Víc známek z jednoho testu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41515
26.10.24 08:13
@1Pears1 píše: Více

No musíš to natrénovat. Pokud slepou mapu necháš na poslední den a ani to pak neprocvičíš, tak bohužel. Nebudeme si snad tvrdit, že se o tom syn dozvěděl den před tím, že? jsou to města, hory a řeky, to ve škole fakt neprobrali den předtím…zakladatelka nepíše nic o tom, že to trénovali a nejde mu to. Napsala, že se prostě na to nenaučil, vybrali si k učení jiné předměty. To je trochu o něčem jiném, nemyslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
26.10.24 08:14
@Anonymní píše: Více

Tím spíš neměli psát nic dalšího. U nás by to neprošlo. Mají na vše jednu učitelku nebo různé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.24 08:15

Na všechny tyto předměty jednu. Jinou učitelku maji na výchovy, dělí se na angličtinu a informatiku a druhá půlka má někoho jiného.

• Citovat
  • Upravit
41515
26.10.24 08:17

Rozumím, ale to přece není chyba té jedné učitelky, ne? prostě se to blbě sešlo, špatně jste to vyhodnotili. Resp. za mě by bylo fajn to nechat trochu i víc na synovi, nemyslíš? Není to o tom, že TY by jsi měla pátrat, snovi je tak 10 plus, že? přehodila bych trochu zodpovednosti i na něj…Proč tedy syn nejde a nezeptá se učitelky na možnou opravu? referát na víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
26.10.24 08:17

@Keyllah Natrénovat to jde jen do určité míry. Tomu, kdo nemá vrozené dispozice, trénování ubírá hodně času a energie, které by mohl využít jinak a výsledek odpovídající té námaze se stejně nedostaví.
I když učení by mělo být průběžné, testování v jeden den plus olympiáda v pořádku není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.24 08:21
@Keyllah píše: Více

Probírali to od začátku října, to znamená v průběhu 2 hodin a třetí hodinu na to psali test. Jak dlouho to věděli předem, nevím, v ukolnicku to měl od úterý.

• Citovat
  • Upravit
416
26.10.24 08:23
@Maggdallena píše: Více

Sice to píšeš ironicky, ale já to tak také chápu. Bylo by podle mě fér, kdyby počítal jen jednu kuli, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41515
26.10.24 08:24

To samozřejmě souhlasím, mě samotné to třeba nejde a musela jsem si i tu 2 vydřít, ale o soustavné přípravě s vynecháním posledního dne zakladatelka nepíše, takže hádám, že to tak nebylo…za mě, pokud tam za 2 měsíce nemá žádnou známku a ví, že těch známek ted moc nebude, to vyhodnotiti tak, že se na to ani nepodívá, no nevím no…opravdu to nevěděli den předtím :think: psala zakladtelka něco o tom, že se to učili třeba dva dny předtím? tři dny? nebo to nechali na poslední den a pak to nestihli? co myslíš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
26.10.24 08:24

Tím spíš nechápu, jak to mohla dopustit a navíc v pátek, kdy už jsou děcka duchem jinde. A ještě před prázdninami :zed:
U nás je jich hodně z neúplných rodin nebo ve střídavkách a v pátek, někdy už ve čtvrtek mají potřebu si povídat o tom, co bude, jak pojedou k mamce, taťkovi. Co budou dělat.

Co se týče různých olympiád, soutěží, některé termíny jsou dané celorepublikově a nejde to ovlivnit. Ale neplatí to pro všechny. Taky by mě zajímalo, do jaké kategorie spadala zrovna tato. A písemky, testy ovlivnit jdou co se týče termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41515
26.10.24 08:25

Takže to probírali měsíc, trénovali jste to doma teda předtím? nebo jste to nechali na poslední den? odpovíš mi, proč se syn tedy nezeptá na možnou opravu? na referát atd.? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
26.10.24 08:27

A tobě přijde v pohodě a správně, věnovat hromadu času takové věci? Pak nemáme být jako národ ve svém průměrný. Někde byl krásný rozhovor… Děti ve škole věnují hrozně moc času tomu, co jim nejde, na co nemají vlohy, aby v tom byly alespoň průměrné a už jim nezbývá čas a energie na to, aby se rozvíjely v tom, co jim jde a baví je, aby v tom šly víc do hloubky.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
26.10.24 08:29

U nás už se ve čtvrtek poslední dvě hodiny děti neučily a měly nějaký přednášky, v pátek měly celý den nějaký krátký filmy o školství v zahraničí a k tomu diskuzi. A to se jedná o druhý stupeň. Takže mi taky přijde šílený, že píšou test poslední možnou hodinu před prázdninami.

• Citovat
  • Upravit
7296
26.10.24 08:32
@Snorlaxik píše: Více

Ale to že ty známky donesl včera neznamená, že to psali včera. Pochybuju, že by měl už známky z něčeho, co psali v pátek poslední hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.24 08:33

Referát chtěl letos už 3× a vždy ho odmítla, že není čas, takže už se ptát nechce. Jak to berou letem světem, tak si doma dohledava informace, chtěl se podělit s ostatními.
Na opravu se zeptá po prázdninách, ale zatím jsem nezažila, že by dala něco na opravu.
Mně se líbí „berou to měsíc“, reálně to dělali 2× 40 minut. Doma má mapu ve svém pokoji, takže tam se orientuje, povídáme si o tom, když ho k té mapě postavíš, tak ti ukáže kde co je. Udělala jsem to s ním ráno, ale byl svěží, neunaveny, nic ho nerozptylovalo.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
26.10.24 08:35
@Matt 02 píše: Více

U kluka ve škole zvládají většinu testů opravit ještě ten samý den a dát to do systému.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi