Vícegenerační bydlení. Co byste v takové situaci udělali vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6626
31.8.25 17:28

Nechápu, proč to nezkusit? Bydlet tam budete zadara, jen za energie a můžete vesele šetřit. Proč s takovou devizou lézt do nájmu, kde neušetříte nic? A že ti tam nebude patřit ani klika u dveří? A v nájmu snad jo? Nemovitost si můžeš pořídit svou, v tom ti nikdo nebrání, stejně tak se můžeš kdykoliv odstěhovat. Zatracovat to hned dopředu, to jako rozumný nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dynamitka
31.8.25 17:36

Nešla bych do toho…NIKDY!

• Citovat
  • Upravit
31.8.25 17:37
@Janli píše: Více
Však ale já jsem neřekla, že bych tam nesla nikdy, ale první rok chci rozhodně být v nájmu, at si to vyzkoušíme jen my dva spolu. Za ten rok ten nájem zase taková darda není. A pak bych tam byla ochotna byt par let, nez se trochu našetří, ale rozhodne ne do konce života.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 17:38

Ale mam strach, ze jakmile bych tam šla, on by se uz nechtěl hnout z místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
31.8.25 17:40
@JenniferLawrence píše: Více

Takový chlap, co není schopný kompromisu už teď s tebou nepůjde. Zbytečná komplikace pro pořizování rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21395
31.8.25 17:55

Prarodice jsou v pohode. Akorat tchanovci od nich zdrhli v dobe, kdy uz budou potrebovat vic pomahat.
V pohode, jo, to vis, ze jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 17:57
@PaníBovaryová píše: Více

Tchanovci se odstěhovali jen do vedlejší vesnice a se vším jim pomáhají, to zase nemůžu říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.25 17:58

Tvoje myšlenka a plán, že si společné žití vyzkoušíte nejdříve sami v nájmu, je dobrá…
Ale potom - když vám to spolu bude pasovat - tak se podle mě přesunete na Vysočinu do domu jeho prarodičů, a tim to bude hasnout. A ty na to buď přistoupis a přizpůsobis se nebo ne…

• Citovat
  • Upravit
21395
31.8.25 18:01

Staveli za cash?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
31.8.25 18:05

Ale je to něco jiného, než s nimi bydlet a pomáhat každodenně…Ještě chodí do práce a dlouho chodit budou a tak jim dali najevo, že s prací neseknou, kvůli tomu, aby zůstali pomáhat doma třeba u ležáka. Když už s nimi nebydlí, nebude se nikdo na ně tolik koukat skrz prsty…
Hezký vymyšleno :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 18:10
@PaníBovaryová píše: Více
Nene, mají hypo, ale do 3 let mají splaceno, táta vydělává hezké peníze
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
31.8.25 18:12
@truelly píše: Více

a hodnou naivní popelku, která to vezme za ně, už také synáček našel :palec: té rodince se daří, na co pohlédnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 18:13

Zažila jsem partnera, jehož rodinu jsem vážně nenáviděla. A oni mě v lásce asi taky neměli. O to víc si cením toho, že se tam cítím dobře. Ale přeci jen, jezdím tam v podstatě na návštěvu, je to něco úplně jiného než společné bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 18:16

A přeci jen mě mrzí, že už dávno řešili, jak to udělat, aby případná přítelkyně nedostala nic :lol: jsem jeho první přítelkyně a tohle bylo na stole už dávno, hlavně aby to celé zůstalo jemu. Kdyby se role otočily, tak by se jim to určitě nelíbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
31.8.25 18:18

@JenniferLawrence diametrálně.
U hodinové kávy s bábovkou vydrží všichni všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová