Brigáda - pekárna, ale už to nezvládám
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Brigády jsou užitečná škola života. Naše mladá si letos sama domluvila brigádu. To je myslím výroba ohledně motorek. Úklid. Tam se brzo vstává. Což ji moc nevoní. Musí vstávat dřív, protože dojíždí. Alespoň si uvědomuje, co ji opakuji. Studovat, studovat, studovat. Šla si vydělat na jablko.
Loni jsem ji domluvila ve výrobě rýžových chlebů. Tam se ji líbilo. Letos mají moc Ukrajinců, tak nebylo místo pro mladší brigádníky.
Příspěvek upraven 14.08.25 v 09:48
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
Já jsem kydala hnůj jako dospělá po třicítce, a to jen za byt a stravu. Každý den od rána do večera. U koní. Ale chtěla jsem být na odlehlém koňském ranči v Kanadě v nádherné přírodě a jezdit na koni, tak jsem pro to něco obětovala. Ale s prací v pekárně, co popisuje slečna, se to nedá srovnat. Byla to krása:-).
Do nemocnice bych třeba nešla. Obdivuju všechny ty, co tam pracují. Měli by také být náležitě ohodnoceni, což kolikrát nejsou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše: Více
Ale jo, ale však píšu, že ano, ale nemusí člověk snášet všechno ne? Však i v té pekárně by se snad daly pracovní podmínky zlepšit, kdyby jim lidi odešli nechtěl by to někdo dělat. Jenže on se vždycky někdo najde…
Manuální práce je široký pojem. Já jsem chodila na VŠ, abych ji dělat nemusela. A od prvního zaměstnání to tak mám. Ale brigády jsem měla samozřejmě, většinou manuální. Ale ne tak strašné, abych se z toho po 3 dnech hroutila. Nejvíc mě bavil fast food, to jsem milovala, strašně ráda na to vzpomínám. Ale to jsem byla už na VŠ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já bych i věřila, že je to nebezpečný. Já byla na rohlíkách jen asi měsíc na výpomoc, ale byl to mega marast. Z prvního patra padalo těsto do trychtýře a já ho musela silou pěstí pěchovat. Když jsem to dělala volněji, tak neměly rohlíky váhu. Občas jsem seskočila z takových schodů a šla to převážit. Ale rychle abych zase stihla pěchovat těsto. Pak ty rohlíky jely na takovým stroji a já špachlí vyhazovala špatný. A muselo to být rychle aby mi to tu špachli nesežralo.
Když se pak končilo těsto, tak to byly takový dvě desky kovový co se v intervalu otevíraly a zavíraly a člověk to měl vychytat a rychle ten zbytek vytáhnout než se desky zase o sobě přirazí. To jsem odmítala dělat, sahala mi tam vždycky kolegyně. Bála jsem se, že mi to usekne ruku v zápěstí.
Fakt šílená práce, to kdo nezažil, tak si neumí představit. A tahle celá paráda a stálá noční za krásných 16tis. Kdybych tenkrát nebyla limitovaná tím, že jsem potřebovala vodit dítě do školky, tak bych tam nebyla ani den. ![]()
Příspěvek upraven 14.08.25 v 09:52
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina no nelidské, to bych nepřeháněla. Moderní provozy mají klimatizaci, o tom něco vím. Ovšem kolem pecí je vedro. Tři hodiny u linky a pak čistit vypnuté stroje? To tě nezabije. A ani neohrozí na zdraví. Vyčistit stroj. Třeba je tam o hodinu dýl, protože normálně to lidi zvládnou za tři hodiny.
