Vícegenerační bydlení. Co byste v takové situaci udělali vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
andrasteia
1.9.25 18:20
@JenniferLawrence píše: Více

Ale on ti odkyva ted všechno a za ty dva roky, az tma budes mit praci a kamaradky, tak ti rekne, ze je blbost se stehovat, ze to nedava smysl a co si vymyslis.

Ted mas losledni sanci si vyjednat slusne podminky pro tebe, protože jak jednou ten krok smerem k nemu udelas bude mnohem horší si nastavit podminky tak aby ro vyhovovalo lip tobě.

• Citovat
  • Upravit
32133
1.9.25 18:20

@JenniferLawrence No nechá. Ti mu to vysvětlí, že přeci nebude platit hypotéku, když tady má svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
1.9.25 18:23

Nechce te utratit, lrotoze vi, ze ty si snaz najdes jinyho chlapa, ale on holku ne.
Pekne te houpa a hleda zpusob jak te vmanipulovat do situace ktera bude vyhodna pro nej..
Rozejdi se s nim. Takze ti bude za dva roky 28, budes u nej v dome, jemu nebude nic chybet, ry budes tlačit na deti a budes nastvana, ze ses nerozesla driv. Ale ze strachu ze budes x let hledat jinyho chlapa s nim zustanes.

Vzdyt on s tebou manipuluje.

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
1.9.25 18:25

On se ale nenechava manipulovat rodiči. On s nimi souhlasi.

V tomhle rozlozeni budes vzdy za tu spatnou ty.

• Citovat
  • Upravit
8302
1.9.25 19:09
@andrasteia píše: Více

Já si myslím, že on nemá na nic svůj názor. Neví, co chce. Na to, kolik je mu let, je opravdu nevyzrálý. Ví teda jistě, že z domova nechce nikdy, to je jasný každýmu tady, protože to má jednodušší a bez práce, mazánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
1.9.25 19:12
@Violass1 píše: Více

Má byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10184
1.9.25 19:13
@Gerbera001 píše: Více
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.25 19:26
@Zeoli píše: Více
S tímto současně souhlasím. Pry o tom s rodiči mluvil a že z toho byli moc smutni, vzdychali a říkali, ze jim je to líto a ze to budeme mít s hypotekou strašně moc těžké. Řeknete mi, jsem mimo ja nebo oni? Nepotřebuji nějaký ultra velky a dokonalý dům a mne dva učitelské platy (cca 30k každy z nás) + peníze z nájmu mé garsonky (minimálně dalších 10k navíc), nepřijde zase tak šílené. Je mi jasné, že si nebudeme žít na vysoké noze a jezdit na luxusní dovolené, ale to bychom nedělali i tak. Dělají, jak kdybychom neměli ani na chleba. A navíc, kdo říká, že nemůžeme časem změnit práci? Nebo mne by ani nedělalo první roky mít k tomu nějakou brigádu na přilepšenou, když by bylo potřeba.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
1.9.25 19:53

Jako já z toho mám úplně normálně čím dál větší dojem, bez ohledu na majetek a schopnosti zakladatelky a bez ohledu na vlastnosti přítele a jeho celou rodinu, asi takovýhle.

A sice, že on, který dosud v životě dám nebydlel, potřebuje k tomu, aby začal žít v domě prarodičů někoho druhého. Proč teda on tam sám už nežije? Proč tam tahá tu svou známost? Protože on ji tam potřebuje. On by tam měl na krku úplně všechno. Pomoc prarodičům, starost o zahradu a barák. On do toho sám podle mě nepůjde. Když teda teď zakladatelko říkáš, že tento školní rok až do června žiješ v garsonce a pracuješ doma, to jsem teda zvědavá, kam se za těch deset měsíců posune on. Asi nemusím být žádný velký prorok, abych odhadla, že si bude u rodičů uklízet svůj pokojíček a všem bude říkat, nemůžu se přestěhovat, může za to přítelkyně a při svých návštěvách tě bude horlivě přemlouvat.
Pak asi prokoukneš ty jeho schopnosti. A dáš na naše názory. Ať si hoch šetří ve svém pokojíku u rodičů. Tam to totiž bude mít levnější, než když se nastěhuje k babičce a dědovi…

Ty se vůbec do horších podmínek stěhovat nemusíš. Představa, že ti jeden chlap plně nahradí dosavadní domov, vlastní bydlení, lidi, co jsi na ně zvyklá, že ti dá pohodu, klid, jistotu, je úplně zcestná.

Budeš se tam cítit jako na návštěvě. A nebudeš tam doma. To je něco, co prostě nikde a za žádný prachy nekoupíš. V dosavadním životě máš své jistoty. Tam třeba nebudeš mít na to ani vyhlídku. Bude x let trvat našetřit. Pak se dozvíš, že se z toho baráku do nového nikdy stěhovat nebudeš. Návrat do tvé garsonky a hledání práce zase u vás budeš brát jako prohru. A budeš zase začínat tam, kde jsi dneska s jistotou zaběhnutá. A to všechno kvůli někomu, od koho ses nechala přemluvit. On tě tam potřebuje. Ty se tady bez něj obejdeš…ty klidně v té garsonce můžeš bydlet jako single x let. Co ztratíš? Nic. Můžeš jenom získat. Nenech se nacpat do role, o které máš pochybnosti. Kdyby sis byla jistá, vůbec bys sen nenapsala. Věř mi, že chození a návštěvy je jedna věc a společně žít druhá. A to velice rozdílná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
1.9.25 20:12

Jasne, ze byli smutni. Pak se jim nikdo nebude starat o dum a rodice a bude to jen na nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21395
1.9.25 20:15

Četla jsi to tady sama. Dokud nebyly děti, dalo se to. Změnilo se to v peklo, až přišly děti.
Přesně do této „léčky“ se řítíš. Před kterou tě tu ženy, které v tom žijí - dnes a denně - varují.

A taková malá vsuvka. Pokud budete mít děti a rozejdete se - budeš potřebovat souhlas jejich otce, aby ses s nimi přestěhovala zpátky na Vysočinu. A to se ví, že ti ho nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21395
1.9.25 20:19

Sám tu hypotéku má. Psala jsi, že ji má za 3 splacenou. Proč se tak hnal teda? Mohl pár let navíc šetřit a stavět za hotové, když je hypotéka podle něj šílený nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
1.9.25 20:19

Jezis, to je normalni lenoch a sobec, nejspis i lakomec, slibi ti cokoli, dokud tahas za delsi cast provazu ty, nechce te ztratit, asi tusi, ze takovou by uz nenasel. Jakmile budes v podrizene roli - mene casu na materstvi nebo uz deti, prosadi si svou a zadny kompromis nikdy nebude.
Divej se na ciny a odfiltruj slova. Co pro vasi spolecnou budoucnost udelal? Jen se vymlouva, a kdyz je v uzkych, slibuje. Mela sis vybrat toho druheho. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10184
1.9.25 20:51
@Ploskutáček píše: Více

Jo, nikdy to nevíme u lidí co mají soukromí. Natož u lidí, co nebudou mít soukromí žádné. Vždyť jde do jeho pokojíčku 8o 8o. Nebo jsem četla špatně, no, to už je fuk, vlastní vchody to určitě nemá a zahradu oddělenou taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
1.9.25 20:56

Ty jo, cim vic od tebe ctu, tim vic me to presvedcuje, abys to opravdu nedelala. Rodice byli smutni a vzdychali, on ti to takhle rekne, to je citove vydirani jako hrom. Haze na tebe odpovednost za neco, za co ty ji vubec nemas mit. Ja bych vycouvala nejen z tohohle bydleni, ale velmi bych zvazovala, zda zrovna tenhle chlap je ten pravej na cely zivot. Mas na vic. Je ti 26, nemusis se nikam honit, zadny vlak ti jeste neujizdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová