Brigáda - pekárna, ale už to nezvládám
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@natalie82929 píše: Více
Najdi si něco co ti bude vyhovovat. Jiné řešení není tohle není práce pro tebe. Zničí té to psychicky když už jsi takhle ve stresu po pár Dnech. Já bych to teda asi vydrželela však to není do konce života a všude je něco, tahle práce není zase tak ukrutný. Jak ale říkám každý jsme jiný a prostě ti to nesedí tak to nech být
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tri tydny narocne brigady jsou dneska v 15 problem? To je tak trosku nejvyssi cas zacit prekonavat vlastni pohodli a naucit se s potizemi si poradit. Verim, ze napln prace je na hlavu a jsi z ni unavena, ale je to jen na 7 hodin denne. Mas aspon motivaci najit si pristi rok brigadu lepsi. A to, ze brigadujes v lete jen tri tydny neni zadny zazrak, za ktery by tva rodina mela byt vdecna, ze ses jako vubec uracila. V 15 clovek neni sice uplne vyspely a dospely, ale na nejake opecovavani stran toho, ze je pro nej neco moc tezke uz je taky trochu pozde. Vzdyt to je vek, kdy mnozi odchazi z domu (na intr) a jsou schopni uz si sami v ramci moznosti hospodarit.
Doporucuji prestat se litovat, zacit u prace premyslet, naucit se najit si nejakou radost i v tom neprijemnem a ono to pujde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina Tak ona tu brigádu k něčemu potřebuje asi. Asi chce prachy. Tak se asi bude muset kousnout. Protože v 15 na konci prázdnin toho asi moc jiného nesežene.
- Citovat
- Upravit
Teď si představ, že tam makáš 8 hodin a doma musíš obstarat nakup, domácnost, prádlo …
Z nějakého důvodu jsi tam šla. Tak si řekni, jestli ho ještě chceš a podle toho se rozhodni. ![]()
- Citovat
- Upravit
@astoret Otszks je, kam jinam v 15 letech 2 týdny před koncem prázdnin půjde. ![]()
Zřejmě nikam. Ale tak to je její rozhodnutí.
A psala, že tam pracovala půlka rodiny. Tak ty snad věděli, že je tam v létě vedro. ![]()
Naši kluci měli brigádu ( nebudu psát kontrétně). Fakt peklo, bylo to na 14 dnu. Ale platili královsky. Tak se 14 dnu kousli a měli super výplatu - což chtěli.
Tak je to o tom si říct co chci a jestli to dám.
Oni si v létě vydělávají pěkně peníze od 15 let právě - mají možnost. Ale tak je to něco za něco.
Pak mají takovou ještě normální brigádu, ale těch 14 dnu za rok se jim vždy finančně vyplatí se kousnout.
Příspěvek upraven 14.08.25 v 08:34
- Citovat
- Upravit
@starfish_at_night jako to jste napsala krásně. Problém je v tom že mladí prostě tohle dělat nechtějí. Manuální práce rukama je fuj. To tak jít někam do kanclu. Setkávám se s tím věčně v práci. Beru jako zázrak pokud vydrží i ten týden 🤣
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pekárna je pakárna. Potřebuješ ty peníze? Jestli jo, tak makej, jestlii ne, tak zdrhej. Já v patnácti dělal u technických služeb…natírání laviček, hrabání trávy atd, to byla pohoda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělala jsem kdysi taky brigádu v pekárně. Pouze noční, tři týdny. Nějak jsem počítala, že to bude síla, vedro je jasné. Nejhorší byla potřeba spát, mezi třetí čtvrtou ráno.
Pak jsem byla ve fabrice ve výrobě, to bylo teprve dílo, osm hodin na židli u mašiny, stereotypní pohyb. Děs. Jiná fabrika, balírna, strašně nebolely záda a ruce. Proti tomu pošta a rozvoz telegramu na kole značky Ukrajina byla brnkacka. Byla to všechno dobrá škola života.
Vlastně všechny brigády byly takové dost náročné. I sázení stromku v lese, obzinani stromku, sklizeň rybízu, vždycky to bylo namáhavé. Dobrý popud k ještě větší snaze ve škole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše: Více
No, tady už rozvíjejí psychickou újmu a problémy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takhle narychlo by mohla zkusila oslovit např. McDonald nebo KFC apod. Ti by mohli brát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova no jistě, bude mít psychickou újmu, musí pracovat. Tebe by to nezničilo? Možná by bylo lepší uzákonit, že rodiče mají potomky živit až do své smrti. Aby ty chudinky netrpěly.
Příspěvek upraven 14.08.25 v 09:08
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niky2 píše: Více
Za 14 dní začíná škola.
Tak rychle to fakt nepůjde. A navíc, vem brigádníka na třeba týden. To se akorát zaučí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše: Více
Samozřejmě. Jsem celá zničená. A co teprve na brigádách. To bylo úplně hrozné. A konec v nedohlednu, přede mnou jen hrůza, teror a šeď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niky2 píše: Více
Jo, tak to bude na pekárnu vzpomínat ještě s láskou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit