Brigáda - pekárna, ale už to nezvládám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11169
14.8.25 14:07
@Havlova píše: Více

Nevím, jak tato zakladatelka, ale jiná diskutující zde psala, že pracovala brigádně na stroji na rohlíky a mezi nože se sahalo, musela se vychytat chvíle, jinak to cvaklo ruku. Neodvedu si to představit, ale prý to odmítla dělat… Nevím, kdo to tu už psal. To mi přijde šílené pro někoho, kdo to dělá běžně, natož pro 15 letou holku na brigádě. Ale jak říkám, nevím, co přesně dělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
14.8.25 14:08

Ještě jsem si přečetla úvod. Zakladatelka si sama sehnala brigádu ( fakt sama? ) a když to ukonči, tak udělá ostudu rodině? Na můj dotaz, že přeci znají tedy podmínky práce a mohli ji informovat mi odpověděla, že tam pracovali před 20 roky. Nějaký divný celý ne?

• Citovat
  • Upravit
14.8.25 14:17

A co je na tom divneho, za 20 let se snad nic nezmeni? Brigadu mi domluvila babicka protoze tam pracovala 25 let. Nikde jsem nepsala, ze jsem ji sehnala sama :roll:
Ano, znaji, ale nerekli. I to, co mi rikala mama okrajove, uz se treba vubec nedela, proto pisu, ze za 20 let se zmeni hodne :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24659
14.8.25 14:26

Moje známá byla v pekárně v Bille, vydržela tam tři dny, a to je celkem fortelná ženská, co se práce nebojí. Ale tohle prostě nedávala, byla tam sama, musela tahat těžké bedny, zvedat je, nachodila desítky km denně, protože něco bylo vepředu, něco až vzadu, nevím přesně. Odrovnala si nohy i záda, večer po směně brečela, prý už nikdy. Takže se slečně nedivím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
14.8.25 14:32

Přiznám se, že jsem si teď na Youtube vyhledala nějaká videa, jak fungují ty rohlíkovací stoje:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65168
14.8.25 14:39
@Fazulina píše: Více

já jo, rokama ještě dřív. A píše po prváku. My museli mít dvě brigády během třech prázdnin. Většinou to bylo po prváku a po třeťáku. A to jsem nastupovala na gympl ve 14.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42082
14.8.25 14:42
@vokishka píše: Více

Všichni nastupovali ve 14. :P I cukráři, pekaři, kuchaři, tesaři, kominíci, zedníci …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3315
14.8.25 14:43
@-Blanch- píše: Více

Raz som bol na brigade v supermarkete, ako brigadnikovy ti daju najtazsiu robotu, takze doplnujes balenia kofoly, bedne s pivom… cely den tahas tazke veci, to este neboli elektricke paletaky, takze si skus potiahnut paletu s kofolou…

Vsetko ma svoje negativa…ale aj pozitiva…

Edti a potom na sklade vonku 30 a ty robis picking v -20 :-) To pre mna ako teplomilneho bolo za trest, ale prezil som takze dobry a mozeme ist dalej!

Příspěvek upraven 14.08.25 v 14:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
14.8.25 14:44

@natalie82929 kdyby tam nepracovala pulka rodiny
v minulosti, tak o moc nic nejde a proste bych skoncila, ale pracovali tam, takze mi reknou, ze jsem lina a ze nevim, co prace je, ze jim delam ostudu a ze to musim prezit..
ale kdybych byla lina, tak si zadnou brigadu s usilim nehledam..

Aha, tak to se omlouvám. Hledat brigádu s úsilím jsem nevěděla že je že babička domluví. Čekala jsem xy obchodů a výroben a tohle byla jediná, která klapla.

• Citovat
  • Upravit
65168
14.8.25 14:49

vždyt jo. A hned jsme šli po prváku na brigádu, v 15. Bylo to pro Fazulínu, které se zdá divné, že se po prváku nastupovalo na brigádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
14.8.25 14:51
@vokishka píše: Více

To já taky, ve 14 na gympl. My jsme nic takového jako povinné brigády neměli, chmel ani brambory ani nic takového. První brigádu jsem měla v 16 po druháku, a to bylo na 14 dní. Pak ty vykopávky ve 3. ročníku a po gymplu jsem byla v kuchyni na výstavišti v Brně, kde jsem dělala saláty, tam jsem byla myslím taky 14 dní, to mě moc bavilo. A ještě o těchto prázdninách jsem nastoupila do fast foodu, tehdy to byl Chicken Treat, australský, něco jak KFC, tam jsem byla dlouhodobě během studia, pátky večer a víkendy, někdy i v týdnu, když to vyšlo. To mě taky bavilo. Mrzelo mě, když ten podnik zavřeli a zrušili. Pak jsem šla do oděvů na Náměstí Svobody, kde si mladá kluci manažeři mysleli, že jsou něco víc, takže tam jsem nevydržela, ne že by byla práce špatná, ale oni se chovali hrozně a já po sobě nenechám někoho jezdit. No a pak už jen práce na HPP až dodnes:-))))).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
14.8.25 14:54

Tak úplně normálně bych vedoucí řekla, že tu brigádu nezvládnu a jestli nemá něco lehčího.
Pokud ne tak končím.

A půlce rodiny nebo kolik lidi tam pracovala bych řekla, že teplo se za 20 let změnilo a já to nezvládám, že na to zatím nejsem stavěná.
Ona příští léto bych spoléhala na svoje zdroje sehnání brigády tak, aby to pro mě bylo ok. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
14.8.25 14:54

Tak úplně normálně bych vedoucí řekla, že tu brigádu nezvládnu a jestli nemá něco lehčího.
Pokud ne tak končím.

A půlce rodiny nebo kolik lidi tam pracovala bych řekla, že teplo se za 20 let změnilo a já to nezvládám, že na to zatím nejsem stavěná.
Ona příští léto bych spoléhala na svoje zdroje sehnání brigády tak, aby to pro mě bylo ok. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14.8.25 14:58

@Snopy123 No vzdyt ano? To ze ji na posledni chvili domluvila babicka nejak vynuluje moji snahu o x dalsich brigad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106163
14.8.25 15:01

Já teda měla vždy brigádu od školy, takže jsem do továrny nemusela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...