Vigantol a jeho nežádoucí účinky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
15.7.19 11:41

Syn nebrečel, Vigantol jsem podávala dle doktorky. Zkusila bych jinou variantu a nahřívala bříško, polohovala a masírovala. Jednou ho to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lnm
490
15.7.19 11:41

@Popokatepetla protoze mi to napsala doktorka. A kdyz jsem se zkousela ptat na alternativu (cetka jsem i Vigantolu uz v tehotenstvi), zamitla to a rekla mi, ze kdyz budu podavat na lzicce s mlikem, zadne koliky nehrozi.
@Heivka a pd kdy davas? Malemu je teprve 5 tydnu.

Ja uz ale nevim cim by to boleni mohlo byt. Zakrouti se a prdne si. Ted se hodne vykadil. A chvili je v klidu a najednou jak kdyz ho bodne do briska a rev! A takhle to je denne. A od vecera klid :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lnm
490
15.7.19 11:43

@Russet nahrivam, pytlikem, plinkou, ve vane. Polohy na tygrika, do klubicka, na mem brise. Kapky Espumisan, Infacol. Probiotika. Uz treti UM. A je to stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.7.19 11:45
@Lnm píše:
@Russet nahrivam, pytlikem, plinkou, ve vane. Polohy na tygrika, do klubicka, na mem brise. Kapky Espumisan, Infacol. Probiotika. Uz treti UM. A je to stejne.

Přijde mi za 5 týdnů už třetí mléko docela rychlé měnění :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
15.7.19 11:53

3 mlika za 5 týdnu je dost, to si nestihne na nic zvyknout. Co máte za lahve? Nepolyka moc vzduchu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
15.7.19 12:01

@Lnm Vigantol jsem vysadila (přispívala jsem i do této diskuze) a šílené zlepšení nastalo po pár dnech. Teď dávám vit. D od značky Terezia, je úplně přírodní, jako nosič má olivový olej (myslím) a ne nějaký chemicky upravovaný jako Vigantol. Určitě zkus. Vigantol už nikdy nechci vidět. Jo a kapu 1 kapku ob den, malá je taky na UM a ten má vit. D dostatek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lnm
490
15.7.19 12:01

@Russet @Kriss Tina a to minuly tyden chtela doktorka menit zase. Tak jsem to odmitla a zustala na tom stejnem. NUK Nature Sense.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lnm
490
15.7.19 12:11

@Kristynka22 a s dr jsi konzultovala? Kolik je male? Jake um mate? Chci to vysadit, protoze takhle to nejde, aby prorval cely den!

Ted ctu ten tvuj starsi prispevek a to je jak kdybych to psala ja! Pres kopirak!!! 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
15.7.19 12:29

@Lnm Holce je 3.5 mesíce, mléko má Babylove PRE, nemohu si ho vynachválit po katastrofickém Nutrilonu :palec: S Dr jsem nic nekonzultovala, ona hodně jede podle EU tabulek :lol: Takže jsem se s ní nechtěla dohadovat a odkývala jsem jí že furt dávám Vigantol. Však ono to od tý zn. Terezia je to samé, akorát přírodní :) A to často doktoři ani neznají, když defakto řeší jen léčiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lnm
490
15.7.19 12:57

@Kristynka22 a za jak dlouho od vysazeni byl klid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
15.7.19 13:02

@Lnm Tyjo přesně už nevím, ale tak po cca 2, 3 dnech zlepšení a za dalších pár dnů klid. Ale ona měla do toho i klasickou koliku, každopádně vigantol to fakt zhoršoval. Přečti si příbalový leták, píšou tam hrůzy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
15.7.19 13:07

@Lnm Mě doktorka řekla že vitamín D dávat až od ukončeného šestého týdne. @Kristynka22 Problém s přírodními doplňky s vitamínem D je že to není lék (to je jen Vigantol) ale pouze doplněk stravy kde není zaručeno vstřebávání vitamínu, takže se může stát že bez vhodného nosiče projde trávicím traktem bez vstřebání (musely by se dělat klinické testy a ty jsou drahé a trvají dlouho). Proto i Jamieson před pár lety změnil složení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lnm
490
15.7.19 13:23

@Heivka se mnou dr vubec nediskutovala a dala mi rovnou recept na vigantol. Ja chapu, ze prdiky ma vetsina deti ale takovy stavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
15.7.19 13:31

@Lnm Naštěstí naše doktorka nemá problém cokoli vysvětlit, Vigantol dává taky všem, ale když máma nahlásí potíže tak doporučí alternativu i s vysvětlením proč jiná alternativa nemusí být úplně nejlepší. A k tomu mám kamarádku lékárnici (je vedoucí lékárny v nemocnici) takže když si nejsem jistá mám se kam obrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
15.7.19 13:33

Naše dr se vždy jen zeptá, jestli chci vigantol, já řeknu ne a tím to končí.
Druhá dr mi říkala, že když má zácpu, dá si vigantol a už to lítá.
Už třetímu dítěti dávám alternativu (vitashine) a jsou všichni spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí