Víra (v Boha)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.12.24 10:45
@Yasmina21 píše: Více

Takže typádem, je možné aplikovat společenskou etiketu z např. 12. století, někde z Francouzského dvora, i dnes?

Takže, pokud máš děti/dítě, tak bys byla schopna vlastní dítě kamenovat?

• Citovat
  • Upravit
5007
30.12.24 10:45
@Anna766 píše: Více

Nikde nepíšu, že věřící vrah, pedofil atd. pujde do Ráje. Psala jsem, že soudit bude Bůh a spravedlivě. Ano, nevěřicí skončí v pekle (to víme z Koránu), ale v pekle může samozřejmě skončit i muslim, který vraždil a znásilňoval. Ba naopak je to pravděpodobné. Proto musí člověk žít slušný život a konat dobro. Tenhle život je zkouškou a víra v Boha není všechno. Velmi mnoho lidí skončí v pekle. Soudit je na Bohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148504
30.12.24 10:48

To tam potom musí být narváno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.24 10:48

Já se popravdě divím, že se křesťanství a islám takto rozšířily a drží se dodnes, doufám, že se časem rozšíří ateismus, celkově by mohla náboženství zaniknout, přijde mi, že na světě je hodně zla a náboženství je jedním z nich.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.24 10:49

Bůh je milosrdný. Takze dobrý člověk určitě v pekle neskončí. Přesně od toho je očistec… ale ano, vrah tam skončit může. Upřímně pochybuji, že mučitel bude schopen se obrátit, ale pokud ano… tak zažije bozi milosrdenství.
Mnohem cennější mi je obrácený vrah než vsespravny farizej s nosem nahoru.
Někteří lidi v koncentracích viru ztratili, neni se čemu divit. Ale spousta z nich si ji uchovalo.
Ja taky viru ztratila, kdyz se mi děly v životě velké nespravedlnosti. Ani me nemusel nikdo mučit. Pak se mě určité skutečnosti dotkly natolik, že jsem se vrátila zpět.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.24 10:49

Jaký má vlastně význam, že Bůh podle islámu stvořil lidi? :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.24 10:51
@Luboš P píše: Více

Pisu konzistentně, protože to co píšu si taky myslím. Je několik důvodů ke zrušení manželství, každé z nich dává smysl a podporuju, pak je možné se znovu církevně žít. Ale pokud takový důvod není, tak církevně zůstanou spojeni navždy.

• Citovat
  • Upravit
5007
30.12.24 10:52
@Anonymní píše: Více

Já píšu o Písmu předaném Bohem a ty o etiketě francouzského dvora vymyšlené lidmi. Porovnáváš dvě naprosto rozdílné věci.

Ne, já bych své dítě ani nikoho jiného nekamenovala. Proč bych to měla dělat? :roll: Mé náboženství nevyžaduje, abych někoho kamenovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.24 10:53

Tak to není. Psala jsem to už několikrát v této diskuzi. tato planeta je ve vzpouře vůči svému Stvořiteli. Lidstvo upadlo do zajetí kvůli svému dědičnému hříchu. Bůh nechce, aby někdo zahynul, proto nám dal Spasitele. Člověk sám se není schopen očistit od hříchu, a do Nebe/Božího království/, nemůže přijít nic hříšného, ani nečistého. Proto přišel na tento svět Ježíš Kristus, jako Obětní Beránek, bez vady. Bůh je taky velmi milosrdný a slitovný. Každý z nás se jistě dopustil mnoha křivd, a hříchů, a ublížit se dá i myšlenkou. Nikdo není bez viny, i když třeba „nikoho nezabil“, ale víme všichni, kolikrát, co za jeden den můžeme způsobit různých nehezkých věcí. Bůh bude spravedlivě posuzovat i dobré skutky těch, kteří jsou /zatím/ nevěřící, a jednají podle svého svědomí. Římanům 2: 21-24

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.24 10:54

Tak náboženství je také výmysl člověka, ale dobře. Je to totéž, prostě se to nedá. Ale neodpověděla jsi mi na otázku, že jestli můžeme aplikovat takovou etiketu, ale dobře… :nevim:

Hmm…ale vedle islámu dovoluje kamenování za jistých okolností. :nevim: :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.24 10:55

vždyt*

• Citovat
  • Upravit
5007
30.12.24 10:56

Proč se povyšuješ nad náboženství? Považuješ snad svůj ateismus za lepší? :D
Na co si to hraješ? Včera jsi mi tu psala o tom, jak já se povyšuji a že neuznávám rovnost atd… No, hezky jsi se odkopala. :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyzvědačka
30.12.24 10:58
@Zmatka píše: Více

A ty myslíš, že Judaismus je k nežidům přívětivý jo? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5098
30.12.24 10:58

@Yasmina21 me by treba moc zajimalo, jak si vysvetlujes tyto dva verse z Koranu a zajimave, zes dala prednost jednomu z nich

Věru ti, kdož uvěřili, a ti, kdož jsou židy, křesťany a sabejci, ti, kdož uvěřili v Boha a v den soudný a konali zbožné skutky - ti naleznou odměnu u Pána svého a nemusí mít strach a nebudou zarmouceni.

Kdo touží po jiném náboženství než po islámu, nebude to od něho přijato a v životě budoucím bude mezi těmi, kdož ztrátu utrpí.

Tak jako to znamena, ze Buh je nerozhodny? Nebo to nevadi, ze nektere verse si vezmes doslova a jine zase ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5007
30.12.24 10:59

Za jakých okolností Islám dovoluje kamenování? Dej mi odkaz.
A proč bych měla být já ten, kdo vykonává trest nad odsouzeným. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat