Vhodnost oblečení na pohřeb

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32232
25.1.19 19:51

@chs.jasmin No tak těžko bude někdo něco namítat, přece k tobě někdo nepřijde a neřekne ti, že se to nesluší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
25.1.19 20:01

Zrovna predminuly tyden jsem velmi vahala, zda pustit manzela na pohreb jeho babicky v tmave modrem obleku; jiny take nemel, do prace nosi volne sportovni kalhoty a tricka s mikinami. Nejhorsi byla debata o sustakovce :cert: Nastesti se nechal presvedcit; bracha pujcil tmavy kabat a po mem tatovi mu padl tmave sedy oblek, byla jsem moc rada ze babicku dustojne uctil.

Nemas nekoho ve svem okoli, kdo by mel podobnou postavu jak manzel a kdo by mohl zapujcit oblek ci kabat a kalhoty? Taky bych se ridila dle toho, jak se oblekne jeho tatinek - pokud by to az tak moc neresil on, tak mozna nemusi ani manzel, ale zrovna v pripade maminky bych se oblekla slusneji :nevim: Drzte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
25.1.19 20:03

Nemá ani ten kabát? Černej nebo tmavší šedej? Nebo bundu? Pokud nemá vůbec nic tmavého (což teda docela pochybuju), tak vem jeho oblek a běž s ním do půjčovny, že chceš takový, ale černý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16994
25.1.19 20:04
@Monchichik píše:
@chs.jasmin No tak těžko bude někdo něco namítat, přece k tobě někdo nepřijde a neřekne ti, že se to nesluší…

Ale ano, už jsem zažila, že byly chlapovi vytýkány rifle ;) nebylo to, že mu to nesluší,ale že se to nehodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
25.1.19 20:07

@chs.jasmin No však se to taky nehodí. A to za ním přišel někdo cizí nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ivulinak83
25.1.19 20:09

Vcera jsem byla na pohrbu, kamardciny mamince. Docela jsem cucela v cem jsou lide schopni tam prijit byt jen jako hoste 8o / jakoze cervena lyzarska bunda no problemo/. Az jsem si tam pripadala ja jako blazen cela v cernem. 80% lidi tam nebylo nijak smutecne oblecenych. Manzelovi bych nekde od nejakeho jeho kamarada pujcila cerna katata a kabat ac je to jen na pul hodinky. Kord kdyz jde o rozlouceni s jeho maminkou :mavam:

• Citovat
  • Upravit
16994
25.1.19 20:10
@Monchichik píše:
@chs.jasmin No však se to taky nehodí. A to za ním přišel někdo cizí nebo jak?

Byl to pohřeb ženy a její exmanžel tam přišel v riflích a černém tričku, došla její kamarádka a vytkla mu, že tam nemá co dělat a navíc oblečený jak kkt v riflích. A bylo to přímo ve smuteční síni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
25.1.19 20:11

@ivulinak83 No ona je to katastrofa, ať je to pohřeb nebo ples nebo cokoliv jiného, kde je prostě dané, jak má být člověk oblečený. V ten moment máš aspoň rovnou jasno, s kým máš co do činění, když nejsou schopni se ani obléct adekvátně události. Navíc v dnešní době, kdy koupit oblečení stojí pár korun, třeba i v sekáči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
25.1.19 20:13

@chs.jasmin No tak to se opravdu to jeho oblečení maximálně nehodilo. To je neandrtálec nebo co? Džíny a tričko na pohřeb? Škoda že u dveří nestojí někdo, kdo by ty nevhodně oblečené ani nepustil dovnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16471
25.1.19 20:21
@Anonymní píše:
Prosím, jdu pro radu, manželovi zemřela maminka, nečekaně :,( a on prostě nemá černý oblek, má šedý, středně šedý. Odjel za tatínkem vše zařizovat, 150km od nás, nemá myšlenky na nákup černého obleku. Může jít v tom šedém nebo je to úplně mimo? Manžel je mimo, tomu je to fuk, nechce řešit oblek. Ale já nevím. Ani nevím, jak bych bez něj koupila oblek, co by mu seděl.

Sla bych bud s centimetrem nebo idealne rovnou s oblekem cerny oblek koupit. Pokud je konfekcni velikosti, tak to bude relativne snadne, kdyz pujdes do obchodu, prodavacky jsou vetsinou schopne a podle noseneho obleku ti pomohou vybrat. Pokud navstivis outlet, tak do 5000,– koupis, tusim, ze i takovy Bandi nema ďraho (kvalita materialu a provedeni necham stranou, stejne ho uz nikdy kvuli odporu nevezme na sebe). Vzala bych cerny maximalne tmave modry, pres to vlak nejede, casem by ho mrzelo, ze se nevhodne oblekl. Cernou dlouhou bundu koupis za 1000,–. Bohuzel tyto vydaje k pohrbum patri. Uprimnou soustrast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ivulinak83
25.1.19 20:26

Ano to je velika pravda, nejsem modni guru, ale proste udalosti kde je jasne dane jak se oblect a prijit tam v satech mimo misu mi v dnesni dobe dost vadi. Obchody jsou na kazdem rohu a ne vsude to stoji majlant abych se nemohl oblect slusne.
A mimochodem na vcerejsim rozlouceni bylo hafo lidi v dzinach, musim rict, ze mi bylo trapne za ne :?

@Monchichik píše:
@ivulinak83 No ona je to katastrofa, ať je to pohřeb nebo ples nebo cokoliv jiného, kde je prostě dané, jak má být člověk oblečený. V ten moment máš aspoň rovnou jasno, s kým máš co do činění, když nejsou schopni se ani obléct adekvátně události. Navíc v dnešní době, kdy koupit oblečení stojí pár korun, třeba i v sekáči.
  • Citovat
  • Upravit
21311
25.1.19 20:38

On to nemusí řešit - od toho ma tebe. Kup nebo půjč černý oblek ;) je to pohřeb jeho maminky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.19 20:41

no nemá úplně konfekční velikost, má téměř 2 metry, 120 kilo a je obrovský. Takže není tak jednoduché jít do obchodu a koupit. Má jeden šitý na zakázku,na svatbu, není oblekový, v obleku chodí málokdy. Navíc i třeba 5000 jsou velké výdaje. Děkuji všem, nějak se pokusím to pořešit.

• Citovat
  • Upravit
29772
25.1.19 20:42

Určitě bych mu černé kalhoty a kabát na pohřeb zajistila. Je to pohřeb jeho maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9041
25.1.19 20:47

Na pohřeb blízkého z rodiny, se prostě nosí adekvátní oblečení. A ženy by správně mely mít sukni či šaty. Ne kalhoty. Můj taťka si na pohřeb svoji mamky, kupoval černý nový oblek. Od té doby ho neměl na sobě. Máme pro ty případy všichni takové univerzální oblečení, univerzálního střihu, které moc nepodléhá a módě. Já to dodržují i při pohřbech známých a sousedů. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný