Vigantol a jeho nežádoucí účinky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
19.3.19 16:10
@Darija06 píše:
@lucenka Jaké jste vůbec měli dávkování ? I kapka navíc dokáže udělat miminku zle.

1 kapka denně… A stačilo to, aby dítě mělo pořádnou koliku.

• Citovat
  • Upravit
8709
19.3.19 19:06
@Darija06 píše:
@Amalthea Ono je spoustu odborných článků, kde je to hodně dopodrobna popsáno a hodně jsem se v tom shlédla. Samozřejmě můžou být i vyjímky, ale nemůže jich být tolik, kolik kolikrát čtu ;) a některé maminky radši vitamín D vysadí úplně než aby našly třeba nějakou náhradu

Tak bych prosila právě ty odborné články, když něco tvrdím s takovou jistotou, tak je to třeba taky ozdrojovat.

Když otevřu příbalový leták vigantolu, tak čtu:
Mezi vedlejší účinky patří zácpa, plynatost, nevolnost, bolest břicha anebo průjem.???
Tak teď nevím tedy, o čem ty odborné články vlastně jsou a proč všechny tak udivuje, že ty děti po tom mají bolesti, když je to zcela přiznaný a nijak neskrývaný nežádoucí účinek toho preparátu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leona.Mirkova
3.4.19 19:16

@Darija06 My jsme třeba dávaly dvě kapky denně a všechno bylo v pohodě .. žádné bolení bříška ani nespavost

• Citovat
  • Upravit
Darija06
16.4.19 21:38

Tady je toho k přečtení hodně :) www.lekarnice-maminky.cz/index.php?…

• Citovat
  • Upravit
1332
25.5.19 20:57

Uvažuji že zítra nedám a počkám dokud nepřijde objednaný Baby D… Dcera má od cca 2 týdnu takové bolesti že to není normální, sviji se mi od rána do večera, noc je jediná doba kdy se +- prospi a od 7 ráno to začíná nanovo. Přes den spí maximálně 3 hodiny a trhá mi srdce když na ní po 2h záchvatu breku vidím, jak by spala ale nemůže a po několika desítkách minut opět záchvat. Kroutí se, občas si za šíleného řevu párkrát prdne ale řev pokračuje a dal už nic nejde.. Nepomáhá Babycalm, laktobacily, fenyklovy čaj, BioGaia, Espumisan, změna mléka, masáže ani cvičení dělat nejde, protože u pláče příšerně kope a prohyba se do luku, nedá se ani chovat jak se kroutí.. Jsem zvědavá jestli k tomu nepřispívá i Vigantol. Jestli se to nezlepší tak fakt už uvažuji o psychologovi :) Kdo nezažil extrémní koliku tak nikdy nepochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
25.5.19 21:01

Příbalový leták jsem tedy nečetla ale když jsem kojila a nic jiného než vigantol jsem nedávala stravu jsem si hlídala tak jsem bolení bříška přisuzovala Vigantolu takže jsme celkem brzy začali dávat jiný vitamín D už teď nevím přesně jaký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
25.5.19 21:09

Baby d má už stejné složení jako vigantol. Koukni spíš na nějaký, kde je přírodní nosný olej, například terezie, vitashine…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
25.5.19 21:13

@Kristynka22 je kojená nebo na UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
25.5.19 21:14

Zkusit to samozřejmě můžeš, za to nic nedáš. Kdyby nepomohlo, zkus vysadit mléčné výrobky. Předpokládám, že nic nadýmavého, čerstvé pečivo apod. už nejíš. Starší syn taky takhle řval a bylo úplně jedno, jestli Vigantol dostal nebo ne, co jsme snědla a co ne…prostě 4 měsíce non stop řevu. Pak se to postupně upravilo, samo, já jsem nic neměnila, už nebylo co měnit a zkoušet. Mladší takhle vyváděl než jsme přišli na ABKM. Po dietě se to spravilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
25.5.19 21:25

Vigantol jsem malé kapla všehovšudy 2× - takový řev jsem u ní doteď neslyšela, ani při očkování nebo nastřelování náušnic. Pak jsem dala Baby Dee a byl svatý klid, prdy měla, ale nic, co by se nedalo rozcvičit. Byla skoro jen na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
25.5.19 21:28

Já plně kojila. Dcera to samé. Nejedla jsem nic co by jí mohlo škodit, Vigantol jsem dávala, ale asi bych to tomu neprisuzovala, neměla bezprostředně po něm nějakou reakci, měla to prostě celý den. Spala a doteď spí přes den minimálně. Dvě dvaceti minutovky a jednou hodinu. Na prdiky pomohl čas, cca po tom 4tem měsíci a na spánek nic, má to doteď, že přes den nespí. V noci ano od druhého měsíce celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
25.5.19 22:01

@bublinek UM, už jsem změnila, ale žádné zlepšení a nechci ji ho po týdnu měnit zas, takže u něj chci zůstat alespoň do 12 týdnu (teď ji je 7 týdnu) a budu doufat, že bolesti přejdou, když kolika většinou trvá ty 3 měsíce…
@chaela Dcera je na UM, jestli se to po 3 měsících nezlepší tak si vydupu testy na alergii, ale prý je takhle malým dětem nedelaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
25.5.19 22:02

@Rive No, škoda že jsem příspěvek napsala až po dokončení objednávky 😀 Jestli to po baby D bude stejne tak zkusím ještě ty co jsi navrhla, díky za tip :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
25.5.19 22:05

@Kristynka22 Testy se miminům opravdu nedělají. Řeší seto tak, že když máš podezření, tak prostě nasadíš bezmléčnou dietu (když kojíš) a pokud pomůže, považuje se alergie za potvrzenou. Mně doktorka říkala, že testy se dělají až po prvním roce, ale že do té doby z toho většina dětí vyroste. Ale i to UM se dělá pro děti s ABKM, můžeš ho zkusit. ALe je pěkně hnusný, hořký. Já jsem sice kojila, ale musela dokrmovat a byl to boj do syna toto dostat. Každopádně ABKM by se pravděpodobně projevila i jinak než jen řevem. Vyrážka, průjem,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
25.5.19 22:07
@Kristynka22 píše:
@bublinek UM, už jsem změnila, ale žádné zlepšení a nechci ji ho po týdnu měnit zas, takže u něj chci zůstat alespoň do 12 týdnu (teď ji je 7 týdnu) a budu doufat, že bolesti přejdou, když kolika většinou trvá ty 3 měsíce…
@chaela Dcera je na UM, jestli se to po 3 měsících nezlepší tak si vydupu testy na alergii, ale prý je takhle malým dětem nedelaji

Kojila jsem, takže nevím jak často se může měnit UM, ale pokud je to alergie tak bych zkusila to mléko pro alergiky. V lékárnách prý mají vzorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí