Vhodný podsedák do Fabie 1

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
39
30.6.15 10:18

Tak nejmladší nejsem no…

• načítám...
7182
30.6.15 10:22

@lucenka Však v pořádku, teď nechodím do práce, tak taky chodím do školky pěšky. Mimochodem, podsedák, co mám já, patří do kategorie autosedaček skupin II a III. Zákon mám nastudovaný a slovo podsedák v něm nefiguruje. @Krrysa Jakých 135 cm? Povinnost použít autosedačku je do 150 cm. Podsedák je autosedačkou kategorie 15 - 36 kg. Na tom, co máme my, sedí syn dokonce výš než v Römerce, samozřejmě podsedák už nezajistí správné vedení pásu a neochrání dítě z boku.

Holky, já vám přece rozumím, necpu na podsedák vaše děti, nesnažím se vás přesvědčit, že to je něco, co musíte mít. Jak jsem psala, vím, že to není ideální. Holt ve vašich očích jsem téměř bestie, která si dovolí svézt dítě na podsedáku, v očích matek dětí z fotbalu jsem exot, který vozí šestileté dítě ve velké sedačce. :lol:

• načítám...
Hanka1
30.6.15 10:25

Hmmm, mne je tak nejak stejne, ridim pres 15 let a pres to bych si netroufala tvrdit, ze jezdit umim (neumim poradne parkovat a to klidne priznam). Ridim denne do Prahy a zpet mimo Prahu. Ovsem co obcas potkavam za idioty, takze pokud to do tebe nekde napali, tak ti je k prdu, ze si myslis, ze ty zrovna ridit umis. Zrovna vcera mi behem cesty do skoly nejaky magor udelal mysku a druhy se do mne ritil z protismeru (telefonoval) a dneska rano z bocni mi vyjel magor, ktery tutove musel jet na cervenou.

• Upravit
14110
30.6.15 10:25
@Blair111 píše:
Myslím, že záleží na tom, kde jezdíš a jak umíš jezdit… Jezdím od svých 18-ti let a je mi 40, takže nějaké zkušenosti asi mít budu…
Jde mi o skladnost, což sedačka určitě skladná není…

sorry, ale větší plk jsem dlouho nečetla… to že řídíš od 18ti znamená kulový, za prvé na silnici se pohybuje dalších xy osob, který ten smyk můžou dostta úplně stejně jako ty a za druhý, proč teda profesionální řidiči bouraj? žy by nikdo nebyl neomylnej? ale ty seš v pohodě, řídíš přeci od 18ti…

• načítám...
39
30.6.15 10:26

Děkuji Raduš. ka44 lépe bych to nenapsala :-), taky neschvaluji podsedáky, ale přesně si pamatuji, jak se dívali na mého synovce, který v 7 letech jezdil v sedačce, jak na exota, každý jiný názor, samozřejmě moje dítě v 7 letech bude taky jezdit v sedačce, já taky podsedák neschvaluji, ale bohužel ho potřebuji, autosedačku si pořídít nechci, neměla bych jí kde skladovat.
A na to jednou za rok popojíždění, ještě k tomu v obci, kde není žádný provoz, myslím, že není problém.

• načítám...
14110
30.6.15 10:27

@Raduš.ka44 někdo sem dával odkaz, že podsedák je použitelný pro dítě od 135 cm…

• načítám...
39
30.6.15 10:28

Myslím, že umím řídit, a hlavně když pojedu pro dceru do školky je téměř nulová šance někoho jiného v autě potkat…ale samozřejmě se může stát cokoliv.

• načítám...
26093
30.6.15 10:36
@Blair111 píše:
Myslím, že záleží na tom, kde jezdíš a jak umíš jezdit… Jezdím od svých 18-ti let a je mi 40, takže nějaké zkušenosti asi mít budu…

Tohle platí do chvíle, než potkáš pitomce… My jsme jedinou velkou bouračku měli právě mezi vesnicema… A dětem sedačky pomohly… Bez nich by měly minimálně namoženou krční páteř jako já s manželem… ;)

Pokud skladnost stavíš nad bezpečí dětí, není moc co řešit… :nevim: Na přejížděni bych klidně koupila nějako obyčejnou sedačku. Nebo kvalitní z druhý ruky…

• načítám...
lucenka
30.6.15 10:41
@Blair111 píše:

tohle si o sobě myslí všichni rádoby vyjiždění řidiči a pak z toho jsou maléry.

Holt místo použití podsedáku bych radši šla pěšky, když nemáš kde uložit druhou autosedačku a manžel ti jí na ten den nemůže přendat ze svého auta. Pokud někdo používá podsedák, tak to dokážu jakš takš pochopit ve městě (kde se kvůli provozu většinou jede krokem), ale už ne na vesnici nebo okresce, i když je to jenom kousek.

• Upravit
7499
30.6.15 12:01

Otevřela jsem thle diskuzi trochu ze zvědavosti a opět jsem se utvrdila v tom, že takové dotazy nemá cenu podávat. Odpovídají z 90% ti, kdo mají jiný názor a znaží se zakladatelku přesvědčovat o své pravdě. To samé je u dědění botiček, jízdě v cyklosedačkách nebo vozících… Stále dokola.
Ona se zde neptala: „Je lepší sedačka, nebo podsedák?“ Ona žádá konkrétní tip. A myslím, že se stále nedočkala. Na druhou stranu se divím, že zakladatelka stále dokola vysvětluje, o co jí jde, nemá to cenu. A je pravda, že to i odporuje logice. Já sama bych do druhého auta koupila sedačku, i když by zabírala víc místa, protože pak se najednou objeví další možnosti, např. jet ze školky ještě na nákup, výlet… Ale jelikož zakladatelka má zřejmě všechno už promyšlené a jasné, není třeba ji přesvědčovat a dokonce osočovat, že je špatná matka atd. Lidi vozí své děti všelijak. A je to jejich věc. Vozí tak, jak to považují za správné a nemají v úmyslu své děti ohrožovat. My jsme si při třetím dítěti automaticky pořizovali auto, kam se vejdou tři dobré autosedačky vedle sebe. Jiní to řeší jinak, třeba tím podsedákem a je to prostě jen jejich věc. Kdybychom pořizovali druhé, menší auto, taky by se muselo najít jiné řešení. Tak se nesnažme každého moralizovat a zaměřme se na sebe, tam je jistě taky co kritizovat ;)

• načítám...
72725
30.6.15 13:36
@Blair111 píše:
Tak pro nechápavé: Máme autosedačku Römer s Isofixem za 5000 Kč jí má v autě manžel, který bude denně dcerku vozit do školky a ze školky, já jí budu pouze ve vyjímečných případech vyzvedávat, takže možná 3× za rok, jelikož pro ní primárně budu chodit s malým, jak půjdeme na procházku. Bohužel někdy bude potřeba pro ní zajet, když nebudu mít hlídaní pro malého a venku bude třeba pršet. Takže prosím Vás nepište mi tu Vaše názory, mě to opravdu nezajímá, zajímá mě pouze názor na „vhodný“ podsedák do auta typu Fabia 1.
Tak a teď jsem zvědavá, která slepice (omlouvám se, že to musím takhle napsat) bude mít zase potřebu psát svoje chytré názory.

moji rodiče vezou kluka cca 2× do roka, mají svojí sedačku :mrgreen: :lol: jako slepice si nepřipadam, pro mě je bezpečnost dítěte nade vše.. tudíž u nás byla doba, kdy jsme fakt měli 3 autosedačky :lol: :mrgreen:

• načítám...
20883
30.6.15 14:11

Zdravím,

diskuze je momentálně OT, držte se prosím tématu.

adminka Zuzka

• načítám...
brko
30.6.15 14:16
@admin píše:
Zdravím,

diskuze je momentálně OT, držte se prosím tématu.

adminka Zuzka
to je pozdeji kazda diskuze, ne? :D
  • Upravit
Hanka1
30.6.15 14:24

No tak maximalne tu diskusi muzete uzavrit a zadna skoda to nebude.

• Upravit
20883
30.6.15 14:35

Téma na žádost zakladatelky uzavírám.

adminka Zuzka

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí