Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte maminky jak už stavajici tak nadchazejici jako já
Sem tu nová chtěla bych se zeptat na vahu malickych jsem 34 tyden dnes a byla sem na UZ a pak doktor mi řekl žebudeme met obříka asik čekáme chlapečka Adamek má v tomto tydnu už 1850g prej ho dobře živim
..a odhad porodni vahy má byt když budu rodit 4kila
trošku mě to vylekalo na první porod strašně se bojim už tak co bude jak to bude probíhat a ještě 4 kilové mimi dá se to zvladnout? Chtěla bych jet rodit do Zlína a zkusit epiduralku jenže mi kámošky řekly že to u nás moc pichat nechcou má někdo stim zkušenost? díky moc ![]()
Kdyz je dite vetsi, tak to neni mimisek, ale mimon ![]()
jinak k tematu - vahovy odhad je ODHAD. dost casto se dost pletou a vestit jeste k tomu o kolik jeste poroste je o nicem. ve vysledku muzes mit dite s vahou pod 3kg. takze se tim nestresuj.
na epidural se zeptej primo v porodnici nebo si projed recenze.
Příspěvek upraven 21.02.14 v 21:12
Odhady na UTZ jsou plus mínus půl kila…
Někdo porodí čtyřkilové mimčo jak nic, někomu dá zabrat sotva tříkilové, vůbec bych si z toho nedělala hlavu. ![]()
Já měla odhad 3apůl a narodila se 2,8kg
takže odhad bych brala s rezervou - hodně velkou rezervou ![]()
Odhady jsou na prd. U mě plus minus kilo. Ale já nemám mimísky ani obry. Mám normální miminka. Jen rádi papají ![]()
Já měla 2 dny před porodem odhad přes 4kg a rodila jsem 3690g. Na odhad se nedá spolehnout ![]()
@radkacka mela jsem stejny odhad takto brzo, nakonec jsem rodila v 36+3 a syn mel 3250g.
@radkacka, brala bych to s rezervou a ve 34tt se mi váha nezdá nějak velká.
Já u syna mela odhad ve 32tt 1900g.
Reálný odhad je až těsně před porodem. Mě dělali odhad ve středu na 3900 a v pátek se malý narodil s 3950g. Nedělej si s tím hlavu. Co se týče epidurálu, tak já jsem se rozmyslela až v půlce porodu a nikdo se nad tím nepozastavoval. Oni ti ho nemůžou zakázat
Ve 31tt jsem měla odhad 1900g a malý se narodil 40+0 4220g - porod normální, bez nástřihu, přístě bych rád zas čtyřkiláčka ![]()
@RencaVlkova píše:
Reálný odhad je až těsně před porodem. Mě dělali odhad ve středu na 3900 a v pátek se malý narodil s 3950g. Nedělej si s tím hlavu. Co se týče epidurálu, tak já jsem se rozmyslela až v půlce porodu a nikdo se nad tím nepozastavoval. Oni ti ho nemůžou zakázat
Odhad před porodem (pár hodin) jsme měla 3700g a malý měl o půl kila víc ![]()
Jak uz psali holky, je to jen odhad
a 1800g ve 34.tt neni zadnej obrik
takovy odhad jsem mela v 31.tt a kluk se narodil 40+3 s 3350g
takze to je jak vestit z koule ![]()
@radkacka ja mela ve 32tt odhad miminka 1870g, podle dr vetsi priblizne o dva tydny, narodil se ve 38+0 tt s vahou 3500g
V 34tt. 1800g není rozhodně moc. Je to naprosto standartní hmotnost. To za prvé. Za druhé je to jen odhad, stačí mm vedle a vyjede jiná cifra. Ten rozptyl se udává jako +,– 500g. Za třetí není až tak důležitá hmotnost, ta se rozloží po celém těle, jako spíš velikost hlavičky. Takže není proč se děsit.
Mám obě děti přes 4 kg, první kluk měl při narození 4490 g a hlavu 39 cm, druhorozený měl 4130 g a hlavu 36 cm. Já mám 50 kg i s postelí.
Oba porody naprosto pohodové, rychlé, naprosto bez komplikací, u druhého ani nevím, že jsem rodila, epidurál jsem neměla ani u jednoho.
EDIT: Jo a ještě teda dodám, že u mě se s odhadem trefili, nicméně onen doktor je opravdu známý tím, že ty odhady udělat umí. U prvního nevím, ale druhorozený měl tvých 1800 g ve 30 týdnu (29tt.+4). ![]()
Příspěvek upraven 21.02.14 v 21:20