to jak kazdej jinej porod.. bracha mel lehce nad 5kg a rikala mamka ze sel vytlacit snaz jak ja 3,6kilova
@radkacka necelých 1900g jsem měla odhad na UZ už ve 32.tt a malá se narodila 39+5 s váhou 3570.. nemusí se konat 4 kila ![]()
@tamata píše:
Vám tu všem odhadovali 4 kila a mě strašili pořád tím, že moje děti jsou menší než mají býtPoslouchala jsem to celý těhotenství u obou dětí
no tak ty buď ráda, že rodíš ty menší děti
kdybys rodila větší, to bych chtěla vidět ty váhy ![]()
Ahoj ja jsem ve 32 tt měla 2160 g a prý bude malá menší
říkala dr. Tak nevim ![]()
Odhad váhy ve 37tt 3600g. Rodila jsem 42+1 a strašili mě, že malej bude mít skoro 4 a půl kila… prcek se narodil s 3220g. Fakt je to jen odhad ![]()
@Almira-Alm píše:
Odhad před porodem (pár hodin) jsme měla 3700g a malý měl o půl kila víc
Je pravda, že jsem asi byla jedna z mála, u koho se trefili ![]()
@terinka4444 to tu byla jednou diskuze o velkých novorozencích a přihlásila se tam nějaká, co porodila tuším 5,5 kg
![]()
Já spíš nechápu proč mě tím pořád strašili a u obou dětí. Malá se narodila skoro o 3 týdny dřív a měla 4 kg. Den předtím jsem se dozvěděla, že je menší než jaká by měla být. Tak já nevím kolik by podle nich měla mít, to jsem se nezeptala ![]()
@radkacka přesnost je půl kila. navíc moje dcera i syn měli ve 31tt kolem 1500 g a porodní hmotnost byla přůměrná takže mi to nijak moc nepřijde
@Tarinka píše:
Cože?![]()
Jo jo, takhle byl malej velikej
a podotykam, ze cukrovku jsme ani jeden nemeli
![]()
Me doktorka v 35tt řekla, že mala bude MIT 3200 g a mela v 41tt 3180g ![]()
@Blešík píše:
tak malej měl v nose kdy vyléztna 35tt fakt slušný
Jo byl uplne v pohode, takze byl v inkubatoru jen den, pro jistotu a pak uz normalne se mnou, nevim kdyby v brisku vydrzel do terminu, kdo by ho rodil, ja teda ne
![]()