Víra (v Boha)
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše: Více
Náš pan farář mi vždycky říkal, že cesty víry jsou různé. Nemusí každý číst Bibli. Ani z ní povinně citovat. On slouží věřícím, babičky se chodí modlit do kostela, řadové sestry se starají o nemocné v hospicech, spousta dalších lidí se věnuje charitě atd atd. Každý si z toho dobra ve svém srdci vybere něco, co může a chce dělat pro druhé. Hlavní cíl je pořád stejný. Dobro a láska. Která by měla být dostatečně silná proti zlu kolem nás.
- Citovat
- Upravit
Korán však hovoří:
Súra 18:106 Toto odměnou bude jejich: peklo za to, že neuvěřili a že se posmívali znamením i poslům Mým.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luboš P píše: Více
Musíš vzít v potaz, že Bible je hodně starý dokument poplatný době. Jasně, že spousta věcí se už do dnešní doby nehodí. Ale vezmi si, že například desatero vlastně vychází ze zásad slušného chování, o které se třeba opíral i Jan Amos Komenský a je zajímavé, že jeho zásady jsou pro výuku stále nepřekonané a platné dodnes.
- Citovat
- Upravit
@Yasmina21 píše: Více
Kedy nastane presne koniec sveta? Istotne má tvoj Korán presný dátum. Stále si mi nedala niečo konkrétne, nejaký vynález čo nepoznáme, ale v tvojom zázračnom Koráne je.
Inak vy moslimovia by ste nemali súdiť, či?
- Citovat
- Upravit
Já jsem pokřtěna, chtěla to babička.
Rodiče mně k víře nevedli.Ale když mi bylo zlé, zašla jsem do Kostela, je to klid v duši..
Nemyslím si samozřejmě, že na obláčku žije Bůh…
Když jsem přišla o dítě, ptala jsem se proč,?
Po 10 letech když se nakonec povedlo otěhotnění jsem chodila ne - pravidelně, ale prosila ať to dobře dopadne…
Je to víra…
Ať má církev pověst jakoukoliv, hlavně v minulosti lidem to pomáhalo, věřit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luboš P píše: Více
Nebesa představují hodnotu, která je nejvyšší nad našimi životy. Pro můj žebříček je to třeba úcta, láska, vděk za vše, co dostávám, že mohu žít ve svobodě, že mám rodinu, jsem zdravá atd. Pro každého ta nebesa mohou být něčím jiným.
- Citovat
- Upravit
Kdy nastane konec světa ví jen Bůh, ale s jistotou víme, že nastane.
Stejně jako víme následující - Pánem vaším je vskutku Bůh, jenž stvořil nebesa i zemi v šesti dnech a potom se usadil na trůně Svém. On pokrývá nocí den, který se bez přestání žene za ní, zatímco slunce, měsíc a hvězdy jsou rozkazu Jeho podrobeny. Což Jemu nenáleží stvoření a rozkazování? Požehnán buď Bůh, Pán lidstva veškerého
Věda nedokázala do dnes popsat, jak byl stvořen tento svět. V Koránu to máš jasně popsáno. Dokonce i uveden počet dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano. Soudit může pouze Bůh.
Názor mít samozřejmě můžeme, ale soudit (co se víry týče) bude pouze Bůh. Také záleží, jak to myslíš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemáš dôkazy, že to tak je. Vieš, že každé náboženstvo má svoju kozmologiu, ako bol svet/vesmír stvorený? Všade to máš asi trochu inak. Ano nevieme uplne presne ako to je, a preto by sme sa nemali tváriť, že to vieme.
- Citovat
- Upravit
Souhlasím, ale toto pojetí svádí k revizionismu, prostě si z Bible beru jen co se mi hodí a ostatní prohlásím za poplatné své době a do našich časů se nehodící. Např. Ježíš považoval další manželství po rozvodu za nepřijatelné a co s tím dnes?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám důkaz - verš Koránu.
Ty důkaz nemáš, protože jsi ateista a věda ti na to zatím nedala odpověď. - Však tohle jsi po mně celou dobu chtěla ne?)) Něco, co se v Koránu nachází, ale věda ti to zatím neobjasnila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, samozřejmě. Jsou lidé, kteří mají dobro přirozeně v sobě. Já určitě nehodlám nikoho přesvědčovat k jakékoliv víře, na světě existuje spousta náboženství, stačí si vybrat. A každý, kdo chce, ať klidně zůstane ateista. Víra není žádná povinnost. Mně pomáhá víra k tomu, abych měla pořád na paměti, že důležité je pro mě nežít s nenávisti v srdci. Protože to vede ke zhoubě. A dále považuji za velký úkol všech, kteří mají víru v srdci, aby pomáhali druhým, jak jen to bude možné. Já jsem si svou cestu vybrala. V dalším důsledku mi také víra pomáhá překonávat životní těžkosti. Cítím úplně jiný duchovní rozměr života. Ale to se hrozně těžko vysvětluje přes písmenka. Prostě mi to pomáhá, například v životních rozhodnutích, na různých křižovatkách. Ale jak říkám, každý, ať se rozhodne, jak je mu líbo. Jen mě trošku mrzí, že tady se to zase jako vždycky zvrtlo v napadání. Ale do okruhu zla se nehodlám nikterak zapojit.
- Citovat
- Upravit
Korán ani Biblia, ani žiadna náboženská kniha nemá dôkaz. A čo napr. kozmologia iných teológii? Prečo iné teologie zavrhuješ?
Ak niečo nevieme tak prestaňme sa tváriť, že to vieme.
- Citovat
- Upravit
Písma, tak jak je seslal Bůh mají důkazy.
Ale my to víme. ![]()
Súra 3:19
Náboženstvím jediným u Boha jest věru islám. Ti, jimž dáno bylo Písmo, se dostali do sporu teprve tehdy, když přišlo k nim vědění, následkem vzájemné řevnivosti. A kdo nevěří ve znamení Boží, zjistí, že Bůh věru je rychlý v účtování.
Příspěvek upraven 29.12.24 v 20:02
- načítám...
- Citovat
- Zmínit