Víra (v Boha)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2010
30.12.24 09:29

Dobře, takže vrah díky upřímné lítosti přijde do nebe. Jakou roli v tom hraje Ježíšova oběť? Bez ní by do nebe nepřišel? Před Ježíšovou dobou se vrah do nebe nedostal, ať litoval sebevíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
30.12.24 09:39
@Anonymní píše: Více

V judaismu hlavne neni (99% lidi neveri) na peklo. Taky tam absolutne neni nic o tom, ze by neverici byli za neviru potrestani nebo ze verici ma snad nejaky vyhody. Jak to tady hezky prezentuje Jasmina ohledne Islamu. Naopak je zdurazneno, ze dobri lide budou s Bohem (mysleno jejich duse), at uz verili, neverili, verili v Cerveneho Trpaslika nebo neco podobneho. Dobry je clovek, ktery je hodny. Tecka.

Obecne se zabyvaji zivotem na zemi a co je pote je vlastne celkem zahada. „Stary zakon“ to nikde moc extra nevysvetluje. Je tam zminka o tom, ze jednou budou mrtvi oziveni.

Tady to muslimske „trestani bezvercu“ je neco, co se mi maximalne prici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.24 09:40
@Pučálkovic.Amina píše: Více

Ne před ní, ale bez ní. Proste mame možnost udelat chybu. I hodně chyb. Co je důležité je, jak se k nim postavíme.

• Citovat
  • Upravit
4951
30.12.24 09:42

Ježíš je v křesťanství považován za jednoho z trojice. Tedy je podle jejich učení součástí Boha. Proč by všemohoucí Bůh musel obětovat a mučit sám sebe, aby mohl odpustit… Nedává to smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.24 09:43

Ježíš řekl v kapitole Jan 14-6: „Já jsem ta Cesta, Pravda, i Život. Nikdo nepřichází k Otci, než skrze Mne.“ Takto to stanovil Bůh. Jeho cesty nejsou naše cesty, a je mnoho věcí, kteým zatím nerozumíme, ani je numíme pochopit.Ale jednou to všechno pochopíme. Hlavní je, že jsme mohli slyšet Evangelium/Dobrá zpráva o Spasení/, a víme, jak můžeme být Spaseni/Zachráněni/. Díky Bohu za Jeho Milost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.24 09:43
@Zmatka píše: Více

Mně se to taky nelíbí. Je to takové na sílu.
Mam nevěřícího manžela, s takovým přístupem bych s ním buď nemohla byt vůbec, nebo bych byla sama proti sobě ze s nim jsem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.24 09:51
@Yasmina21 píše: Více

Není to „žádná trojice/, ale Trojjediný Bůh Otec, Syn a Duch Svatý. Je to tentýž Bůh, ale projevuje se rúznými způsoby. Třeba vajíčko, obsahuje skořápku, bílek, a žloutek- a přeci všichni říkáme "vajíčko“. Jsou mnohé Boží tajemství, které ani nemůžeme pochopit. Víra je dar, a někdo má třeba zatvrzelé srdce, nebo zatím nedokáže, nemůže pochopit význam zástupné oběti.

• Citovat
  • Upravit
sahrazad1

@Pučálkovic.Amina
Před Ježíšem byli Židé pod zákonem, a dosud jsou. Pak přišel Pán Ježíš, a jeho smrti se roztrhla opona Nejsvětějšího místa, tzn, dříve měl k Bohu přístup jen jeden kněz jednou za rok, a po Ježíšovi všichni lidé.
Adam byl první člověk. Adamem přišel do světa hřích skrze pochybení Evy.
Ježíš vzal hříchy těch, kdo v nej věří, na sebe.
Drive byly smývány nevinnou krví obětního mladého beránka.
Ježíš byl bez viny.
A protože je zároveň Bohem, a není v Něm vina, jeho smýváni hříchu je jednou pro vždy dokonáno - není třeba další krev.
A také proto, že jen Bůh muže odpouštět viny, hříchy.
A ano, vrahovi může být odpuštěno, ptz křtem ti je dán Duch Svatý ´ a ten tě usvědčuje ze špatnosti, takže ihned vis, kdyz něco děláš špatně. ( a věř mi, co je špatně nemusí být hned lidem jasné )
Duch ti to da poznat.
Jestliže ale Ducha ignoruješ, opakovaně, a stavíš se proti němu, nemusí ti být odpuštěno.
Takže - na počátku bylo Slovo, to Slovo se stalo tělem a šlo přebývat mezi nás.
To Slovo bylo u Boha, to Slovo byl Bůh.
Takže když se někdo chce vrátit k Bohu, může to tak být zase jedině skrze Slovo.
Co jak a odkud vyšlo, se stejným způsobem vrací.
Proto k Bohu můžeš jen skrze Ježíše Krista.
On je ta Cesta Pravda a Život.

• Citovat
  • Upravit
4951

Jasně. :D Znáš vůbec židovský Talmud? :think:

„Duše nežidů jsou takové, jako mají hovada a dobytek a pocházejí od ďábla“ (Jakl. Chad. f.154. c 2 n 7 hesch)

„Tak jako jsou lidé nad zvířaty, tak jsou Židé nad všemi národy světa“ (Zeror f 101.2)

„Bůh dal Židům moc nad statky a krví všech národů“ (Seph.Jakl 3cp 25)

„Nevěřící smí být okraden a smíš vůči němu lichvařit“ (Jad. Chas.4.9.1 a Raschik lev 19.11)

Nemějte s nimi slitování, neboť stojí psáno…., (Deuter VII, 2)

„Neukažte jim milost, proto když vidíte Akum (někdy se používá místo Gojim pro nevěřící výraz Akum) v nesnázích, nebo se topí, nepomáhejte mu. Když je v nebezpečí smrti, nezachraňujte ho, ale není správné ho zabít vlastní rukou, například vhozením do studny, pokud s ním nejste ve válce (Hilkhoth Akum X, 1)

„Zabij ty nejlepší z gojim, rozdrť hlavy nejlepších z hadů“ (Mech K14, 7, 27a)

Příspěvek upraven 30.12.24 v 09:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5072
30.12.24 09:52
@Anonymní píše: Více

„Nejvyšší pravda je v tom, že Bůh je láska.“ A proč Ježíš odmítá další manželství po rozvodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
30.12.24 09:53

@Yasmina21 ano, znam castecne a znam rabinske vyklady, ktere jsou pro zidy stejne tak zavazne a ktere to popiraji nebo interpretuji jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4951
30.12.24 09:54

Popírají talmud. Ok. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
30.12.24 09:55

@Yasmina21 jinak vtipne je, ze rada zidu i rabinu jsou ateisti :D podminkou toho, byt zidem, neni verit v Boha resp. kazdeho vira je velmi intimni vec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
30.12.24 09:55

@Yasmina21 ano…a mozna proto taky zijou ve 21. stoleti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4951
30.12.24 09:58

Kdo popírá své náboženské texty, tak pro mě není věřící, ale zbabělec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat