Brigáda - pekárna, ale už to nezvládám
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Cizinka 999 Proč rodiče? V 15 jsem věděla co chci a co ne sama.
Naše děti jsem taky do žádné brigády nenutila. Našli si ji a zajistili sami.
Ja jen poradila co má obsahovat ta smlouva a tak.
- Citovat
- Upravit
My taky dceru do brigády nenutíme. Chce sama. Ona by chtěla i přes školní rok brigády. To jsme ji rozmluvili, že přednost má škola. Ať to nechá zatím jen přes léto, jak se bude cítit. Nebo maximálně nějakou příležitostně přes rok. Domluvila si tři týdny přes celé léto. Dneska končí. Nevím, kolik přesně stojí jablko. Které přesně chce. Jestli vyjde na 20-25 tis
. Přišla s tím sama, že si na něj vydělá v létě.
My jsme jí řekli, že stačí, když si vydělá nějakou část a zbytek ji doplatíme my a nejspíš rodina přispěje na narozeniny malinko něco. Nastavila si cíl a šla si pro něj.
Když poletí příští rok na brigádu za hranice. Tak tam bude 1,5-2 měsíce. To bude delší čas strávený na brigádě, než by byla na brigádě tady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@natalie82929 píše: Více
a jsi tam tedy nebo jsi to vzdala?
od nás jedna paní jezdila pracovat do pekárny do jiného města až do 80 let, autobusem s přestupem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hned jsem si vzpomněla na tuto diskusi.
https://www.idnes.cz/…en-zpravy_vb?
Zakladatelko, jak to dopadlo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina píše: Více
Přesně, před chvílí jsem to četla a taky jsem si hned vzpomněla tady na slečnu s rohlíkama.
Toliko k tomu, že by nikdo nenechal patnáctiletého pracovat s něčím nebezpečným. Chudák kluk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mimochodem, v diskuzi pod článkem někdo dal odkaz na článek, jaké práce nesmí nezletilý vykonávat. Je toho vcelku dost.
https://www.bepra.cz/…-zamestnanci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina 2. tyden uz byl lepsi, protoze uz jsem nebyla na tom pracovisti s pani co me zaucovala, takze jsem mela klid a sve vlastni tempo. 3. tyden (tento) uz jsem nesla, protoze bych tam zas byla s ni.. jinak te pani je okolo 65-70, chodi tam uz jen na vypomoc a kdysi tam byla mistrova, asi proto ma v sobe tolik nenavisti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@natalie82929 57885055 tak super. Je dobre, že si zvládla další týden. Můžeš mít dobrý pocit a rodiče, nebo komu ses to bála vysvětlit jsou určitě v klidu a bez poznámek. Příští rok už si můžeš najít brigádu podle sebe. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@natalie82929 píše: Více
Bezva!!! Úplně to chápu, že jsi tam nechtěla být. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja teda ne! Byla bych nešťastná, ze na brigádu musím.
Rodiče to ani nenapadlo