Brigáda - pekárna, ale už to nezvládám

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13.8.25 17:04

Brigáda - Pekárna, nezvládám to

Ahoj,

predem prosim o zadne komentare typu „tak to v zivote chodi“ a ze jeste „nevim co trapeni je“. Je mi 15, je to moje prvni brigada.

V pondeli jsem nastoupila do pekarny (velkovyrobni - stroje, pasy, a tak..) A dnes jsem byla 3. den a vylozene uz to nezvladnu dal.

Je tam hrozne dusno a horko, neda se tam dychat.. jsem tam v dlouhych kalhotech a triku, dnes me zaucili na,,rohlikace" coz jsou 2 stroje co musim obstaravat.. jsou tam hrozne ostre noze a celkove je to hrozne nebezpecne a namahave. 3h delam to, 4h (1h navic, co nebylo v smlouve) potom uklizim ty stroje, coz je asi 25 kroku uklizeni na jeden stroj, cistim ty ostre noze, vse do detailu musi byt ciste, i kdyz to nejde, protoze je to mouka.
Zitra uz ocekavaji, ze to sama zvladnu bez problemu..

Furt se ode me ocekava top strop vykon, asi protoze jsem mlada, ale opravdu to nezvladam.. Kdyz to neudelam podle jejich predstav, tak me zjebou. 1 den umim okrajove ty stroje, jakztakz par kroku toho uklizeni/cisteni.. jsem tam od 6 do 13..
je to hrozne moc narocne, to jsem ani nepopsala pulku..

kdyby tam nepracovala pulka rodiny
v minulosti, tak o moc nic nejde a proste bych skoncila, ale pracovali tam, takze mi reknou, ze jsem lina a ze nevim, co prace je, ze jim delam ostudu a ze to musim prezit..
ale kdybych byla lina, tak si zadnou brigadu s usilim nehledam.. :,( chce se mi brecet, kdyz jen pomyslim na to, ze mam 2.5 tydne pred sebou.. proste me to totalne vycerpava a nezvladam to, je toho hrozne moc.

Jak tu praci utnout, nebo nejak prekousnout?.. jak to vysvelit rodicum?.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.8.25 17:45

Já Tě naprosto chápu. U nás ve městě je vyhlášené pekařství a cukrářství, které má prodejny myslím dnes už možná po celé republice. byla jsem tam na brigádě při rodičáku a vydržela jsem to pár měsíců. A to jsem nechodila denně a kolikrát ani ne na plný počet hodin. V době, kdy jsem tam brigádničila tam nastoupila spousta lidí a většina jich odešla ještě přede mnou. Dřina, šílené normy a buzerace jako prase. Vydrží tam jenom lidi, kteří tak nějak nemají na výběr a pást se samozřejmě jít nechtějí a potom Ti, kteří nesnáší změny a tak nějak si zvykli. Kdo jenom trochu může, vydrží tam než si najde něco jiného a zdrhá.
Doma normálně řekni, že to tam nezvládáš psychicky ani fyzicky i když ses snažila a prostě končíš. je v pořádku, když lidi ve Tvém věku v létě brigádničí, ale rozhodně ne za cenu vlastního sebezničení. Zkusila sis to, není to pro Tebe, každá zkušenost je dobrá, za rok hledej něco rozumnějšího. Že tam rodina pracuje s tím si vůbec nelámej hlavu a co jako…chvíli budou kyselý to je přejde :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15360
13.8.25 17:45

V prvé řadě přestaň fňukat. :roll:
Prý strašně nebezpečné … Kdyby to bylo nebezpečné, tak tam 15ti leté tele nepostaví.
To mi věř. A že je tam horko? No, to v pekárnách bývá …
Co uděláš je na tobě, ale buď ráda za zkušenost … A dobře se uč, abys takovou práci jednou dělat nemusela. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
13.8.25 17:49

Prostě s tím skonči. Je jedno jestli to je nebezpečné nebo ne. A jestli to je náročné nebo ne. Důležité je, že to špatně zvládáš.
To by pro mě jako pro rodiče bylo rozhodující.

Odejdi a zkus něco jiného, klidnějšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64838
13.8.25 17:50
@Tayen píše: Více

podle ostatních diskusí je to u ních celé nějak na divoko se vztahama. A teda nevím, jestli je to na dohodu, jestli tam není 14denní výpovědní lhůta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3120
13.8.25 18:05

Prestan sa spravat ako nejaka slecinka. Nie kazdy moze za 5min klip na youtube kde na seba placa nejaky kremik zhrabnut 20000 EUR.

