Vinná klobása - je sirová?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42429
28.12.22 14:58
@ludmilaadamkova píše:
Nám tedy velkou představivost ale jak by šlo vymáhat omezování jezeni masa v realitě?Jakože doma kamery a jak si někdo bude dělat potřetí za týden steak tak dostane pokutu? Nebo půjde rovnou do basy? :nevim:

Prodej? Třeba lístky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
28.12.22 15:02
@Havlova píše:
Prodej? Třeba lístky?

To jediné že by maso bylo na přídělový systém. I když si to tedy v tržním hospodářství nějak nedokážu úplně představit. A i tak se obávám že by se s tím strašně smelilo… Navíc zlí vesničané by to ocuravali chovem… Slepice, kuřata, králíci i to prase… Tak by museli zakázat i to.

• Citovat
  • Upravit
42429
28.12.22 15:03
@ludmilaadamkova píše:
To jediné že by maso bylo na přídělový systém. I když si to tedy v tržním hospodářství nějak nedokážu úplně představit. A i tak se obávám že by se s tím strašně smelilo… Navíc zlí vesničané by to ocuravali chovem… Slepice, kuřata, králíci i to prase… Tak by museli zakázat i to.

I to jde. Jak ukazuje historie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
28.12.22 15:07
@Havlova píše:
I to jde. Jak ukazuje historie.

Tak možné je cokoliv. Z historie je ale taky známo že vše jde " ocurat" a jakékoliv zákazy reálné platily jen pro někoho a pro někoho už tolik ne. A třeba za prohibice se v USA pilo by v než kdy jindy.

• Citovat
  • Upravit
42429
28.12.22 15:21
@ludmilaadamkova píše:
Tak možné je cokoliv. Z historie je ale taky známo že vše jde " ocurat" a jakékoliv zákazy reálné platily jen pro někoho a pro někoho už tolik ne. A třeba za prohibice se v USA pilo by v než kdy jindy.

Ono alkohol si v klidu udělám v panelákové kuchyni. Maso ne. Jinak souhlas, očurat jde vše. Jen něco hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.22 15:51
@krecik.dzungarsky píše:
Syrové brambory jsou jedovaté a syrové maso je nebezpečné z hlediska nákazy salmonelózou, listeriózou a mnoha dalších šmakulád. To, že neumíš rozumně nakládat s potravinami, je čistě tvůj problém. Nevnucuj to druhým jako správný postup. Mně se maso hnusí a byla bych pro striktní omezení jeho konzumace. Za mě jsi nechutné ču. ně.

Ale prdlajs, že syrové brambory jsou jedovaté. Jisté nebezpečí skýtá konzumace brambor zelených.
Já opakovaně píšu, že nikomu nevnucuju, že mu to musí chutnat, ani netvrdím, že je to vzor správného stravování, ale trvám na tom, že prohlášení „to musí být hnusné“ jen proto, že si to někdo myslí, bez skutečné zkušenosti je přípustné pro tříleté dítě a u dospělé je to projevem omezeného myšlení a tuposti.
Chceš být vegetarián nebo vegan? Buď, nevnucuj tuhle filozofii ostatním.
Syrové maso není sice zrovna nejbezpečnější, ale spoustu věcí si spíš pořídíš z nemyté zeleniny a ovoce, než ze syrového masa. A zatím mi z konzumace (velmi omezené) té, podle tebe nechutné syrové klobásy, nikdy nic nebylo.

• Citovat
  • Upravit
80197
28.12.22 16:13
@ludmilaadamkova píše:
Nám tedy velkou představivost ale jak by šlo vymáhat omezování jezeni masa v realitě?Jakože doma kamery a jak si někdo bude dělat potřetí za týden steak tak dostane pokutu? Nebo půjde rovnou do basy? :nevim:
Šlo. Maso na lístky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80197
28.12.22 16:14
@Havlova píše:
Ono alkohol si v klidu udělám v panelákové kuchyni. Maso ne. Jinak souhlas, očurat jde vše. Jen něco hůř.

Můžeš chovat králíky ve sklepě a prase v koupelně - neznáš Šimka a Grossmanna povídky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42429
28.12.22 16:17
@inkakřivák píše:
Můžeš chovat králíky ve sklepě a prase v koupelně - neznáš Šimka a Grossmanna povídky?

No, můžu. Jen, aby mi to pak nesežrali sousedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80197
28.12.22 16:18

@Havlova copak to. Ale aby tě nepraskli úřadům. Budeš jim sem tam muset nějakou kostičku hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42429
28.12.22 16:19
@inkakřivák píše:
@Havlova copak to. Ale aby tě nepraskli úřadům. Budeš jim sem tam muset nějakou kostičku hodit.

Tak to raději tu samohonku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80197
28.12.22 16:21

@Havlova Víš, jak je to cítit? No ale na první pálení pozveš sousedy a bude vyřešeno. Ani ty králíky ve sklepě neuvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42429
28.12.22 16:25
@inkakřivák píše:
@Havlova Víš, jak je to cítit? No ale na první pálení pozveš sousedy a bude vyřešeno. Ani ty králíky ve sklepě neuvidí.

Právě. Ani to prase neucítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
28.12.22 17:20
@inkakřivák píše:

Prase ještě OK, ale kde vezmeš motostřeleckou rotu? Teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15410
28.12.22 17:25
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám asi hodně blby dotaz. Jsem těhotná a nějaka na půl nemocná. Byla jsem nějaká zmatená, hladová a nechtělo se mi vařit. V lednici jsme měli vinnou klobásou, tak jsem ji kus uřízla, dala do mikrovlnky a snědla. Až se vrátil manžel domu, tak mi řekl, že ta klobása je sirová a je potřeba ji tepelně upravovat. Teď se bojím kvůli své blbosti toxoplazmózi… Na obalu klobásy není žádný návod k přípravě. Je zde pouze napsané „polotovar“. Myslíte, že klobása byla opravdu sirova a riziko přenosu hrozí, nebo je nějak tepelně upravují?

Slysim prvne, ze nekdo potrebuje navod na pripravu vinne klobasy :lol: :think: Jinak, kdyz pominu ten fakt, ze to musel byt gurmansky zazitek, tak ne, toxoplasmozy se bat nemusis ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí