Brigáda - pekárna, ale už to nezvládám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15496
14.8.25 11:48

@Snopy123

Znám holky, co dělaly na stánku Trdlokafe … A tam taky solidní hnus. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
14.8.25 11:56

Prostě brigády jsou cenná životní zkušenost. Rozšíří obzory. Jednak si člověk zkusí, jestli by určitou práci zbytek života chtěl/nechtěl dělat a vidí pod různé pokličky. Co běžně neuvidí. I negativní zkušenost má velký přínos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42076
14.8.25 11:58

Třeba se teď rohlíky pečou jinak. Ale pamatuju stroj, kam se nacpalo těsto. Ten z něj odděloval bochánky, ty se postupně rozvalovaly jiným strojem, pak je stroj zamotal. Daly se kynout a pak odjely do pece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
14.8.25 12:06

Přidám se k té menšině, které brigády kam jsem chodila ve stresu, nic zásadního do života nepřinesly. Učila jsem se do školy sama od sebe, protože jsem chtěla, a odjakživa jsem věděla, že řada lidí manuálně maká desítky let a musí být v urcitem věku opravdu sedřená a vyčerpaná. Že je to prostě těžký.
Naopak, hodně mi daly brigády, které mě bavily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4330
14.8.25 12:06
@Havlova píše: Více

Vidíš, já vůbec netušila, jak se rohlíky pečou. Mě naopak přijde super, že díky brigádám se dostaneš do různých odvětví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33576
14.8.25 12:11
@Anonymní píše: Více

Obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
14.8.25 12:41
@Fazulina píše: Více

tak zrovna ta archeo brigáda také asi nebyla žádná brnkačka, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
14.8.25 12:44
@Fazulina píše: Více

oki, dobře, tak pak bych byla pro jiné řešení, kompromis,
zakladatelko - řekni vedoucímu nebo kdo tam je, ať tě dají na méně nebezpečnou práci, jinak končíš, horko a dusno bude všude, ale určitě ne všude jsou tam nebezpečné nože

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
14.8.25 12:46

@natalie82929
Pracovala jsem v pekárnách po většinu života a fakt to není nic jednoduchého, práce tam je dřina a ten úklid strojů je dost velká pakárna a navíc pořád ve vedrech takže se ti vůbec nedivím, navíc ve tvém věku. Zkus si najít něco jinýho, třeba nějaký supermarket, doplňovat zboží by nešlo? To je taky dřina ale aspoň tam jdou klimatizace a pracuje se tak líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42076
14.8.25 12:54
@-Blanch- píše: Více

Na konci prázdnin reálná šance sehnat takovou brigádu.
:mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
14.8.25 12:59

@Havlova
Tady u nás např. v Albertu určitě. Fakt ale je, že v tomhle věku asi moc šancí nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42076
14.8.25 13:05
@-Blanch- píše: Více

Na 14 dní? Vždyť se sotva zaučí a už bude škola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
14.8.25 13:11

V 15 s čerstvě ukončenou ZŠ ji do žádného supermarketu vybalovat nevezmou.. A ono tedy na jogurtech a tak je chladno, vody nedá, zeleninu nedá (váha), v mrazeným je zima a když 7 hodin pojede v tempu, tak toho bude mít plné kecky taky. A to znám brigádníky, kteří řekli, že už nikdy nepřijdou, nebo je vyrazili, protože paletu vybalovali 2 hodiny.

Příspěvek upraven 14.08.25 v 13:18

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat