Vícegenerační bydlení. Co byste v takové situaci udělali vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31.8.25 16:26
@Fazulina píše: Více
rikal, že toužili po vlastním. Ja je znám pouze z rodinných oslav a tam spolu všichni vychází v pohodě :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
31.8.25 16:27
@JenniferLawrence píše: Více

Tak tohle by pro mne osobně na začátku vztahu byla mega red flag!
Nedokázala bych rozvíjet vztah s člověkem, který neplánuje MY, ale JÁ do konce života.
Myslím, že kdo to má takhle nastavené, změní se jen těžko.
A to v podstatě nijak zásadně proti vícegeneračnímu soužití nic nemám, ale musí být vše kolem včetně přístupu úplně jinak nastavené, než se rýsuje u tebe.
A pak mne ještě zarazilo v dalším příspěvku o té péči - „já jsem ženská, tak se to ode mne čeká“…no, spíš by se měl postarat syn/vnuk, s tímhle přístupem tam budeš za služku ještě víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 16:29

neustoupíš? Vždyť ustupuješ, jdeš pracovat kamsi na Vysočinu, abys mu byla blíž. To by měl snad udělat chlap. Jemu se v Brně nelíbí. :roll: Maminka za zadkem, hypo ne, to je moc peněz, budu bydlet u babičky a ty si to nějak poskládej. Takového torbu potkáš na každém rohu.

Příspěvek upraven 31.08.25 v 16:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76763
31.8.25 16:30
@navy blue píše: Více
že? :mrgreen: :mrgreen: jako kdyby psala o 11letých dětech @JenniferLawrence
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
31.8.25 16:31

S pribyvajicim vekem a ve stari se lidi meni. Me uz je pres sedesat a sama na sobe citim, jak cim dal vic potrebuju takovy ten svuj vlastni klid a rezim. Predstav si, ze budete mit dite, nebo deti a oni uz budou tezce snaset to kazdodeni svitoreni, hulakani, behani, dupani. Budou z toho nervozni, nasledne budes nervozni ty, zivot se ti smrskne na neustale usmernovani deti, ktere v tom rannem veku muzes usmernit, ale vzdycky jen na chvili. Ja mam jeste oba rodice, mame krasne vztahy, mam dve dcery a vnucku, vzajemne se mame radi, zadne konflikty mezi nami nejsou. Ale vsichni vime, ze kdybysme se meli s nekym z nas takhle sestehovat, nebylo by to dobre. Kazdy ma mit sve soukromi, zit si zivot po svem a kompromisy delat jen v ramci partnerskeho vztahu. Ten tvuj neni schopen kvuli tobe zadny kompromis udelat. Myslis, ze ve spolecnem bydleni s jeho prarodici toho pak najednou schopen bude? Nebude. Ale od tebe se bude ocekavat, ze pochopis potreby a priority vsech. Tvoje potreby a priority totiz nebudou dulezite. Delej, jak myslis, ale neunahluj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 16:34

psala si, že jeho rodinu skoro neznáš a i kdyby jo, tak jen z rodinných oslav? Oni tě nezvou? Nezajímá je s kým jejich Jájinek žije?

Ty se mě snad zdáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 16:44
@spálený perníček píše: Více

Tak rodiče znám dobře, širší příbuzenstvo jen z oslav, ale to je podle mě normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 16:49

@JenniferLawrence
jakou kariéru dělá ve školství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 16:51
Učí na gymplu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 16:54
@JenniferLawrence

tomu se říká kariéra, pro kterou se nezdlužuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 17:01

@JenniferLawrence

píšeš: Jsme spolu skoro dva roky, do teď jsme studovali a trávili spolu 1 až 2 víkendy měsíčně. Vídali jsme se ale i v průběhu týdne, když jsme chodili do skoly.

Vždyť se vůbec neznáte :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 17:10

Myslím, že i učitel se zmůže na vlastní bydlení, pokud chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 17:14

@JenniferLawrence
pokud opravdu chce, tak ano, ale on nechce, chápeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
31.8.25 17:14

A proc ne? Vis, kolik je v republice ucitelu na gymplu? A myslis, ze zadny z nich nema hypoteku? Placnul jsi docela blbinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 17:25

@Denisa56
ona píše:
prý se nechce zadlužit do konce své kariéry

nevím kolik učitelů má hypotéku, ale tady jí mít nebude, nemám nic proti učitelům, jen reaguji na její slova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová