Víra (v Boha)
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše: Více
To mi připomíná, jak se dostalo křesťanství na naše území, o tom se učí snad i na základních školách.
Mrzí mě, jak se lidem násilně vnucovala víra v jediného Boha, když oni už svá božstva a víru dávno měli. Jak křesťané zneužili pohanské svátky a oslavy v různých obdobích roku pro své křesťanské tradice a tím tak přebili ty původní - viz Vánoce apod.
Trestalo se, pokud někdo vybočoval - viz pronásledování a upalování žen vyznávajících pohanské zvyklosti, bylinkaření a léčitelství. Křížové výpravy, které byly pouze samé krveprolití a násilné vnucování vlastní víry. A takových příkladů by se ještě našlo.
Já osobně jsem sice pokřtěná, ale jsem spíše pohan, neuznávám božství jako někoho, kdo vypadá jako člověk a je o něm a jiných lidech sepsaná jakási jedna kniha a začaly se mu hromadně stavět drahé chrámy, vybírat odpustky a kázat, jak má kdo žít, jinak přijde určitě do pekla.
Jen proto, že sem kdysi dávno někdo začal postupně a násilně tahat cizí víru není u mně hoden toho, abych se před ním obávala trestu a trávila nad tou knihou svůj čas nebo věřila v peklo a v to, že má duše bude souzena podle toho, jestli se chovám podle zákonů vymyšlených lidma.
Věříma respektuji naopak božstvo jako mocnou matku přírodu, bez které bychom tu nemohli být a žít a různá dalš pohanská božstva, která s tím souvisí a která vznikla z úcty k přírodě kolem nás a toho, co nám poskytuje nebo poskytovala dříve, než přišla moderní doba, to mi dává větší smysl. To je mi bližší.
Hlavně to tu bylo ještě před křesťastvím a vírou v jediného Boha.
- Citovat
- Upravit
To už je spíše o společenských normách a ne přímo o víře ale okay.
Možná tě to překvapí, ale ženy a muži jsou fyzicky i psychicky odlišní, proto u nich platí jiná pravidla ve společnosti, a s tím souvisí i zahalování určitých míst. Tím neříkám, ať holky chodí v burkách a muži v šortkách, ale upřímně mužský hrudník je přece jenom něco úplně jiného než ten ženský. Ačkoliv nejsem úplně fanynka toho, aby lidi na veřejných místech chodili nahoře bez, tak chápu proč zrovna odhalená ženská prsa mažou, protože ve většinové společnosti tohle akceptovatelné prostě není. Pokud jsou vyznačena místa, jako například nuda pláže, tak ať si tam klidně chodí na Adama a Evu.
- Citovat
- Upravit
Já osobně nevidím důvod proč by měl být na ženská prsa jiný pohled než na mužská. ženské jsou jen plné tuku, jinak tam tedy nějaký zásadní rozdíl není. Pokud nikomu nevadí mužské bradavky, nevidím důvod, proč by měly vadit ženské.
Jak bylo i někdy výše napsáno, že na IG smazali fotku priserce, která zveřejnila fotku kde měl chlap na bradavce pirsing a tu nechali tak ale ženskou smazali??? Proč??? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Yasmina21 píše: Více
Tak jsem se dovzdělala, teorie sedmi nebes pochází ze staré Mezopotámie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit