Brigáda - pekárna, ale už to nezvládám
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Hele, přímo v pekárně takovyho typu jsem nebrigadnicila, ale věřím, že je to pro tebe "kulturní " šok. Mám zkušenost s tím, že u každé nové práce je právě kriticky ten 3-4 den - pak přechází takový ten první pocit, že tohle se nedá zvládnout. Jestli ti mohu radit, zkus to vydržet a ještě načnout alespoň další týden. Ono se to může podat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pekárna je peklo. Dělala jsem tam tři roky a zestárla o sto. Moc prací jsem teda nevyzkoušela, ale pekárna byla nejhorší zkušenost. U nás shání pořád a nedivím se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ta půlka rodiny tam pracovat zvládala? To jsi se neptala jak to tam probíhá? Zda tam není v létě horko?
V 18 jsem byla na brigádě ( nebudu popisovat kde ) na 3 směny a bylo to šílené. Vydržela jsem. Kousla jsem se a den po dni jsem to šoupala …
Jinak v 15 bych bal šťastna za brigádu. ![]()
- Citovat
- Upravit
Začátky jsou těžké všude. První dny má člověk pocit, že tu další směnu už nedá. Jedna věc je, zaběhnout se a druhá věc je, jestli ti ta brigáda sedne. Třeba jsi typ na úplně jinou práci, než tenhle obor. Umím to pochopit. Celý život jsem strávila v jednom zaměstnání. Měla jsem pochybnosti, zda v něm budu úspěšná a zda to zvládnu, dlouhé roky. Někde uprostřed kariéry jsem se rozvedla a abych rychleji zvládla majetkové vyrovnání, našla jsem si dvě brigády. Samozřejmě na hony vzdálené svému oboru. Bylo to za nemnoho peněz, ale mně se hodila každá stovka. A říkala jsem si, že v nejhorším prostě skončím. Byla jsem tam nejstarší a vydržela jsem tam, než jsem byt splatila. Ber tohle jako příležitost otestovat se, co zvládneš, na co stačíš. Je jedno, jestli měli zkušenost s někým z rodiny a jestli tě s ním budou srovnávat. A do konce prázdnin zbývá už jenom čtvrtina. Když to skončíš dřív, nikdo ti určitě hlavu neutrhne. Prostě příští léto budeš třeba prodávat zmrzlinu no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IcePlanet7 píše: Více
Ona ale je slečna, takže nadávat jí do slečínek je tvoje debiIita. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z některých komentářů si nedělej hlavu, často je píšou lidi, kteří pracují v klimatizovaných kancelářích… Bohužel některé práce jsou hodně náročné a chápu, že člověk může být první den vyjukaný nebo i strachy bez sebe. Nezdá se to, ale opravdu nebudeš první ani poslední, která by skončila po prvním dni, případně po pár dnech. Lidi končí v různých fabrikach a ve skladech po prvním dni, protože je to brutálně náročné. Nebo v domově důchodců, stačí jeden den a dost lidí si uvědomí, že by to dělat nemohli. Jen tak na okraj můj přítel skončil ve skladu Zásilkovny po prvním dni, řekl, že to byl mazec. Pracovitý je jinak velmi, vystudoval a teď dělá ve firmě, je tam od rána do večera a je s tím v pohodě.
Ber to případně jako motivaci, proč se učit, abys mohla dělat jednou lepší práci.
- Citovat
- Upravit
Ber to jako odstrašující zkušenost. Jsou prostě brigády, kde se strašně nadřeš, riskuješ zranění, je tam hrozné prostředí a ještě tě mizerně zaplatí. A pak jsou brigády kde neděláš skoro nic, pracovní dobu jenom odsedíš a dostaneš za to nic mnohem lepší peníze. Je jen na tobě jestli budeš raději dělat plavčici, na recepci, hostesku nebo otroka v pekárně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niky2 píše: Více
tak brigádu jí asi našla ta rodina, když tam více členů pracuje,
já bych se hecla a vydržela to, určitě to nemůže být nebezpečné, to by tam 15letou příbuznou asi nepustili,
a jak už tu někdo psal, aspoň ji to donutí lépe se učit, aby tak nedopadla na celý život
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JenedaLinda píše: Více
ale může si dokázat sama sobě, že to zvládne,
a ne s fňukáním utíkat po 3 dnech
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malachi píše: Více
ty jsi hodně mimo - plavčici - víš jak náročné jsou zkoušky na plavčíka? a to už na letošní léto beztak nestihne,
hostesku? co to je? lepší prostitutka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele začátky jsou těžké všude, když si vzpomenu na svou první brigádu, tak jsem měla podobné pocity…Ale za mě bych tam aspoň ještě chvíli vydržela a pokud zjistíš i např. po 14 dnech, že to nejde, tak bych šla hledat dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Nejsou hostesky takové ty slečny, které stojí například u ochutnávek v obchodě a nabízí tu ochutnávku lidem?
Ale třeba se mýlím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tě chápu. Byla jsem v pekárně jeden den a další den jsem už nepřišla. Ani mi nevadilo, že jsem tam těch osm hodin dělala zadarmo…Dělala jsem různé brigády, nyní mám psychicky i fyzicky náročnou práci, ale nikdy jsem nezažila horší práci než v pekárně.