Niektory ludia (vacsina) aj pracuju. My mame v praci tiez stroje ktore ti bez problemov odtrhnu koncatinu, noze ostre ako britva, lasery… ale ked ta niekto zaucil vies ako to mas robit, vies kde mas stat atd tak je to bezpecne.

Vzdat to dokaze kazdy! Ale nie kazdy dokaze pokracovat. Doporucujem si vo volnom case pozriet vycvikove video jednotiek SEAL, jednak to povazujem za motivacne a jednak zistis aku mas pohodovu pracu.

Dalej to mozes brat ako ‚trening‘ do buducnosti, pretoze slecinka ktora si stazuje na to ze musi pohnut prstom, hlada dovody preco nemoze to alebo ono urobit je absolutne asexualna (teda minimalne pre mna).

Edit: Neviem ci si spravne pamatam ale v CZ je jeden clovek ktoremu sa podarilo urobit si kurz instruktora NAVY SEALS (alebo sa ho aspon ucastnil), cital som s nim rozhovor (teraz narychlo nedokazem najst link) a bolo to VELMI poucne!

Příspěvek upraven 13.08.25 v 18:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
13.8.25 18:09

3 hodiny obsluha a pak uklizení - to mi teda nepřijde jako nějaká raketová věda.
Pokud to vzdáš po 3 dnech, je to trochu zklamání. Čím dyl tam vydržíš, tím ti to půjde lépe, najdeš ten grif a nenadřeš se tak.

Kdyz si vzpomenu, co jsem dělala za brigády já. Taky to bylo náročný, popálila jsem si i ruku, ale ja bych to teda nikdy nevzdala. Ne kvůli rodičům, kvůli sobě. Mela jsem od 15 let hodně různých brigád.

Manžel do firmy občas nějakýho brigádníka vezme a teda rika, ze katastrofa. Nikomu se nechce makat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
13.8.25 18:26

Zkus vydržet do konce týdne. Půjde to líp, o víkendu si odpočineš a uvidíš. To teplo je umocněno současným počasím, má to trvat ještě pár dnů. Pak to bude lepší i v pekárně. Prostě dala bych tomu šanci déle, než tři dny. A ne kvůli rodině.

• Citovat
  • Upravit
1028
13.8.25 18:29

Já docela zírám jak hnusně jste se některé do slečny pustily. Je to její první brigáda, dělá tam 7hodin, jestli to dobře chápu. A už jen to, že si brigádu našla mi přijde, že není nějaká slečna z porcelánu. U nás není jednoduchý v 15letech vůbec něco najít. Netrápila bych se, že jí to nejde a pokud s tím skončí, nebrala bych to jako selhání a konec světa. Rodičům bych to řekla tak, jak to je. Já bych se pro to na dítě nezlobila a příště bych s ní zkusila vybrat něco jiného. Držím palce, ať to příště klapne lépe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37114
13.8.25 18:39

Ja bych to zkusila vydržet, v nové práci vždy ty první 3-4 dny byly kritické a pak si človek zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.25 18:45

@Niky2
Přesně tak :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1243
13.8.25 18:57

Myslím si, že nebude žádná ostuda, když odejdeš. Sama jsem takhle po dvou dnech utekla z brigády, bylo to v kuchyni v létě, fakt vedro, dlouhé směny… Pak jsem měla další brigády, některé byly fajn, některé nebyly, ale daly se zvládnout. A teď po několika letech mám při VŠ opět brigádu, o které hoodně zvažuju, jestli si ji nechám, protože pokud se mi chce při cestě do práce brečet, neměla by to být moje práce (pokud to samozřejmé není nezbytně nutné, což v mém případě ani tvém není).

Nemusíš ostatním lidem dokazovat, že to zvládneš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17152
13.8.25 19:01
@IcePlanet7 píše: Více

Mimo téma, kdo je ten Čech od seal, prosím? Marcel Havlásek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27552
13.8.25 19:18

No máš dvě možnosti bud to vzdáš a nebo vydržíš, ono každá zkušenost je dobrá, být tebou tak se kousnu a vydržím, přeci neutečeš bez boje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat