Vícegenerační bydlení. Co byste v takové situaci udělali vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10185
31.8.25 19:22

Nektere zkusenosti jsou holt neprenosne, nekdy si ten cumacek musi kazdy natlouct sam. Mozna ti to tady pripada, jakoze se tu vrsi jeden katastroficky scenar za druhym, ale ver, ze vsechno, co tady zaznelo, se stava a neni to nijak vyjimecne.
Jestli tam budete bydlet, narodi se vam deti a treba za deset let budes mit doma dva skolaky, kazdeho se svymi specifickymi potrebami a k tomu napriklad spatne chodici babicku, ktera uz nezastane domacnost a dedecka se zacinajicim alzheimrem, tak ti z toho regulerne jebne. Svuj vlastni zivot zakopes hluboko pod zem a budes jen jako zajistovatelka potreb vsech okolo. I k tem doktorum je budes vozit ty, kdyz mas chlapa, ktery nechce ridit. Ti rodice meli moc dobre spocitane, do kdy je potreba se odstehovat, aby nebyli za hyeny, ktere nechaji staricke rodice napospas. Jo, jasne, jsou hodni, dvakrat, trikrat tydne se tam zastavi, tchyne jim treba i poklidi, nejake jidlo priveze… A pak se odeberou zpatky do sveho klidecku. A ty to budes mit na hrbu vsechno komplet 24/7.
Byt ma dcera, hucim do tebe horem dolem, abys to nedelala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8865
31.8.25 19:25
@Denisa56 píše: Více
:potlesk: :potlesk: :potlesk: sepsáno komplet, vidím to i v barvách… :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
31.8.25 19:25
@JenniferLawrence píše: Více
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no twl, čím dál líp :palec:, má on alespoň jednu docela maličkatou kladnou vlastnost?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
31.8.25 19:28
@arinecka píše: Více

on neřídí, nevaří, ale vychc. aný je jak díra do sněhu, a jeho rodiče s ním, partner snů, toho by chtěla každá, s baráčkem s hodnou bábinkou a dědouškem :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.25 19:36

Buď ráda, že ses to dozvěděla takto brzy - ty majetkové poměry a tak..

Já netušila vůbec nic, jak je to zapsané v katastru atd…jen mi bylo oznámeno, že dům je manželův - celou dobu byla vlastníkem jeho matka a ta mu to těsně před svatbou darovala, aby to bylo ještě v době, kdy byl svobodný a nabyl to tedy mimo manželství…
Zpětne vůbec nechápu, o co těm lidem šlo… :zed:

• Citovat
  • Upravit
76754
31.8.25 20:00
@Anonymní píše: Více

takhle moje matka potkala před svatbou nastávajícího manžela s nastávajícími tchánovci, jak si to štrádují k soudu, odpoledne na miláčka uhodila, co tam dělali - no šli mu přepsat barák týden před svatbou, tak matka roztrhala jakési tiskopisy ke svatbě a rozešla se s ním,
dopadlo to tak, že týden po svatbě se dům rozdělil na 4 díly, každý čtvrtku :palec:
a museli dvakrát platit soudní poplatky, pak tchán hodně matku neměl rád, když přišla do místnosti, kde byl i on, tak on odešel,
až byl po třiceti letech ležákem, jak byl rád, když mu oprala pok.ak. povlečení a pyžamo a uvařila, to chválil, že lepší kuchařku nezná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.25 20:21

Když mi bylo dvacet, nastěhovala jsem se mladá a naivní ke svému příteli, nyní manželovi, brzy exmanželovi, všechno bylo v pohodě, ale cvak…po dvaceti letech a dvou dětech už to není tak růžové…při problémech mi dává dost najevo, že dům je jen jeho a jestli chci, ať si jdu kam chci, vyhrožuje, že vymění zámky, jestli nebude po jeho atd. atd…je to hrůza a děs…nikdy nikdy a nikdy bych už takto do toho nešla…buď ať má každý svou nemovitost nebo ať je to napůl, ale nikdy ne jen jednoho, aby ten druhý případně neměl kam jít…být tebou bych si vzala hypotéku sama na sebe…

• Citovat
  • Upravit
7355
31.8.25 20:23

A jak je tedy přesně výhled. Bydlení s prarodiči. Zadarmo, to se tu rozbije kotel, tamhle je potřeba upravit koupelnu, složit uhlí, opravit střechu.
Dům bude jednou jejich vnuka? Cha a to obejdou svoje 3 děti??? Tomu se mi nechce věřit, ne fakt tam nechoď bydlet. Možná dočasně na 2-3 měsíce, než se vyřídí hypo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
31.8.25 20:26
@dedrichov píše: Více

on přece hypo za živého boha nechce, nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10191
31.8.25 20:27
@Anonymní píše: Více

Zachránit rodinný dům před cizákem. Copak to nechápeš :lol:. Tobě patří makat tam, pečovat, strkat prachy, ne spoluvlastnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10191
31.8.25 20:29
@stinga píše: Více

No a vzali se teda :think:. Asi jo, když po…pyžamo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10191
31.8.25 20:31
@dedrichov píše: Více

Však…nejlepší pracant zadarmiko je ten, komu je slíbená hacienda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
31.8.25 20:33

A to chceš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
31.8.25 20:36
@1010 píše: Více

no tendle co nevaří ani neřídí, ani nechce to a tamto, bude pracant k pohledání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
31.8.25 20:43
@1010 píše: Více

jo, vzali - však píšu, že po svatbě šli barák znovu přepsat a každý dostal čtvrtku :palec:, pak už ty čtvrtky podědil jen otec, takže matka má pořád čtvrt

Příspěvek upraven 31.08.25 v 20:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová