Víra (v Boha)
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Chapu, Buh z nejakeho duvodu najednou neni kouzelny panacek. Nejdriv samy mluvici ohne, stvoreni sveta, uzdravovani mrtvych a raje s padesati pannami. Ale zachranit deti pred tim plynem, to zas ne ![]()
V tom pripade nechapu, k cemu Buh a k cemu vira. Ja se dokazu semknout i bez viry, pomahame druhym a prispivam na charitu. Nepotrebuji to mit befelem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, nejaci vedci jsou, je na svete jeste hodne tajemna. A ani vedci neumiraji radi. Rada bych verila, ze je neco po smrti, ale obavam se, ze to je hlavni duvod, proc si lidi vytvorili viru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Wilík píše: Více
Ale jistě…jako svátky pohody, klidu a míru.
Ale děkuji…za názornou ukázku…toho…co přesně mi na víře vadí
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„pokud je v manželství nějaká výrazná patologie, ať už nevěra, zadlužování, násilí atd. člověk není povinen vše trpět. A proč by měl nadále celý život trávit jako poustevník, to člověku není přirozené.“
Ale Ježíš to viděl jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ty mi dáš nějaký důkaz, že si to Muhammad vymyslel?
- Odkud věděl z kolika vrstev se skládá atmosféra? Kdo to tehdy z vědců dokázal určit?
- Odkud věděl v 7 století o oběžné dráze?
- O původu železa?
- O tom, že existuje moře, které má mezi sebou přepážku a nesmíchá se (Súra 25:53 A On je ten, jenž volně dal téci oběma mořím: jedno sladké a pitné je, druhé slané a hořké. A mezi oběma umístil překážku a přehradu zahrazující.)?
Dej mi jména těch, kdo s těmito fakty přišel ještě před Muhammadem.
- Jak negramotný a nevzdělaný člověk dokázal ve verších vymyslet tak obsáhlou knihu bez jedné jediné chybičky?
No, jsem zvědavá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luboš P píše: Více
Pro křesťana jsou některé verše starého zákona úplně podivné. Normalne bych nad tím mávla rukou, ale alespoň jsem si pogooglila. ![]()
Ad oblečení ženské ženám, to je snad jasné. Nejsem proti LGBT, ale já jsem celkově dost liberální křesťan, bible v tom mluví jasně, travesti show nejsou nic křesťanského. To není překvapení.
Ad vlna a len - jde o to, že rabíni nosili roucho z těchto dvou materiálů a proto to neměli nosit obyčejní lidé. Čtyři střapce mají připomínat dodržování božích zákonů.
Přemýšlím jestli to jde vubec vysvětlit. Vim ze me budes chytat za slovo, ze je to v pismu svatem. Vec se ma ale tak, ze některé části písma jsou proste poplatné době. Popřípadě starý zákon je starý, a některé věci v něm jsou už bez významu pro křesťany.
- Citovat
- Upravit
@Yasmina21 píše: Více
Dokazovať majú veriaci. Proste sa s tým zmier, že je to konštrukt spoločnosti.
Dokazovať máš ty, že to pravda, ale nie je. Je to dielo možno aj duševne chorých ľudí, čo trpeli kto vie čím. Schizofrenici, bludy, halucinácie…
- Citovat
- Upravit
Ale príde mi divné prečo zavrhuješ napr budhizmus, hinduizmus. Prečo v toto neveríš, ako dokážeš, že sa mýlia?
- Citovat
- Upravit
@Zmatka píše: Více
Pro mě prožitky po tátově smrti vedly k navracení se k víře. Dělo se mi tolik věcí, že proste není možné, aby to vše byla náhoda nebo to bylo jen v mých očích.
Jako, jsem tu anonym, tak to snad napíšu jak to cítím misto opisu… jsem poměrně inteligentní člověk a nechávám velký prostor tomu, jestli je Bůh trojjediný křesťansky, nebo jestli je to Alláh, či Hospodin, či jestli to je jinak. Ja věřím tak, protoze jsem byla vychována v katolické víře, ale treba mě to spis táhne k evangelíkům. V tomhle mi to je “jedno”. Proste verim v Boha. Věřím i v Ježíše. A chapu, ze nekdo nevěří vubec a ma to za pohadky pro hloupé a naivni.
- Citovat
- Upravit
Já ti doložila fakta z Koránu. Výše uvedené skutečnosti z Koránu nemohl člověk v 7 století ani tušit. Tyto uvedené skutečnosti odkryla až věda 20tého století pomocí techniky a možností, o kterých se lidem v 7 století mohlo jen zdát. ![]()
Ale přesně takovou tvou odpověď jsem očekávala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože jsou to modloslužebníci konající širk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasmina21 pardon, ale zrovna o obezny draze samozrejme vedeli lide uz davno predtim
jo a more s prepazkou - nekdo si neco vybajil a ted se ad hoc hledaji dukazy
jinak mi pripada zvlastni modlit se s knihou a jeji podstatnou cast zavrhnout (obrizka, sobota, ruzne svatky…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Typické otázky/odpovede veriacich ked nevedia argumentovať. Dokaž to, to je len dobou v ktorej to vzniklo…
Ale stále si mi žiadny vedecký dôkaz nedala. len verše využívajúce nejednoznačnosť. A tie tvoje vedecké zázraky…no je to len reinterpretácia.
- Citovat
- Upravit
Schizofrenie z tebe neudělá geniálního člověka, který dokáže dát do kupy bezchybné obsáhlé veršované dílo s hromadou pravdivých skutečností o vesmíru, Zemi a životu.
To je zase diskuze toto…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Korán nie je žiadny dôkaz. Je to len dielo stredovekých primitívov.