Víra (v Boha)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50
30.12.24 07:21

Ano, myslím. Nebo ze starého Egypta? Chci tím říct, že existovaly i jiné vyspělé civilizace hluboko před rokem nula. A na jejich poznatcích stojíme dodnes, ty rozvíjíme a zpřesňujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
30.12.24 07:59

Mám dotaz. Proč musel Ježíš zemřít? Dcera to brala ve škole, nedokázala jsem jí to vysvětlit. Aby osvobodil lidstvo od hříchu? Nechápeme obě. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klaudie_D
30.12.24 08:02
@Pučálkovic.Amina píše: Více

Ano, přesně tak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.24 08:26

Ano. Vzal na sebe naše viny, byl posledním obětním beránkem.
Marek 10,45. 45Vždyť ani Syn člověka nepřišel, aby si dal sloužit, ale aby sloužil a dal svůj život jako výkupné za mnohé.

Je tím ustanovena nová smlouva. Diky tomu je “náš” Bůh mnohem milosrdnější a laskavější.

• Citovat
  • Upravit
2036
30.12.24 08:37

Já nevím, je to takové abstraktní. Takže všichni lidé z tehdejší doby byli najednou bez hříchu? I vrahové přišli hned do nebe? A platí to i pro dnešní lidi? Stačí věřit v Boha a přijdu do nebe, ať žiji, jak chci, protože Ježíš vzal mé hříchy na sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.24 08:54

Vubec ne. Ale obětoval se za nás všechny. Platí to pro všechny co byli, jsou a budou.
Hříchu je tolik a jsou tak snadno dostupné, že je nemožné věřit, že by člověk žil život bez hříchu a zůstal čistý, aby se mohl setkat s Bohem. Ježíš na sebe vzal všechny naše hříchy, abychom se mohli dostat do nebe, i když hřešíme. Stačí věřit a snažit se co nejvíc dodržovat boží slovo. V judaismu to je mnohem složitější a náročnější.

• Citovat
  • Upravit
5072
30.12.24 08:57
@Anonymní píše: Více

Ty tady argumentuješ Markem, ale je pro tebe autorita ve všem co napsal? Nebo si vybíráš, jen co se ti hodí?
Včera jsem slyšel v rozhlasu jakousi vánoční úvahu, která byla uvedena slovy apoštola Pavla, v tu chvíli mne napadla stať, kde se naváží (apoštol Pavel) do homosexuálů (je to ohavnost a zaslouží smrt). Tedy když se mi něco z Bible hodí, je to slovo boží, když se mi to nehodí, tak to psali obyčejní lidé ve své době.

Příspěvek upraven 30.12.24 v 09:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.24 09:02

Chápu, že je to pro mnohé velmi zvláštní, až nepochopitelné. Psala jsem to již na začátku diskuze. Tato planeta je ve vzpouře vůči svému Stvořiteli. Proto to tak všude vypadá takto. Původně tady měl být krásný ráj, ale první lidé překročili Boží přikázání, a do tohoto světa přišel hřích, a smrt. V Bibli se píše dokonce o vzpouře, a válce „V nebi“, Lucifer byl původně jeden z nejhezčích andělů, ale přemohla ho pýcha, a chtěl být jako Bůh, tak vtáhl do vzpoury vůči Bohu mnoho andělů, a po válce v nebi/ve vesmíru…/ byly tyto entity svrženy do těchto oblastí, kde škodí doteď, a dělají všechno proto, aby mohly jakkoliv zničit všechno, co stvořil Bůh. První lidé se nechali taky oklamat, Bůh, Stvořitel je Spravedlivý, ale hlavně je Láska, a proto se už tehdy rozhodl, že tento svět zachrání, a tak jako kvůli hříchu JEDNOHO, Adama, všichni umírají, tak díky zástupné oběti JEDNOHO, Ježíše Krista mohou být všichni Spaseni/Zachráněni/.On je ten slíbený Mesijáš, kterého příchod prorokovali mnozí proroci. Při jeho narození se zjevili andělé, kteří zvěstovali pastýřům narození Spasitele, a poznali to i mudrci, kteří se Ježíši přišli poklonit, a přinesli mu drahé dary. ON je zástupná oběť, a výkupné za nás, hříšné lidi. Vzal na sebe náš hřích, a zaplatil za nás svojí smrtí na kříži. Ale na kříži nezůstal, byl třetího dne vzkříšen z mrtvých, vidělo ho mnoho lidí, a byl vzat na nebesa, do Božího království/Skutky Apoštolské/, u čeho byl taky obrovský zástup lidí. Na konci věků přijde Ježíš Kristus na tuto zemi opět i se svými zástupy, ale už ne jako Obětní Beránek, nýbrž jako Král, a Pán, kterému to tady patří. Pak bude vzkříšení mrtvých, a poslední soud. Každý, kdo v něj uvěří/Ježíše Krista/, a přijme Ho za svého Osobního Pána, a Spasitele, bude zachráněn. To je Boží Milost/Boží amnestie/ pro nás, hříšné lidi. To, a mnoho dalších věcí si může každý přečíst v Novém Zákoně. Přeji všem Boží Milost. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2036
30.12.24 09:10

Takže když jsem sicilský mafián, který má na svědomí hodně životů, věřím v Boha, chodím do kostela a modlím se, tak se nemusím bát pekla, protože Ježíš už trpěl i za mě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.24 09:10
@Luboš P píše: Více

Nejvyšší pravda je v tom, že Bůh je láska. Tudíž se mi příčí jakékoliv postihování homosexuality. Hřích to ale je, a s tím se musí případně naučit homosexuál/křesťan žít a počítat.

• Citovat
  • Upravit
5098
30.12.24 09:14
@Anonymní píše: Více

V judaismu nic slozitejsiho neni, protoze tam zadne bachorky o nebi a pekle ani neexistujou. Mrtvi jsou proste mrtvi, byt je tam jakasi nadeje, ze jednou budou zase vsichni zit spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.24 09:16

Ano, pokud by se ten „mafián“ obrátil k Bohu, a opravdu, a hluboce svých hříchů litoval/činil pokání/, pak mu Bůh může jeho hříchy odpustit. Ale to neznamená, že někdo bude dělat záměrně jakékoliv špatnosti s tím, že „pak se vyzpovídám“, a bude to v pohodě. Takto to opravdu nefunguje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.24 09:18

I vrah může přijít do nebe. Ale záleží na tom, co je uvnitř. My o tom nerozhodujeme.
Pokud cely život žije v podvodech a vraždách, a spoléhá na to, ze se modli a dává peníze církvi, a tento postoj do konce života nezmění, tak ne, do nebe se nedostane. Pokud si ovšem uvědomí co delal, bude litovat a bude chtít to vše odčinit, tak muze dojit nebeského království. Jen to musí být upřímné a ne kalkul ala “asi brzy umřu, tak ted fakt lituju ze půjdu do pekla”.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.24 09:24
@Zmatka píše: Více

V kapitole Římanům 11, 13-32 je psáno, že až uvěří v Ježíše krista plný počet pohanů, pak bude Spasen /zachráněn i Izrael, a přijmou Ježíše za Svěho Mesijáše/, což se už i vlastně děje, a jsou už i Mesijánští Židé.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.24 09:25
@Zmatka píše: Více

A co rajská zahrada a gehenna? Vždyť to je vlastně ráj a peklo. A sedmé nebe, kde jsou mučedníci…
Judaismus to neřeší explicitně a každý tomu věří trochu jinak, někteří věří v převtělování duši.
Kamarádka židovka věří, že na ni po její smrti čekají i její zvířata.
Neni pravda, že pro židy jsou mrtví vždy mrtví. Ona věří, že s mrtvými komunikuje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat