Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Setkala jsem se s akrylem dělaným v Německu, u nás u nehtařky a od nich. Viděla jsem razantní rozdíl se spoluprácí všech akrylů. Ale nebudu se tu pořád opakovat. Je to asi zbytečné. Jejich materiál patří do uplně jiných služeb, ne do nehtařství ![]()
@vendy111 píše:
Sice jsem z oboru, ale kšefty mi rozhodně neberou. Naopak! Přecházely ke mě jejich zákaznice, kterým ty nehty uplně dodělali. Už jsem zákaznice, kteří šli nejdřív k nim, musela odmítat, protože ten jejich smrad z nehtu jsem ve svém salonu nesnesla. A tak vím, co to s nehty udělá. Já neříkám, že všechny české nehtařky jsou super, všude je něco, já se tu bavím o materiálu! Co se týče výsledku, dobře, každý májiný vkus.
Tak mi rekni kde to kupuji kdyz je to tak spatne slysela jsi nekde že je to závadné?? jak muzes vedet ze je to smejd??
Poznám šmejd, který na nehty nepatří, když v tom dělám a mám letité zkušenosti a srovnání. Ale to bych se pořád opakovala, nemá to smysl. Je mi líto nehtu, které jim přijdou pod ruce. Ale ničte si to dobrovolně když chcete.
A ano, slyšela jsem, že je to závadné i od odborníků! Vy ne? Se divím.
@vendy111 píše:
Ve finále, každý ať si chodí kam chce. Ten, kdo chce na sobě až tak šetřit, ať si jde k ni, ale ať si pak neztěžuje, že ho nikdo nevaroval. jen nechápu, jak muže být někdo s výsledkem jejich práce spokojen. je to smutný, člověk si už sám sebe ani neváží…
mě už fakt přijde že jsi trochu trapná… ![]()
@Gzuza píše:
me neprijde ze si clovek sebe neváží ale jde o to ..ze je tady hodne lidí co jsou s nimi spokojeni a prijde mi ze ti co pisí že by tam nesli, tak to jsou jen holky v oboru a zavidi to zejim berou ksefty…protoze tady u nas je salon co má plno neustále…:)
@monika32 píše:
mě už fakt přijde že jsi trochu trapná…
Trapná, protože vás tu před něčím varuju?
tak pardon za názor a zkušenosti. Od toho je tu diskuze.
Tak ja byla u nich na nehtech predevcirem
Chodila jsem k nim uz v zime, celkem asi 5× a vzdycky spokojenost. Pak jsem nemohla mit nehty kvuli prace, ted uz delam jinde, tak jsem si je byla dat znova.
Zrovna den predtim prolitla facebookem ta antipropaganda, tak jsem trochu zavahala, ale mela jsem vzdycky dobrou zkusenost, tak jsem to riskla.
Takze nehty mam nadherny, vietnamka byla opatrna, setrna, dokonce jsme si i pokecaly
a urcite mi nehty na maso nezbrousila, ani omylem. Jeste jsem si je po tom zbrouseni vsechny „osahala“ a fakt byly zbrouseny jen malicko. Rousky na oblicejich uz tam nemel nikdo, v zime je jeste mivali.
Driv jsem vyzkousela dve Cesky, k jedny jsem sla trikrat a stacilo, vzdycky jsem mela od pilniku rozrezany prsty kolem nehtu a behem dvou tydnu jsem nehty mela opadany. Druha nehtarka byla kamoska a i v jejim pripade zadna slava, u Vietnamcu jsem zatim byla nejspokojenejsi, nikdy mi zadny nehet neupadl. Kdyz jsem si nehty na jare sundala, stacilo parkrat nanest kalcium na nehty, aby se vzpamatovaly (mam ho doma bezne, pouzivam ho jako podkladovy lak) a nehtiky byly v pohode. Takze za me urcite ok
A jeste musim podotknout, ze tak hezky nehty, jako Vietnamci, mi nikdy nikdo neudelal… ![]()
@vendy111 píše:
Poznám šmejd, který na nehty nepatří, když v tom dělám a mám letité zkušenosti a srovnání. Ale to bych se pořád opakovala, nemá to smysl. Je mi líto nehtu, které jim přijdou pod ruce. Ale ničte si to dobrovolně když chcete.A ano, slyšela jsem, že je to závadné i od odborníků! Vy ne? Se divím.
Tak tohle je presny, typicky priklad ceske nehtarky, ktera se bouri a hazi na ne spinu jen proto, ze ji berou praci… Jako ja te na jednu stranu chapu, ale kdyz ma tolik holek pozitivni zkusenost (a urcite berou na vedomi i to tve varovani), proc to teda opakujes porad dokola??? At si kazdy dela co chce, ne?
@anabel9 píše:
Ale je pravda, že byly kvalitně přilepené, nespadl mi ani jeden, musela jsem si je nechat odrůst, protože když jsem si je chtěla odlepit, tak bych si urthla i svůj vlastní nehet. Což udělala kamarádka a pak ty její nehty vypadaly vážně příšerně a hodně dlouho se z toho dávala dohromady…![]()
promin, ale tohle neni pravda. Ja si nehty od nich sundavala letos na jare kvuli praci, sama s pomoci pinzety (pouzila jsem ji jako pacidlo) a rozhodne jsem si nehet neurvala, slo to sice ztuha, ale slo… A jednou mi vietnamec sundaval takhle nehet, ktery jsem si skripla do dveri a ustipla, aby mi mohl udelat novy, proste jenom vzal nejakou kovovou vec, ten nehet ze strany odchlipnul a sundal. A v pohode. Ono to mozna vypada, ze si urves nehet, protoze ten akryl drzi fakt dobre, ale neni to tak ![]()
@Danylea píše:
Tak tohle je presny, typicky priklad ceske nehtarky, ktera se bouri a hazi na ne spinu jen proto, ze ji berou praci… Jako ja te na jednu stranu chapu, ale kdyz ma tolik holek pozitivni zkusenost (a urcite berou na vedomi i to tve varovani), proc to teda opakujes porad dokola??? At si kazdy dela co chce, ne?
Jen upřesním, mě práci neberou
naopak jsem díky nim získala plno nových zákaznic a musela udělat stop stav, protože jsem měla uplně plno. Ale ano, ať si každý dělá co chce, jeho věc ![]()
A ještě něco. Pokud ti v salonu sundaji nehet tak, že ti ho odloupnou, tak to už taky o něčem vypovídá.
@Danylea píše:
Měla jsem léta předsudky a chodila jen k češkám. Jedna pilovala, druhá používala brusku. U obou češek:
1)nehty jsem měla tlustý jako kopyta, nešlo s nima nic sebrat, každej nehet jinej tvar, nebylo to hezký, ani souměrný
2)paní zvedaly cenu, nejdřív začaly na 350, pak 370 a pak jsme se dopracovaly k téměř 500Kč
3)musela jsem se objednávat dlouho dopředu
4)důvod, kterej mě nakrknul a kvůli kerýmu jsem přešla k vietnamcům byl, že se mi po ani ne 3-4 dnech nových nehtů začal ten můj nehet od gelu odlepovat a do těch mezer mi lezla špína a nebo se to zatrhávalo. Bylo to k nesnesení, hrozně nepříjemný ![]()
Tak jsem se naštvala, protože už jsem toho měla tak akorát dost a sousedka, co tam chodia si stěžovala na to samý, takže problém nebyl ve mně a od tý doby chodím k vietnamcům. Zatím jsem spokojená. Nehty slaboučký, rovnoměrný, umějí líp malovat, cena taky ok. Občas mě sice rýpnou pilníkem, ale jinak ok.
U vietnamců nesundávají nehty tím, že je odchlípnou. Aspoň u nás teda ne. Namáčejí se do misky roztoku v teplé lázni (přirovnala bych to k SPA
)
Akryl se změkčuje a někdy i odchlípne. Postupně se pak zbrušuje povrch akrylu dolů. Já si nechala sundat dvakrát u vietnamců. Jednou se mi nehty hodně vysušily, ale po týdnu krémování to bylo dobrý a po druhé jsem měla skoro neporušené s tím, že semtam jsem použila nehtový olej a lakovala je podkladovou bází. Holky, nesundávejte si je sami… neopatrnou manipulací si nehty škodíte.
@TuLin píše:
U vietnamců nesundávají nehty tím, že je odchlípnou. Aspoň u nás teda ne. Namáčejí se do misky roztoku v teplé lázni (přirovnala bych to k SPA)
Akryl se změkčuje a někdy i odchlípne. Postupně se pak zbrušuje povrch akrylu dolů. Já si nechala sundat dvakrát u vietnamců. Jednou se mi nehty hodně vysušily, ale po týdnu krémování to bylo dobrý a po druhé jsem měla skoro neporušené s tím, že semtam jsem použila nehtový olej a lakovala je podkladovou bází. Holky, nesundávejte si je sami… neopatrnou manipulací si nehty škodíte.
já vím, taky jsem nepsala, ze je tak běžné sundavaji, sundal mi tak jeden nehet, který byl už zpulky odchliply a podfoukly (trochu jsem mu sama pomohla). Nevěřím ze tak sundavaji všechny. A sama si je příště sundavat raději nebudu;)
No tak nekvalitní materiál by na nehtu ani nedržel. Můžeme narazit na nehtařku češku - amatérku i profesionálku a i tak je to u vietnamců.
) a drží moc dobře. Kamarádky přecházejí k nim od českých nehtařek, které jim dělaly gely (i akryly)… to, že akryl smrdí - to k tomu patří. Gel nesmrdí, ale to je vlastnost gelu. Někomu vyhovuje togle, jinému něco jiného. O tom se hádat nebudeme.
Jen se mi nelíbí hned oslovení „ťamani, žluťásci“ atd. Já a kamarádky chodíme vždy o hodinové pauze z práce - vše stíháme, nemusíme se objednávat. Nehty jsou vždy krásné (než je já sama zničím - přiznám se
Jinak o materiálu si nemyslím, že by někdo studoval rozbor chemikálií natolik, aby si mohl říct „kvalitní- nekvalitní“. Já ze začátku zkoušela vlastní tvorbu z Enii gelu a jako… nehet jsem ohla raz dva, pak zkoušela OPI dražší gely, které byli lepší. Také nemohu říct, že ty od ENII na nehty nepatří. Jinak moje nehtařka (vietnamka) používá akryl gel docela drahej. Sama si od ní odkupuji, ale neumím ty nehty udělat obouruč
Jinak teď jsem na mateřské - nehty nemám a neměla jsem je zničené skoro vůbec. Nevím, jestli mám dobrou nehtařku nebo opravdu ty negativní komentáře jsou od holek, které mají na nehtařky takovou smůlu