Třeba zrovna v té pekárně mě to vždycky kolem té třetí bralo až k břeku. Tak bych spala a místo toho hlídám rohlíky a chleba. Br
Příspěvek upraven 14.08.25 v 09:53
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Menton píše: Více
Lepsi nez stara generace co si necha vse diktovat, dela prescasy pomalu zadarmo, neumi se domahat svych pracovnich prav apod..nerikam, ze by se to nedalo vydrzet, na druhou stranu to vedro ne kazdemu dela dobre. Nevidim nic spatneho na tom, ze si nasla brigadu, ktera ji nevyhovuje a skonci a priste si najde jinou, pro ni vic vhodnou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, třeba s těmi geodety, to jsem 14 dní jen stála s tyčkou:-). V terénu. Pak jsem byla v obchodě s oblečením. To byla pakárna. Furt skládat. A komínky. Ale to mi tak nevadilo. Skončila jsem, když mi organizovali, kdy mám chodit na záchod (podotýkám, že jsem nechodila, když mě bylo potřeba a ne moc často). To fakt nemám zapotřebí, ale mám pocit, že jsem měla kolem 20 let, tohle. Geodeti byli v 16. Jinak já nevím, ale za nás se na střední moc na brigády nechodilo, nepamatuju si to. Měla jsem ty geodety a v 17 archeologické vykopávky. Pak až na VŠ, od 18.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina píše: Více
A proc vadi cely zivot pracovat, kdyz clovek dela to, co ho bavi? ![]()
Dite bych tedy nutila, ne kvuli tomu, ze kdyz musim ja, tak musi taky, ale takovy servis mlademu cloveku neudela dobre. Nevim potom kolik co „stoji“, ne penez, ale prace. Nevi, co znamena byt cely den v praci a potom se jeste postarat o neco doma, jit treba za zabavou, protoze to taky chce, nema kde vzit vnitrni motivaci k prekonani unavy, k rozplanovani si svych sil.
Navic, cely zivot je prace. Prace na svych vztazich, na svem bydleni, pohodli, rodine, nejen 8 hodin v kancelari a uz vubec neni cilem vymenit 8 hodin v kancelari za zabavu ve zbytku casu. Proto je potreba se naucit, ze nejakym zpusobem pracovat znamena vlastne zit a naucit se „zit“ i ty mene prijemne cinnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
Kde pise o antikoncepci? Tak tys to delala, ja bych to nedelala, to je přece kazdeho vec, ne kazdy se musi za kazdou cenu kousnout, jen aby si neco dokazal. Je fakt, ze ja osobne jsem tyto typy brigat nepotrebovala delat, protoze jsem mela jine, pro me vyhodnejsi, ale i kdyby ne..jako on te za to nikdo placat do zad nebude, tvoje volba, zes to delala, za tezkou praci malo penez, spis se divim, ze se to nekomu vyplatilo. to je ale na zvazeni kazdeho, jestli si chce prilepsit brigadou nebo potrebuje fakt penize a pak proste teda dela vse co se naskytne, protoze musi a jestli nemusi, tak at to nedela. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lidi, co tam třeba už pracujou, kdežto ona je 15letá brigádnice, co to nikdy nedělala…
A nože v pohybu nebezpečné jsou. Neměla by být nucena to dělat. Kdyby mi toto řekla moje dcera, nenechala bych ji tam chodit.
Pro mě je toto nelidské, asi mám nastavené jiné mantinely…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jiřina a píše: Více
Ne problem je v tom co firmy za tezkou a nekomfortni praci nabizi, jak rikam, roste jina generace co si nenecha s*at na hlavu a umi se ocenit. Nerikam vsichni, jsou vyjimky, kdy maji uplne mimo pozadavky atd..ale vetsina ne, vetsina proste jen nejde delat náročnou manualni praci, kde je denne nekdo buzeruje za par korun, proc taky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@astoret píše: Více
No hurá, konečně normální názor. A s tím, že mnozí raději drží hubu a krok a zabalují to do výmluv, jakože jí tato zkušenost dá hodně do života ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@starfish_at_night píše: Více
Já jsem přece nikde nenapsala, že člověk nemá celý život pracovat. A s brigádou a naučení se pracovním návykům taky souhlasím, ale ne za každou cenu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
dnes me zaucili na,,rohlikace" coz jsou 2 stroje co musim obstaravat.. jsou tam hrozne ostre noze a celkove je to hrozne nebezpecne a namahave. 3h delam to, 4h (1h navic, co nebylo v smlouve) potom uklizim ty stroje, coz je asi 25 kroku uklizeni na jeden stroj, cistim ty ostre noze, vse do detailu musi byt ciste, i kdyz to nejde, protoze je to mouka.
Napsala toto, takže 3 hodiny obsluhuje stroje s noži v pohybu a 4 h je čistí. A jedna uživatelka výše píše, že také dělala brigádu u stroje na rohlíky a odmítla tam strkat ruce, musela to dělat zkušenější pracovnice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit