Víc práce, větší nároky než u kolegů

Anonymní
14.8.25 12:47

Víc práce, větší nároky než u kolegů

Nenašla jsem k tomuto skoro nic. Stalo se vám někdy, že jste v práci byli za ty schopné a tím pádem na vás přistávalo mnohem více úkolů a měli jste pod sebou objektivně víc povinností než kolegové na stejné úrovni a ve stejném úseku? Za stejný plat.
(Jsme korporát, mzdy jsou tady na určitých úrovních rovné. A nepřidávají. To už jsem zjistila.)

Do této práce jsem nastoupila před rokem a půl. Od té doby mě už dvakrát šéf přeřadil. Po půl roce mi dal nejtěžší úsek v divizi, protože jsem prý nejlepší. Po dalším půl roce už mám dva. (šéf se mě neptal, napsal mě tam. Předchozí dohoda byla jiná.) Kolegové mají každý jeden. Máme tady základní složku mzdy + bonusy podle toho, jak si vede daný úsek. Kolegům stačí udělat jeden úsek, mají odměnu. Já musím udělat oba. Pokud udělám jenom jeden, odměnu nedostanu. (to jsem mimochodem zjistila až teď, když jsem měla 14 dní dovolenou - do té doby jsem dávala měsíčně oba. Teď poprvé jenom jeden.)

Druhá věc je, že když je potřeba udělat něco z centrály, přistane to od šéfa na e-mailu mně. Prostě mi to přepošle.
Když je nějaká mimořádná událost, mám u ní být vždycky já.
Teď jsem si brala dva týdny dovolenou. A strašně se řešilo, jak to zvládnou a šéf šel dokonce na centrálu, ať jim sníží měsíční kvóty. Teď má kolega dovolenou, před tím jiný kolega, a kvóty nikdo nesnižoval. Já to zvládnu, že.

Tohle se mi stalo už v předchozí práci, než jsem šla na rodičovskou. tam mi dokonce vedoucí řekla, že mi nedá dovolenou dva týdny v kuse, ale mám si ji rozkouskovat, aby to zvládli. (Jsem s bývalými kolegy v kontaktu - vím, že když jsem odešla, najali na mé místo dva lidi a ti si stěžují, jak nestíhají.)

Když jsem nastupovala sem, říkala jsem si, že tohle už nechci. Nebudu dělat nic navíc, prostě pojedu základ a nebudu se tvářit nijak zvlášť schopně.
No a rok a půl a jsem tady. :roll:

O těch odměnách si chci se šéfem promluvit. to ještě bude… nevím, jak to navléknout, abych jenom nefňukala o nespravedlnosti. :roll: Ani nevím, jaké mu mám vlastně navrhnout řešení. Oba dva úseky, které mám, jsem si „vymazlila“ víceméně jedou z mé práce. Nevím nic, zkrátka. Asi nečekám ani nějaké konkrétní rady. :nevim:

Ale zajímalo by mě, jestli to také někdo řešil - vyřešil, nevyřešil, musel odejít?

Já už si poslala i nějaké žádosti o práci jinam. Na druhou stranu mě to mrzí, protože tady jsem měla sice nízký plat, ale neomezený HO. To první je tady u nás běžné, to druhé právě vůbec ne :lol: Další věc je, že příště to může být zase to samé.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1972
14.8.25 12:54

Nejhorší, co můžeš v práci udělat je osvědčit se :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.25 12:55
@Tayen píše: Více

Jo, to jsem už zjistila :lol:

• Citovat
  • Upravit
805
14.8.25 12:57
@Anonymní píše: Více

Ty máš ale jednu obrovskou výhodu - můžeš změnit práci. Evidentně tady nejsi spokojená, necítíš se komfortně.. Tak si najdi místo, které ti bude vyhovovat více. Je to lepší, než to řešit na eMiminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
14.8.25 13:01

Má to takhle moje mamka, je šikovná a neumí říct ne, takže chodí pořád i na přesčasy, když nikdo nechce a přidávají ji práci, protože to zvládne. Já to měla v práci podobně, ale ne protože bych byla tak šikovná, ale protože jsem byla blbá a taky neřekla ne :D Myslím, že ti nezbyde nic jiného než si promluvit s vedením a buď jim říct, že chceš vyšší plat a nebo, že to dělat prostě nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.25 13:01
@MartinL45 píše: Více

Promiň, ale takto bychom mohli utnout každou diskuzi tady. „Neřeš to na emiminu“
Vím, že můžu změnit práci. Zajímalo mě, jestli se s tím ostatní setkali.

• Citovat
  • Upravit
398
14.8.25 13:02
@Tayen píše: Více

Já ti k tomu bohužel můžu říct jen to, že ti závidím, že nejsem tak schopná jako ty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.25 13:04
@Peta94 píše: Více

Tady je i problém, že šéf mi neřekne třeba na poradě „Přidávám vám tento úkol“ abych mohla nějak zareagovat a říct - hele, já už toho mám i tak víc než ostatní, to si nechte, šéfe -, ale prostě mi přepinkne e-mail a ani mi k němu nic nenapíše. A oni to ani nejsou nějaké velké úkoly, spíš hodně malých, ale když se naskládají… taková neviditelná práce, která se ale nepočítá do bonusů. Korporátní klasika, asi? :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.8.25 13:06
@Tlačenka-fuj píše: Více

no to je fakt o co stát :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
323
14.8.25 13:11

Já bych za ním osobně zašla a vysvětlila mu, že děláš víc práce než všichni ostatní a že to takhle dělat nechceš a nebo ať ti zvýší plat (nevím, co by si upřednostnila). Zkus si sním v klidu promluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
14.8.25 13:15

Mně se to stalo. „Naštěstí“ ta práce, kterou mi házeli, byla trochu jiná, než ta, na kterou mě přijímali, takže jsem jednoho dne na pravidelný meet přinesla papír s mým popisem práce a řekla jim, že to, co dělám, tady vůbec nemám, a že pokud chtějí, abych to i nadále dělala v rozsahu, jakém to dělám, tak chci přidat.

Ale je důležité jít připravená, mít tvrdé data o své produktivitě. Já jim to naservírovala a světe div se, do pár měsíců přišlo nejenom zvýšení platu, ale taky „povýšení“ (hele, v uvozovkách, protože to byl prostě jen posun :lol: ). A taky mi tenkrát bylo jedno, jaký bude výsledek, respektive jsem se nebála opravdu dodržet to, že to přestanu dělat/skončím (nebo mě vyhodí), což asi pomohlo taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.25 13:16
@Peta94 píše: Více

Mám to v plánu. Budu muset ale promyslet, jak to nenásilně předestřít, aby to neznělo jako fňukání. Je mi jasné, že takových stížností tady slyší dost.
na druhou stranu - u mě je to objektivní, protože k bonusům opravdu potřebuji odpracovat víc, než kolegové, jak jsem nedávno zjistila. Ale jak ho znám - odmávne to rukou, že jsou to „jenom bonusy a mám si všímat jenom sebe, ne ostatních“ jak to on umí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.8.25 13:17
@Chiruna25 píše: Více

Díky za zkušenost!
Jo, také bych ráda vyjednávala s tím, že mám záložní plán v podobě jiné nabídky :think:

• Citovat
  • Upravit
174
14.8.25 13:20

Ta první polovina textu byla docela dobře sepsána. Šel bych s obdobným sdělením za šéfem. Zároveň bych si rozmyslel co přesně chci. Taky jen jeden úsek jako kolegové? Vyšší finanční hodnocení? Jde mi o dovolenou? A jestli půjdu, tak být i připraven hodit na stůl výpověď.
Jen tohle nemyslím zlé ale jsi opravdu tak nenahraditelná a opravdu odvádíš práci za dva? Není to jen tvůj pocit a realita je jinde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
14.8.25 13:21

KDyby nepomohla rozmluva s ním, tak bych si dělala normálním tempem, nehonila se a buď bych to stihla všechno nebo ne. A až by se mě ptal, proč to není hotové, tak bych mu prostě řekla, že se to nedá stíhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat