Brigáda - pekárna, ale už to nezvládám
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@astoret píše: Více
No aby si ta moderní generace, co zná svá práva a nenechá si vše diktovat, vůbec vydělala na slanou vodu. Podnikat na vlastní triko, rozjet si svůj business není lalac a klikání lajku..
Se podívej na úspěšné lidi, když se s nimi bavíš, tak většina z nich je tuzena právě podobnými nekomfortními pracovními zkušenostmi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a doporučuji tedy jako zákazníci přestat kupovat rohlíky, aby ty hrozné stroje a hroznou práci nikdo nemusel dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
On se teď úplně každý o brigádníky nerve. Není zas takový bezedný výběr. Za nás to bylo mnohem lepší. Nebo rozhodně bylo víc možností.
My už jsme si to na další léta pořešili. Mládež postupně začne lítat pomáhat v létě k tetce (má uklízecí firmu, ruce k dobru se ocení). Jen jsme čekali, až nejstarší překročí určitý věk. Mladší musí počkat, až k tomu věku postupně dojdou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Menton píše: Více
Ale prosimte..vidim kolem sebe i na sobe, ze to tak neni a nikde nepisu, ze z nich musi byt podnikatele nebo youtuberi apod..ale znat svoji cenu..samozrejme urcite procento proate nema co nabidnout tak tu tezkou praci za malo penez bude delat a taky jsou to vetsinou pak ti co rikaji, jak je to zocelilo a ze to davali uz v 15 jak nic apod…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm, vedoucí pozice ve zdravotnictví. A ano, brigády mi zcela jasně ukázaly, co nechci dělat. Ale bez nich bych nemohla dělat to, co mě baví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja doporučuji nestezovat si na to, ze se zdražuje, aby se v provozu mohly navysit penize a byt lepsi pracovni podminky, ale u toho uz ta empatie konci, ze?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přiznávám, přečetl jsem jen 1. stránku. A divím se.
1. brigáda/ práce a 15 let. A některé reakce jsou, jako by to byl nějaký nemakačenko, co má 5. práci v roce a furt hledá.
Osobně mi to podle popisu (a i co reál vím o pekárnách) nepřijde jako vhodná práce na 15 let. Určitě tam je z hlediska hygieny úplně nesmyslná teplota. Navíc- pásová výroba- vysoké nároky na rychlost, automatizaci pohybů člověka. A to čištění - vč. nějakých nožů a možnost přijít k úrazu- osobně bych asi nepotřeboval, aby tam moje 15 let dítě pracovalo. Možná, kdyby se mu to líbilo a všechno bylo super.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malákráličice píše: Více
Třeba uklízet… V kuchyni je práce taky dost a pomáhat třeba s hygienou klientům bude skvělá škola
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina píše: Více
Osobne delam praci, ktera me bavi a tesim se do ni, ale abych se k ni dostala, musela jsem poradne zabrat a spoustu, fakt more veci se doucit a uplne presaltovat mysleni. A jedna z veci, ktere mi pomohly, byly prave ty prace, ktere me nebavily a u kterych jsem si rekla, ze takto ne, ale treba jsem je potrebovala, abych mela penize. No a na druhou stranu znam hodne lidi, co chodi do prace, kterou nesnasi, ale nekousnou se, aby se nekam posunuli, protoze to by vyzadovalo nejakou namahu a vystup z komfortni zony. Pripadne meni zamestnani co pul roku, protoze jim nic nevoni. V 15 prezit tri tydny brigady, ktera mi nevyhovuje, abych mela penize (treba na tu antikoncepci), mi zas tak straslive teda neprijde. Navic by se nemelo zapominat na to, te jde o subjektivni pocit te slecny, pro kterou je to mozna prvni srazka s realitou, takze realne to mozna tak hrozne neni. Ze je tam vedro a dusno, to je jasne, ale to snad pro ni tajemstvi nebylo, kdyz tam pracuji dalsi clenove rodiny, a pochybuju o tom, ze by 15letou brigadnici nechali delat neco echt nebezpecneho.
Příspěvek upraven 14.08.25 v 10:40
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V pohodě, díky celiakii jsem si již rohlík či jiné pečivo nekoupila víc jak 20 let, takže tak…
Ono bohužel ty zvyšující se ceny a marže obchodníků se rozhodně neprojevují v přímé úměře k navyšování mezd..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
Do kuchyně ji vezmou určitě, než dá dohromady nádobí, myčku, hrnce a úklid kuchyně, tak se nudit nebude…úklid taky dělat může..ono jen když uvidí ten provoz, vtak jí ten střet s realitou nemine.
Já bych všem těm středoškolslakum nařídila minimálně měsíc manuální práce, aby opravdu pochopili, že práce se sama neudělá a prachy na tom účtu nechodí zadarmo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jenomže ty důchoďáky kolikrát nemají peníze ani na normální plat zaměstnanců, natož lidi na brigády.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit