Brigáda - pekárna, ale už to nezvládám
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Menton píše: Více
Je pravda, že my jsme jezdili pracovat povinně. Chmel, řepa, brambory, …
Děcka z učňáků v 17 do práce, s maturitou v 18.
Letní brigády nic neobvyklého. Manuální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
my brambory a chmel a povinně jsme museli na gymplu donést 2× za dobu studia potvrzení, že jsme byli na brigádě o prázdninách. Byla jsem v pekárně, obě ty brigády.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka vážně, myslím, že realita je úplně jinde..jsou vůbec rádi, když najdou někoho, kdo chce pracovat rukama..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina Tak záleží proč na tu brigádu chodí. To ví ona. Vzdyť jsem jí to psala, že to musí zvážit. Naše děti si za brigády kupují věci, které chtějí. Vydělají si opravdu pěkné peníze a rozloží si je i přes rok na věci, které my platit nechceme.
Ale ano, ono se to chce kousnout, protože jinak by mohli ležet 2 měsíce na zahradě nebo pařit s kamarády. ![]()
Nebo si mohou najít brigádu, která je bude bavit, pak ale je pozdě to řešit 2 týdny před koncem prázdnin, navíc v 15 letech zřejmě po ní nikde úplně s otevřenou náručí čekat nebudou.
Navíc zakladatelku spíš trápí řečí v rodině.
Tak to si musí vyřešit ona sama s nimi.
- Citovat
- Upravit
@Havlova Já myslím, že nejsou ani dnes. Kluci tedy mají možnost chodit od 15 let oba, A většinou v létě těch brigádníků je tam mraky. Ale taky nábor dělá v únoru, v létě už místo nesežneš.
Netvrdím, že chodí všichni na 2 měsíce, ale nějaký ten týden ano.
Navíc tam mohou i „kariérně růst“, pokud je šikovný, což se odrazí i ve financí.
Ten jeden letos zvažoval, že by šel jinam (je mu skoro 20, vezmou ho všude už). Ale když si spočítal finanční stránku, dojezdovou vzdálenost, možnost plánování směn, atd… Tak tam je znova. A jako jasný, že by asi raději dneska ležel někde s holkou na koupáku.
Příspěvek upraven 14.08.25 v 11:20
- Citovat
- Upravit
@Afrikana píše: Více
Tak já to mám podobně, akorát ty věci, co jsem se musela doučit a tak, to byla ta druhá VŠ, co jsem dělala. Práci dělám krásnou a pro mě úžasnou a mám ji moc ráda. Manuální zkušenosti z brigád mi k tomu vůbec nic platné nebyly, naprosto s tím nesouvisely a pracovní morálku jsem měla asi nějak vrozenou:-). Takže fakt mi nějaké vykopávky, které jsem dělala, když mi bylo 17, neovlivnily to, co dělám teď. A moje první zaměstnání na HPP bylo fajn, bavilo mě to, takže nemůžu říct, že jsem se dostala přes nějaké práce, co mě nebavily. Asi jsem měla štěstí.
Já se tedy přiznám, že ve vedru a dusnu bych pracovat nemohla, teď nemyslím běžný prostor, kde třeba dneska je kolem 28 - 30 stupňů (teď zrovna u nás v práci - nevím přesně kolik, ale zase se nemusím moc hýbat:-))). Před pár dny jsem jela neklimatizovaným vlakem, který předtím zřejmě X hodin stál někde na slunci a měl jen ty malinký okýnka na ventilačku, a myslela jsem, že za tu hodinu umřu. Takže celý den X měsíců, let, desetiletí… to fakt dělat nechci, zvlášť, když vím, že se to dá udělat líp a jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina Zakladatelka řeší 7 hodin denně 2 týdny. Neřeší roky, měsíce ani k tomu péči o domácnost, když přijde domu vymačkaná jak citron.
Proto jsem si psala, ať si zkusí představit, že to lidi - netvrdím že ty nebo já - dělají i běžně a nějak to zřejmě zvládají a pak zváží své možnosti a proč do té brigády vůbec šla.
- Citovat
- Upravit
@Fazulina píše: Více
Ale tohle je brigáda na 3 týdny, ne HPP. A zrovna archeologie ti ukázala, že archeologem být nechceš. Nebo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Snopy123 píše: Více
Jasan, chápu, ale i tak, je možné, že to je jinak, než píše, ale to co popisuje, bych nevydržela ani týden:). Jsem ráda, že jsem nemusela. Měla jsem jiné brigády, které jsem zvládla v pohodě. Je tedy fakt ale, že v 15 jsme prostě tehdy na brigády nechodili…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
Máš pravdu, ale ono to ani tak nebylo nic tak vážnýho, byla to spíš sranda, že si vyzkouším, jaké to je být jako Indiana Jones, ale k historii jsem nikdy extra netíhla… Nemyslím si, že bych bez té brigády teď někde oprašovala kosti v hrobce v pyramidě:-). Max. bych stála ve vedru na staveništi po zbouraným Prioru v Brně:-))). Ale chápu, co tím chceš říct, to jo. Ale pořád to byla brigáda, kterou jsem shledala natolik nenáročnou, že jsem tam chtěla být. Tahle slečna tam prostě být nechce a ani se jí nedivím. Že by jí to nějak změnilo směr budoucího života si nemyslím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina Nevím co je to tehdy. Já na brigádě v 15 byla. Po prváku na střední škole jsem si našla sama brigádu. Pokud dobře počítám bylo to léto 1993.
Příspěvek upraven 14.08.25 v 11:40
- Citovat
- Upravit
@arinecka píše: Více
a opravdu v té velké, průmyslové s pásy, nebo v nějaké menší rodinné?
- Citovat
- Upravit
My jsme se sestrou chtěly chodit dřív, než nám bylo 15. Řekly jsme si o brigádu. Tehdy otec zalovil ve svých kontaktech u známých a něco nám domluvil. Pak jsme si dál hledaly samostatně. Moje nejlepší byla během školy přes týden, to byla obsluha solária. Samoživitelka potřebovala čas odpoledne, tak chtěla zástup. Platila skvěle a k tomu solárko zdarma kdykoli. Nebo v létě v Zoo focení a tvoření klíčenek. Nejhorší brigády byly v restauracích, stánky jídla. Do dneška mám fix, že kuchaři jsou čuňata a především majitele stánku, kde je jídlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey1 Dcera taky jednu dobu pracovala u takového toho stánku u vody, jak je občerstvení a říkala že hnus.
- Citovat
- Upravit