Vícegenerační bydlení. Co byste v takové situaci udělali vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32138
31.8.25 18:21

@JenniferLawrence Jak se tam jednou nastěhuješ, už ho odtamtud nikdy nedostaneš. Proč by si bral hypotéku nebo chodil do nájmu, když je ve svém. A jeho rodina ti nic nedělá, to se jen pořád tobě něco nelíbí a bla, bla, bla. Budeš se ke svým dětem ještě starat o nemohoucí prarodiče a poslouchat, že to dělají všechny, tak proč ne ty…nebude ti patřit nic a ještě budete určitě vyplácet sourozence nebo někoho dalšího. Pokud není vůbec ochotný ke kompromisu, tak bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21397
31.8.25 18:27
@Monchichik píše: Více

Bude poslouchat, ze prarodice jim dali strechu nad hlavou (ma byt vdecna) a ze je prece doma (na rodicaku), zatimco tchanovci chodi do prace, bydli dal a uz tolik nemuzou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21397
31.8.25 18:28

Take by se mi hodila jednou takova ochotna snacha, co se obetuje za strechu nad hlavou. :mrgreen: Beru vsemi deseti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11607
31.8.25 18:29

Já jsem člověk, který je pragmatik. Můj brácha s přítelkyní taky bydlí už 7 let s náma a klape to. Celé patro volné, vlastní kuchyň. Ale to, že to klape jim, neznamená, že to musí klapat vám. Trochu mě překvapuje, že nikdo z předřečníků nemluvil o tom, co budete dělat, když to za pár let přestane klapat lidsky. Nebo partner tazatelky může dát obě ruce i koule na to, že bude vždy a za všech okolností ON vycházet se svými rodiči a prarodiči v pohodě?

To starání o prarodiče je to nejmenší. Mě spíš záraží, že se partner tak strašně bojí hypa. Jasně že to není slast být 30-35 let zadlužen, ale tenhle frajer má z hypa až panickou hrůzu. Zajímalo by mě, kdo ho takhle zpracoval. Dej s nim řeč, co budete dělat, když to mezi ním a jeho (pra)rodiči přestane klapat, což se může stát, a přijde mi, že s tím partner vůbec nepočítá. Dnes to klape, partner se za 10 či 15 může povahově změnit a může být problém tam, kde ho nyní vůbec nevidí.

Příspěvek upraven 01.09.25 v 09:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32138
31.8.25 18:29

@PaníBovaryová A ještě jí tam nebude patřit ani klika ode dveří, ale peníze tam sypat bude. No to si musí rozmyslet každý sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8865
31.8.25 18:32
@PaníBovaryová píše: Více

Ano, je doma, na rodičáku, tak důchodce zvládne při jednom…
Fakt jí ještě nedochází, proč jsou na ni tak milí??? Budou na každou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11607
31.8.25 18:39
@arinecka píše: Více

Ve vší úctě, Ari, 80 % negativ, který jsi vyjmenovala, se nejspíš udějou, i když dvougeneračně bydlet nebudou. Zase to nestavme tak, že všichni, kteří bydlí dvougeneračně, půjdou od sebe a ti, kteří dvougeneračně nebydlí, to mají vždy idylický, s láskou a porozuměním až nadosmrti. Uštvaná máma, co má chlapa věčně pryč, může být i bez dvougeneračního bydlení. Jen zmizí jedna potencionálně třecí plocha.

Příspěvek upraven 31.08.25 v 18:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
31.8.25 18:39

Docela mne šokuje, ze ty jako mladá holka počítáš s tím, že by ses o prarodiče starala ty. Jakto, ze ne přítel? On nemá ruce? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 18:40

To si opravdu nemyslím, jsou to hodní lidi. Rozhodně se neodstěhovali z vypočítavosti, ani si nemyslím, že by se do něčeho extra pletli, naopak s mou rodinou by to možná někdy bylo i těžší. Ale to nemění nic na tom, že chci bydlet sama a chci mít společný majetek. A vážně jsem zažila, kdy tchanovci byli vypočítaví a zlí, ale to není tento případ. A rozhodně ke mně nejsou milí, protože musí, trochu do lidí vidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32138
31.8.25 18:43

@JenniferLawrence Tak proč se teda odstěhovali? Musí jim být jasné, že budou prarodiče potřebovat pomoc. Tak spoléhají na to, že to zastane ten, kdo se tam nastěhuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 18:43
@Yasmen píše: Více
určitě by se taky zapojoval, ale přítel například neřídí a nevaří, takže minimálně tyto činnosti by byly alepsoň z části na mně
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8865
31.8.25 18:44
@JenniferLawrence píše: Více

Tak ten řidičák by si sakra udělat měl!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10191
31.8.25 18:45

Vidíš je bez denodenních třecích ploch, které společné bydlení přináší

Příspěvek upraven 31.08.25 v 19:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11607

Hele, a máš superschopnosti jako ostatní X-meni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10191
@truelly píše: Více
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...