Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě by hodně vadilo to že není schopný hledat a přijmout nějaký kompromis. Ty se za ním přestěhuješ, rodiče a přátelé uvidíš párkrát za rok a jaký ustupek udělá on? To je hezké že on si nechcce brát hypotéku ale co z totho budeš mít ty? Budeš bydlet v domě kde ti nepatří ani klika od dveří.
Pokud nejste už teď schopni se domluvit neztrácela bych s ním čas 🙈 Diskusí na tohle téma je hromada a nikdy to nedopadne dobře.
@JenniferLawrence píše: Více
s přibývajícími roky a zdravotními problémy by byla péče o ně na mně, což asi chápu.
Ty to chapes? Ja tohle totiz vubec nechapu.
Mas pravdu, ze ty jsi ustoupila stehovanim do jeho regionu, tak ted by mohl on.
@izabe píše: Více
Takže myslíte, že i kdyby ted kývl na můj návrh, tak by z toho časem sešlo? Z toho mám taky strach, že mi řekne, půjdeme tam na pár let, ale jakmile tam půjdeme, tak z toho vycouvá a nebude se mu chtít jít jinam.
Určitě. Muže argumentovat, že jste si to tam už zařídili, investovali peníze a že takhle byste začínali znovu od nuly apod.
Jakoze par let k prarodicum a pak…? Hypoteka? Najem?
Ano, myslím si, že jakmile budete bydlet u jeho prarodičů, už ho nikam jinam nedostaneš. Vždyť sama píšeš, že on hypotéku zásadně odmítá…
Fakt si tady přečti diskuse o dvougeneračním bydlení. Každopádně jděte spolu bydlet do nájmu a uvidíte, jak to bude fungovat. Buď si to všechno sedne a nebo vyplavou na povrch další problémy. Ale to jinak než společným soužitím nezjistíš
Tak asi by se ta péče ode mě očekávala, když bych tam bydlela
no, to jsem mu říkala, že bychom tam nic nerekonstruovali, v pohodě tam lze bydlet ve stavu, v jakém to teď je.
Vícegenerační bydlení jsem nezažila, ALE manželství v domě, který byl v majetku pouze manžela (žádné SJ). Zpočátku xy let vše v pohodě, pak mu hráblo a vyhazoval mě i s dětmi a řval, že se můžeme sebrat a jít, ať vypadneme, že on tam chce být sám, že on má barák a já h…o apod…
Radim dobře si zjistit a zajistit majetkové poměry. Mě tenkrát nikdo neupozornil, nikdo nevaroval, ať si na to dám bacha apod…já myslela, že sňatkem je to i tak „společne“. V době bez internetu nešlo tak lehce si vse ověřit v katastru, jak je to tam zapsaný atd…
Houby - i po xy letech společné domácnosti jsem měla pouze užívací právo… takže v podstatě nic…
@Anonymní píše: Vícetak to vím naprosto jasně, že by mi nikdy nenapsal ani část baráku. Už při seznámení mi říkal, že se s otcem několikrát bavil o tom, jak to poféšovat, aby z toho případně nějaká ženská nic nedostala. Zase na druhou stranu jde o rodinný dům, můj taťka by si taky nepral, abych část napsala na nějakého chlapa.
Pred chvili jsi psala, ze hypotece se chce vyhnout za kazdou cenu.
Neni jeho plan to nechat vyhnit, aby se vam casem nikam nechtělo?
A prarodice budou potrebovat tu pomoc, chapes, nemuzeme je tady nechat samotne ![]()