Brigáda - pekárna, ale už to nezvládám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76543
13.8.25 23:11
@Alenka200 píše: Více

asi ano, ale takových brigád mnoho nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76543
13.8.25 23:12
@Alenka200 píše: Více

však ona tam má být tento týden, což jsou 2 dny a pak ještě 14 dní, a je po prázdninách a jde do školy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
13.8.25 23:14
@stinga píše: Více

No myslím, že teď už celkově moc brigád na léto nebude. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
13.8.25 23:14

To je fakt no…Proto říkám, ať to tam zkusí vydržet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.25 23:25

Také jsem cca 2 roky pracovala v pekárně vždy o víkendu, když nebyla škola, a byla to ta nejnáročnější práce, kterou jsem kdy měla, zakladatelce se nedivím…kdo si to nevyzkouší, tak si to nedovede ani představit…no, ale alespoň mě to donutilo se dobře učit :lol:, zakladatelko, 2,5 týdne se dá vydržet, asi bych to kvůli rodině dala, abych pak neposlouchala ty kecy a příští rok si našla brigádu jinou :palec:

• Citovat
  • Upravit
21369
13.8.25 23:28

Jak víš, že se učí špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106074
13.8.25 23:36
@IcePlanet7 píše: Více

Ja myslim, ze ty musíš byt se svyma nazorama asexualni pro většinu zen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24803
13.8.25 23:53

Sehnat brigádu pro studenta u nás je těžké.. dřinu v pekárně by asi moje 16leté nedaly, ale třeba o výpomoc v kuchyni stojí…
Já slečnu chápu, taky úplně nevydržím 7 hodin stát (jako 15letá asi jo) - ale není to pás, kde jsem v čokoládovně dva týdny dávala 4 ořechové hrudky do bombošky.. byl to opruz a tuším jsme taky stáli, ale určitě tam nebylo nic ostrého, sama rozdělávat stroje, to bych asi blbě zvládala i dnes.. nebyla bych na zakladatelku tak přísná, prostě si zkusila, co je to dřít rukama, u mne to mělo v těch 14ti po zš jednoznačný efekt, po těch 2 týdnech jsem si vydělala pěkných pár stovek, koupila si pěkné boty a něco do školy a zařekla se, že rukama už nikdy a radši se opravdu budu učit.. za mne je to výchovné.. i když jen pár dní..
nesedřela bych z dcery kůži, aby se mi tam zhroutila, ona to v pekárně vážně bude mega dřina pro tak mladou holku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5238
14.8.25 00:41

Brigada je teda na 3 tydny celkove? To bych se proste hecla a dotahla to, vzdyt konec je za rohem. Vydelas si nejake penize a doma nebudes za ufnukanou babovku. Taky jsem v zivote delala brigady, ktere mi nebyly po chuti, tak jsem je brala jako vystrahu, ze se mam ucit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1945
14.8.25 04:48

Pekárna je dřina a cukrařina taky, dělala jsem obojí a ani jedno bych dělat nechtěla, nevim jak teď ale dřív byla pekařina, alespoň zaplacená na rozdíl tý cukrařiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.25 05:48

@Snopy123 Jasne, ze ptala.. rekli mi ze budu u pasu kde padaji rohliky do beden.. coz nejsem.. nikdo nezminil to extremni horko a dusno. uklid slozitych stroju 4h taky ne. a taky se za 20 let dokaze docela dost zmenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
14.8.25 06:00

Tak kdyz ti to nevyhovuje, skonci a najdi si neco jineho :nevim: ale kdovi co najdes ke konci leta, nebo se kousni a zkus to vydrzet a neco si vydelej a pro priste budes vedet, ze brigadu uz hledat nekde jinde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
14.8.25 06:09

Na druhou stranu proc by nemohla odejit, kdyz se ji tam nelibi a nevyhovuje. Ja byt v práci, ktera me nebavi nebo nevyhovuje kvuli necemu, odejdu klidně druhy den, kdyz to smlouva umožňuje.. :nevim:

Pamatuji si svoji první praci v zahranici, buzerace a natlaky, blbe poznamky na to, ze jsem odjinud, rekla jsem jim po par dnech at to zkousi na nekoho jineho, ze to nemma zapotrebi a ze si tu praci za me ted muzou mezi sebe prerozdelit a delat přesčasy nez najdou jineho blbecka a šla jsem na hodinu..a heste ze tak, diky tomu jsme si nasla mnohem lepsi praci, naucila se byt vic asertivni. Se mnou tam nastoupila mlada portugalka a vydrzela 2 roky, peotoze jinrodina radila at vydrzi, ze to chce cas si nekde zvyknout a vydobyt misto..akorat z toho mela psychicke potize, v praci se nikam extra neposunula a naucila se jen trpne snaset nemistne poznamky a delat ze sebe v oraci blba, co neumi rict ne.

Tohle je jen brigada, zadna kariera apod. pokud ji vadi vedro, je to pro ni tezka prace, buzerace, nevidim duvod proc by to kvuli par korunam mela snaset, zavratne to placené asi taky nebude.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
14.8.25 06:17
@natalie82929 píše: Více

To ti někdo musí říkat, že je v pekárně horko??
Promiň, ty jsi opravdu myslela, že budeš chytat rohlíky do bedny a to bude něco za co dostaneš peníze???
4 hodiny práce je moc? To že máš po sobě uklidit je jako tak hrozný?
Já měla dobrovolně brigádu v restauraci od 15 ti, ráno v deset nástup, končilo se v deset, jedenáct večer. Nejdřív v kuchyni, pak obsluha. Každý druhý víkend při škole. Plus prázdniny… Celé čtyři roky. Skvělá zkušenost.
Jo, ono v práci nikdo nedostává prachy za nic, i v té kanceláří musíš něco umět.
Vítej ve světě dospělých.

Příspěvek upraven 14.08.25 v 06:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11164
14.8.25 06:17

Vůbec bych se tím netrápila a skončila bych. Já bych to nedala ani teď. Fakt, že ne.

Za prvé je to motivace k tomu, že je dobré pilně studovat a učit se, abys neskončila v pekárně jako většina tvých příbuzných, za druhé fakt nemá cenu si něco dokazovat. K čemu Ti to jako bude? Jakože jsem dobrá, že jsem třeba vydržela dělat 3 týdny hajzlbábu? To fakt není nic, co bych si chtěla dokazovat. Ani v pekárně.

V mládí jsem vystřídala docela dost brigád, dokonce i v pekárně, ale v prodejně u té pekárny, dva roky ve fast foodu za kasou (to mě strašně bavilo, připravovala jsem i jídlo), v obchodě s oblečením (to byl opruz, pořád se tvářit, že skládám už poskládané oblečení:-), v kuchyni velké jídelny - tam se mi podařilo rozbít velkou sklenici u obří várnice s polívkou a poznala jsem obouchávačku brambor:-))), byla jsem v 17 letech na archeologických vykopávkách, což byla fyzicky nejnáročnější brigáda, celý den s krumpáčem (to bylo v období, kdy jsem chtěla být jako Indiana Jones - od té doby mě to však přešlo:-)), a za 14 dní jsem si vydělala 560 Kč:-))). Byla jsem jako držák tyčky s geodety při zaměřování terénu…

Netrap se tím, klidně skonči. Pokud tvoje rodina stojí za to, pochopí to… Ale i kdyby ne, nemá cenu se tím trápit. Snad ti nebudou doma dělat peklo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat