Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@JenniferLawrence píše: Více
No podívej. Jak se to říká? Řeči se vedou a voda plyne??
Věc se má tak, že je to prostě naivní představa. Z morálního hlediska a momentálně i dle práva zdědí v případě úmrtí obou těchto lidí nemovitost jejich děti. Proč máte představu, že oni, ani jejich manželky (byť jim ten dům nemusí říkat paní), proč si myslíte, že oni s tímto řešením budou spokojeni? Nebudou, vždy se najde alespoň 1, kdo bude trvat na vyplacení. Prostě takovéhle mazání medu kolem pusy nebývá tak jednoduché.
@Ploskutáček negativní komentáře to nejsou, jsou to reálné zkušenosti a jestli se realita pro zakladatelku stane negativní, to má ve svých rukou ona. Ty zkušenosti popsané v příspěvcích by ji mohly varovat.
@Ploskutáček píše: Více
Soukromí je pro začínající vztah, který spolu poprvé bude bydlet, jedna z nejdůležitějších věcí.
Mně by ani nevadilo, že mi tam nebude nic patřit, beru to tak, že jsem si svý odbydlela, v nájemním bytě mi taky nic nepatří, navíc zakladatelka už jeden byt vlastní, ale nechtěla bych tam u nich investovat ani korunu. Energie bych platila rovným dílem. A neplánovala bych si tam rodinu. Chtěla bych vidět, jak ten kluk bude jako partner fungovat, ale pokud by to nebylo žádný terno, déle než rok bych tam nežila a šla zpátky. Ale asi už po zkušenostech pouze ve svém městě, kde jsem ráda, kde jsem se narodila.
Ano
ty garsonky opravdu takto fungují. Je to fakt hnusná manipulace, mladá holka, pokud do toho půjde, posbírá nepřenosné zkušenosti a ty se do života hodí jako majáky pro případné další nerozumné nápady.
@dedrichov píše: VíceOtcovy sourozenci nemají děti ani partnerky a mají svůj vlastní majetek. Oba dva tvrdí, že vyplatit nechtějí, chtějí dům pro synovce.
@1010 píše: VíceS tím souhlasím. Na bydlení u nich nepřistoupím, maximálně na 2 roky s tím, že by dost jasně řekl své rodině, že je to dočasné.
@JenniferLawrence píše: Více
Tak nepřistoupíš nebo přistoupíš na dva roky?
To jim neřekne, protože on to dočasně nechce, to chceš ty. Řekl by to v případě, že by tě chtěl umlčet, jak se říká slibem nezarmoutíš. A až utečou ty dva roky, tak ti řekne promiň, ale dnes už to tak nevidím, nikam se mi nechce.
Prave především kvůli potenciálním dětem tomu nejsem nakloněna. U nás dvougenerační bydlení nefungovalo a dost se to na mne podepsalo. A nechci, aby za mnou a dětmi každý den někdo chodil. Když bych já nešla dolu, byla bych za nevděčnou. O dětech jsme se bavili už dříve, mám děti ráda a vždy jsem aspoň první do 30 chtěla stihnout. Přítel to moc dobře věděl a souhlasil, pak několikrát měnil názor, že děti možná nechce, že chce cestovat (což je vtipné, protože cestuju sama s kamarádkami, on nikam nejezdí) nebo že se na to bude cítit až před 40. Pak jsme se rozešli, potkala jsem jiného kluka, on strašně zabojoval a nic nebyl problém, říkal, že by si mě chtěl vzít a založit se mnou jednoho dne rodinu. Takže téma děti a svatba jsme taky řešili spoustakrat, názory střídá jak na houpačce. A svatba prý nejlépe mala, nekde na úřadě, at se ušetří. Když jsme ted to bydleni řešili, tak najednou začal, ze na me část teda přepíše (velmi pochybuju, i kdyby chtěl, rodině by se to určitě nelíbilo) a hlavně ze sám, když budu na mateřské, hypotéku neutáhne a že je dobre tam byt minimálně po dobu mateřské, protože děti všechno zničí. A taky, ze pokud chci šetřit na akontaci, tak bychom ani ted ten první rok neměli jit na zkoušku do bytu a hlavně ze bychom nemohli mít děti. Tak jsem mu dala najevo, ze je mi asi jedno, jestli dite budu mít v 29 nebo 31, to vlastní bydlení je pro me zásadnější než to o rok, o dva posunout. Navíc chci ty první roky s dítětem prožívat sama a v poklidu. Tak samozřejmě mel reci. Ale najednou děti teda nevadí a nejlépe je mít brzy a odchovat je tam
![]()
A potom se po xxxx letech rozejdete a ty půjdeš s kufrem. On má své jisté a ty?
Já teda nevím, pokud ti udělá dítě, vy tam zůstanete on už z toho domu nepůjde.
@Zeoli píše: VíceJak říkám, já jsem tam klidně mohla jít už tento rok, ale rozhodla jsem se, že nepůjdu. Rodina se nás často ptá, kdy tam půjdeme atd., takže bych chtěla, aby všem, rodičům především, řekl, jak to bude.
Jeho otec mu říkal, ať do toho nechodí, že ta hypotéka je při dnešních podmínkách šílený nápad. Tak uvidíme, zda se nechá zmanipulovat rodiči.