Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je hororové cteni. Myslim, ze te tam pritel, ktery se mi uz ted fakt ani trochu nelibi, vmanevruje. Pod lzi, ze je to jen na chvilku… Cvak a presun za cca 7 let. Ty jsi doma na RD, staras se o deti, prarodice, nevis co driv. Pritel te kybicuje, co bys jeste mohla delat pro nej a jeho rodinu a jeho matka te chodi kontrolovat, jestli to delas spravne.
Zkus se hodne zamyslet, jak je ten vas vztah nevyvazeny. Sel by on s tebou do patra k rodicum - nikdy. Zadne sdileni a spolecne planovani budoucnosti tam nevidim. Jen jeho pozadavky, kterym ty se mas plne prizpusobit. Pokud budes vydelavat, pujde to zvelebovani jeho majetku.
@stinga píše: Více
Aha, nečtu pořádně
.
Tak klobouk dolů před ním a před máti, že si nenechá srát na hlavu.
@Anonymní píše: Více
Přesně tak jak u nás… opravdu to po 20ti letech není tak růžové…
Pokud ti opravdu takto vyhrožuje, je to domaci psychicke násilí… přesně takto to dopadlo u nás - nakonec došlo na vykázání manžela PČR - v tom případě mu bylo houby platný, že byl jediný vlastník domu. PČR vykáže násilníka bez ohledu na vlastnicky vztah k nemovitosti…
I takové mohou být bohužel ty konce… ![]()
Nikomu nepřeju…
@1010 píše: Více
Jasně, po 30ti letech to chápu
…
Jenom mi není jasný, proč se vůbec chtěl ženit…měl si zůstat ve svým baráku sám a nedělat nešťastný lidí kolem sebe…
@JenniferLawrence píše: Více
Já bych v takové situaci vycouvala, dál bych s ním chodila a nikam se k němu nestehovala, když to postavil takto. On už teď ti jasně řekl, že zůstává doma u rodičů. Nic jiného nebude. A ty jsi ochotná se odstěhovat, ale chceš, logicky, bydlet s ním sama. To je od tebe kompromis, akorát od něho žádný nevzešel a nevzejde. Tak o tebe nestojí. Zůstaň kde jsi, a prohlídni se po někom lepším.
Taky vám přijde tento mladý muž nepoužitelný? Snadno ovladatelný (pouze rodinou) a zblajzne vše i s navijákem, ale partnerku má asi jako hračku nebo doplněk, neplánuje s ní nic, nepočítá. Nemá chuť v budoucnu se osamostatnit a vlastně dospět…
Vícegenerační bydlení je opravdu šílenost. My v tom žijeme. Manžel byl ten, který říkal, že nikdy dům neopustí. Taky dům přepsali jeho rodiče na něj ještě před svatbou, aby nebyl i manželky. To mi tehdá ve dvaceti nepřišlo jako problém. Uteklo pár let a je to tu horor. Opravdu bych tohle nepřála nikomu. Můj manžel teda je naprosto úžasný a vidí co tu tchýně vyvádí. Takže stojí při mě. Hledáme vlastní dům. Bohužel to jde pomalu. Těch domů v okolí je hrozně málo. Rodný dům už pro něj není důležitý. I by odešel fakt daleko. Chce mít taky klid. Každopádně je to obrovská psychická zátěž. Opravdu nedoporučuji takové soužití ani zkoušet. I když kdybych tehdá nesouhlasila s vícegeneračním bydlením tak s manželem spolu asi nejsme. Tehdá to pro něj bylo důležité. Taky nechtěl hypotéku. No teď se těší až ji budeme mít.
@dedrichov píše: Více
ale umí dobře manipulovat zakladatelkou
tak aby jim pasovala do rodiny a poslouchala je všechny
No a s tou péči o prarodiče…hele oni ji budou potřebovat už třeba v době kdy budete mít malé děti a to je sebevražda. My máme na domě ještě manželovu babičku. Už potřebuje větší péči. Já dost pomáhala. S dětmi to bylo těžší a těžší. Pak mi onemocněl syn a už jsem nemohla. A tchýně mi udělala ze života peklo. Protože mám být vděčná a musím vše zvládat. Nesmím odporovat. Jestli mají partnerovi prarodiče víc dětí, tak se připrav na to, že s nimi budou vznikat kvůli péči o rodiče další konflikty. To tu máme taky.
@Anonymní píše: Více
Otrok se hodí.
Hacienda velká, kdo by uklízel a vařil.
@dedrichov píše: Více
Mlada chytra slecna netusi, do jake bryndy (preklad: rodinnych vztahu) se dostane. Jeste ma pocit, ze laska vsechny tezkosti prekona. Je to skoda. Tohle se asi vysvetlit uplne neda. Mlady optimismus a nezkusenost pracuji proti ni. ![]()
@stinga píše: Více
no jasně, dokud se nechá a neprotestuje a polyká ty jeho bulíky.
Zase třeba úplně špatnej není, jen prostě nepůsobí vůbec dospěle a cílevědomě.
@anavi13 píše: Více
To je přesně ten průser. Já žiju taky ve vícegeneračním bydlení. Ale s tchány. Teď už mám děti 16 a téměř 14. Tchýni a tchánovi je pres sedmdesát. Ještě jezdí sami autem na nákupy, ale pomáháme dost. Jenže ty deti uz mám velké!!!