Vícegenerační bydlení. Co byste v takové situaci udělali vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10178
31.8.25 20:43
@dedrichov píše: Více

Však to bude dělat zakladatelka 8o :mrgreen:.

Příspěvek upraven 31.08.25 v 20:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16436
31.8.25 20:43

To je hororové cteni. Myslim, ze te tam pritel, ktery se mi uz ted fakt ani trochu nelibi, vmanevruje. Pod lzi, ze je to jen na chvilku… Cvak a presun za cca 7 let. Ty jsi doma na RD, staras se o deti, prarodice, nevis co driv. Pritel te kybicuje, co bys jeste mohla delat pro nej a jeho rodinu a jeho matka te chodi kontrolovat, jestli to delas spravne.

Zkus se hodne zamyslet, jak je ten vas vztah nevyvazeny. Sel by on s tebou do patra k rodicum - nikdy. Zadne sdileni a spolecne planovani budoucnosti tam nevidim. Jen jeho pozadavky, kterym ty se mas plne prizpusobit. Pokud budes vydelavat, pujde to zvelebovani jeho majetku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
31.8.25 20:45
@stinga píše: Více

Aha, nečtu pořádně :oops:.
Tak klobouk dolů před ním a před máti, že si nenechá srát na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.25 20:46
@Anonymní píše: Více

Přesně tak jak u nás… opravdu to po 20ti letech není tak růžové…

Pokud ti opravdu takto vyhrožuje, je to domaci psychicke násilí… přesně takto to dopadlo u nás - nakonec došlo na vykázání manžela PČR - v tom případě mu bylo houby platný, že byl jediný vlastník domu. PČR vykáže násilníka bez ohledu na vlastnicky vztah k nemovitosti…

I takové mohou být bohužel ty konce… :?
Nikomu nepřeju…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.25 20:51
@1010 píše: Více

Jasně, po 30ti letech to chápu ;)

Jenom mi není jasný, proč se vůbec chtěl ženit…měl si zůstat ve svým baráku sám a nedělat nešťastný lidí kolem sebe…

• Citovat
  • Upravit
8302
31.8.25 20:55
@JenniferLawrence píše: Více

Já bych v takové situaci vycouvala, dál bych s ním chodila a nikam se k němu nestehovala, když to postavil takto. On už teď ti jasně řekl, že zůstává doma u rodičů. Nic jiného nebude. A ty jsi ochotná se odstěhovat, ale chceš, logicky, bydlet s ním sama. To je od tebe kompromis, akorát od něho žádný nevzešel a nevzejde. Tak o tebe nestojí. Zůstaň kde jsi, a prohlídni se po někom lepším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
31.8.25 20:56

Taky vám přijde tento mladý muž nepoužitelný? Snadno ovladatelný (pouze rodinou) a zblajzne vše i s navijákem, ale partnerku má asi jako hračku nebo doplněk, neplánuje s ní nic, nepočítá. Nemá chuť v budoucnu se osamostatnit a vlastně dospět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24280
31.8.25 20:58

Vícegenerační bydlení je opravdu šílenost. My v tom žijeme. Manžel byl ten, který říkal, že nikdy dům neopustí. Taky dům přepsali jeho rodiče na něj ještě před svatbou, aby nebyl i manželky. To mi tehdá ve dvaceti nepřišlo jako problém. Uteklo pár let a je to tu horor. Opravdu bych tohle nepřála nikomu. Můj manžel teda je naprosto úžasný a vidí co tu tchýně vyvádí. Takže stojí při mě. Hledáme vlastní dům. Bohužel to jde pomalu. Těch domů v okolí je hrozně málo. Rodný dům už pro něj není důležitý. I by odešel fakt daleko. Chce mít taky klid. Každopádně je to obrovská psychická zátěž. Opravdu nedoporučuji takové soužití ani zkoušet. I když kdybych tehdá nesouhlasila s vícegeneračním bydlením tak s manželem spolu asi nejsme. Tehdá to pro něj bylo důležité. Taky nechtěl hypotéku. No teď se těší až ji budeme mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
31.8.25 21:03

ale umí dobře manipulovat zakladatelkou :palec: tak aby jim pasovala do rodiny a poslouchala je všechny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24280
31.8.25 21:08

No a s tou péči o prarodiče…hele oni ji budou potřebovat už třeba v době kdy budete mít malé děti a to je sebevražda. My máme na domě ještě manželovu babičku. Už potřebuje větší péči. Já dost pomáhala. S dětmi to bylo těžší a těžší. Pak mi onemocněl syn a už jsem nemohla. A tchýně mi udělala ze života peklo. Protože mám být vděčná a musím vše zvládat. Nesmím odporovat. Jestli mají partnerovi prarodiče víc dětí, tak se připrav na to, že s nimi budou vznikat kvůli péči o rodiče další konflikty. To tu máme taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
31.8.25 21:12
@Anonymní píše: Více

Otrok se hodí.
Hacienda velká, kdo by uklízel a vařil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16436
31.8.25 21:12

Mlada chytra slecna netusi, do jake bryndy (preklad: rodinnych vztahu) se dostane. Jeste ma pocit, ze laska vsechny tezkosti prekona. Je to skoda. Tohle se asi vysvetlit uplne neda. Mlady optimismus a nezkusenost pracuji proti ni. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16436
31.8.25 21:13
@1010 píše: Více

A vozil prarodice k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
31.8.25 21:14
@stinga píše: Více

no jasně, dokud se nechá a neprotestuje a polyká ty jeho bulíky.
Zase třeba úplně špatnej není, jen prostě nepůsobí vůbec dospěle a cílevědomě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.25 21:15
@anavi13 píše: Více

To je přesně ten průser. Já žiju taky ve vícegeneračním bydlení. Ale s tchány. Teď už mám děti 16 a téměř 14. Tchýni a tchánovi je pres sedmdesát. Ještě jezdí sami autem na nákupy, ale pomáháme dost. Jenže ty deti uz mám velké!!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová