Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Heivka a jakou ti rekla alternativu? Nebo ta lekarnice?
@Rive ja mam pocit, ze jak mu to nedam, tak mu ublizuju. Prijde mi, ze to dr hrozne propaguji.
@Lnm Vitamín D od Jamieson, má lehce nižší ředění než Vigantol takže nedělá tolik problémů. Po Vigantolu dcerka zvracela ale tak že to letělo obloukem, zkoušela jsem jí to dát před jídlem, po jídle, během jídla a vždycky stejný výsledek. U Jamieson žádný problém nebyl. Sice ta lahvička stojí kolem 200, ale zase vystačí na rok, já mám pro dceru doporučení dávat D minimálně do roku a půl protože dost rychle roste (posledně se vytáhla o 6cm za dva měsíce) a má lehce zploštělou hlavu (naštěstí to není na helmu).
@Heivka akorat pro nej jdu do lekarny!
ja dam vecer Vigantol a od 6 rano je rev az so vecera. A v noci klid. Dekuju za tip
Tak druhy den bez Vigantolu a dite je jak vymeneny. Spinka, usmevavy, obcas zaplace ale dudlik nebo pomazleni pomuze. Nahoda? ![]()
@Lnm píše:
Tak druhy den bez Vigantolu a dite je jak vymeneny. Spinka, usmevavy, obcas zaplace ale dudlik nebo pomazleni pomuze. Nahoda?
no dyt, delej co chces. Uz se tesim na tve prispevky v dikuzi: dite ma krivici, co s tim.
A ano, to se lehce muze stat. Manzelova neter krivici ma, jeji matce udajne nikdo nerekl, ze ma diteti podavat vitamin D. Tak ma ted holka problemy s pateri a chodi na rehabilitace.
@warita ja ho nenecham samozrejme bez vitaminu D! To si nelajznu. Budu to konzultovat s doktorkou na dalsi poradne. Prece ho nemuzu nechat v kolikach prorvat den. To si zase akorat vyrve kylu. Pokud mu to nevyhovuje musi se najit jiny zpusob. Samozrejme ve spolupraci s doktorem.
@Lnm píše:
@warita ja ho nenecham samozrejme bez vitaminu D! To si nelajznu. Budu to konzultovat s doktorkou na dalsi poradne. Prece ho nemuzu nechat v kolikach prorvat den. To si zase akorat vyrve kylu. Pokud mu to nevyhovuje musi se najit jiny zpusob. Samozrejme ve spolupraci s doktorem.
pak je dobre.
My pouzivali jamieson kapky. Koliky mela mala taky a jako bic, ale nebylo to od vit D. Ona je proste kolikova od prirody. Zkus konzuktovat s pediatrou, uvidis, co ti rekne. Jinak ted v lete ais pomuze, kdyz budete travit cas na sluniku. Ne na primem samozrejme, ale nejaky polostin. Pokud kojis, muzes tomu napomoc tim, ze budes prijimat vit D ve strave, ale pozor na predavkovani. Nektere holky se tady v diskuzi se chlubily, ze si denne lupnou 16 kapek vitaminu D, kdyz doporucena davka jsou 2 kapky. Predavkovani vit D neni legrace.
Preju zdrave a pohodove miminko.
@warita taky jsem je koupila. Vis, ja na ty koliky zkusila snas vse a tohle byla posledni moznost. Taky z toho nejsem nadsena a mam strach. Ted chodime hodne ven a navic je na UM, takze uplne bez D neni. A hned pristu tyden jdem na poradnu. Takze tys taky Vigantol nedavala?
@Lnm a zkousela jsi aspon jiny vitamin D, terezii nebo ten jamieson? oboje davaji hodne misto vigantolu a s uspechem.
@Lnm píše:
@warita taky jsem je koupila. Vis, ja na ty koliky zkusila snas vse a tohle byla posledni moznost. Taky z toho nejsem nadsena a mam strach. Ted chodime hodne ven a navic je na UM, takze uplne bez D neni. A hned pristu tyden jdem na poradnu. Takze tys taky Vigantol nedavala?
nedavala. Ale dost jsem mela strach, protoze ja mela zimni miminko. Mala mela koliky uplne priserne, i bez vit D. Koupila jsem jamieson, dostavala to. Taky byla od porodnice na UM. V UM je pridany vit D, tak to by melo byt v poradku.
Kolik je tvemu mimcu jeste jednou?
@warita píše:
no dyt, delej co chces. Uz se tesim na tve prispevky v dikuzi: dite ma krivici, co s tim.A ano, to se lehce muze stat. Manzelova neter krivici ma, jeji matce udajne nikdo nerekl, ze ma diteti podavat vitamin D. Tak ma ted holka problemy s pateri a chodi na rehabilitace.
Tak já přes léto taky Vigantol nedávám. Jsme hodně na sluníčku a tělo si vitamín D vyrobí samo. Ale od podzimu až do půlky jara dávám i větším dětem. A ti už prdíky zvládají sami.
@debra.morgan je to druhy den, co Vigantol nedavam. Nejdriv jsem chtela zkusit jestli je to vazne tim a vypada, ze ano. Mam uz pripravene ty od Jamiesona, o vikendu zacnem.
@warita je mu 5 tydnu.
@Modesta píše:
Tak já přes léto taky Vigantol nedávám. Jsme hodně na sluníčku a tělo si vitamín D vyrobí samo. Ale od podzimu až do půlky jara dávám i větším dětem. A ti už prdíky zvládají sami.
taky tak. Moje dcerka roste narazove, uplne je videt, kdy poskoci velikost nohy a obleceni. Myslim si, ze nejkritictejsi jsou prave tato obdobi rustoveho spurtu. V lete taky nedavam vit D, ale v zime a na podzim ano. Dcerce je uz 2,5 a je tak krasne rostla, radost na ni pohledet. Mam v plau s timpokracovat. Take v zimnim obdobi davam Biogaiu na posileni imunity.
@Kristynka22 a jak si to poznala? Ja dala vcera poprve a dnes zase dva vetsi zachvaty
pouzivas ted Tereziu?