Vinná klobása - je sirová?

Anonymní
26.12.22 20:20

Vinná klobása - je sirová?

Dobrý den, mám asi hodně blby dotaz. Jsem těhotná a nějaka na půl nemocná. Byla jsem nějaká zmatená, hladová a nechtělo se mi vařit. V lednici jsme měli vinnou klobásou, tak jsem ji kus uřízla, dala do mikrovlnky a snědla. Až se vrátil manžel domu, tak mi řekl, že ta klobása je sirová a je potřeba ji tepelně upravovat. Teď se bojím kvůli své blbosti toxoplazmózi… Na obalu klobásy není žádný návod k přípravě. Je zde pouze napsané „polotovar“. Myslíte, že klobása byla opravdu sirova a riziko přenosu hrozí, nebo je nějak tepelně upravují?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65294
26.12.22 20:22
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám asi hodně blby dotaz. Jsem těhotná a nějaka na půl nemocná. Byla jsem nějaká zmatená, hladová a nechtělo se mi vařit. V lednici jsme měli vinnou klobásou, tak jsem ji kus uřízla, dala do mikrovlnky a snědla. Až se vrátil manžel domu, tak mi řekl, že ta klobása je sirová a je potřeba ji tepelně upravovat. Teď se bojím kvůli své blbosti toxoplazmózi… Na obalu klobásy není žádný návod k přípravě. Je zde pouze napsané „polotovar“. Myslíte, že klobása byla opravdu sirova a riziko přenosu hrozí, nebo je nějak tepelně upravují?

jestli je sirová, tak to bych se docela i bála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
26.12.22 20:25

Jo, ale kdyby byla sýýýýýrová, to by bylo cajk, sýr jíš tepelně neupravený běžně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.22 20:25

@vokishka já nevím právě jestli je sirová. Na to se právě ptám. Na obalu je napsané pouze Vinná klobása - polotovar

• Citovat
  • Upravit
35861
26.12.22 20:26

Tak záleží jestli jsi ji jen ohřála, nebo byla už tuhá? Jestli to bylo tekutý, tak to bylo syrový. Ale ani tak by ti to neměli nic udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
26.12.22 20:27
@Anonymní píše:
@vokishka já nevím právě jestli je sirová. Na to se právě ptám. Na obalu je napsané pouze Vinná klobása - polotovar

Ježiš to je reakce na vyjmenovaný slova!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
26.12.22 20:29

No pokud si ji v té mikrovlnce ohřála tak si ji co? Tepelně upravila.

A ne - neumřeš ani ty ani plod, protože sis dala vinnou klobásu.

Zádrhel není automaticky v syrovém mase, ale v mikrobech, co tam můžou bejt. Což, pokud je maso zběžhného krámu a skladuješ ho normálně v ledničce po rozumnou dobu, tak se tam nic moc nepomnoží.

Příspěvek upraven 26.12.22 v 20:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.22 20:29
@Kolarkaa píše:
Ježiš to je reakce na vyjmenovaný slova!

Já nemyslím sýrová (ze sýra) ale sirová (tepelně neupravené maso)

• Citovat
  • Upravit
18304
26.12.22 20:30
@Anonymní píše:

nejsou tepelně opracované

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
26.12.22 20:31

:lol: no doufam, ze dite bude lepsi v cestine nez Ty, to je promin utrpeniii to cist. A i mikrovlnka umi tepelne zpracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65294
@Anonymní píše:
Já nemyslím sýrová (ze sýra) ale sirová (tepelně neupravené maso)

to jsi to nevylepšila. Syrová klobása je tepelně neupravená, ovšem sírová, ta je ze síry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky

Jsem sice vegetarián, ale vinná klobása je určená k tepelné úpravě. Ideálně upéct v troubě, hodit na gril nebo osmažit. V syrovém stavu to bude nejspíš pěkně nechutná šmakuláda. A důvod k anonymitě máš jaký? Že by trolling?

• Citovat
  • Upravit
22566
26.12.22 20:32
@Anonymní píše:

Pokud jste ji předtím tepelně neupravovali, na pánvi, na grilu, tak byla zcela určitě syrová.
Nevím, co ti to může udělat, ale vím, že to muselo být dost hnusný a obdivuju tě, žes to dokázala pozřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
@Anonymní píše:

Tvl, tepelne neupravene maso je syrove. Delas si srandu, ze nevis, ze se tam pise y???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
@Anonymní píše:

když je něco syrového - maso, zelenina ap. píše se y

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky