Víra (v Boha)
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Cizinka 999 píše: Více
Děláš si srandu?
Ty se snad nad věřící lidi nepovyšuješ?
Házíš na nás něco, co děláš ty sama. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trosečnice Ježíška „nevěřící… si vybírají z Bible to, co se dá lehce zpochybnit, interpretovat jako nesmysl“ Ne vždy, já si naopak z Bible někdy vybírám to co se dá zpochybnit těžko (alespoň si to myslím) a ten, kdo to zpochybňuje je věřící.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Četla jsem tu už několikrát, že vás zajímá, jak je to s člověkem po smrti. Nuže, je to přímo v Bibli - Starý Zákon, neboli Tanach … velmi ale záleží na překladu, v překladech bývají chyby.
Takže - souhrne - jsme duše, to je naše podstata, a ta duše má ducha a tělo.
Tzn není to naopak, že jsme tělo, co má duši - naše podstata je duchovní- jsme duší, která žije v těle.
A duše neumírá, ale vrací se zpět ke Stvořiteli, stejně jako se Abraham vrátil zpět ke svým otcům, ke svému lidu, ač byl fyzicky pochován v jeskyni Machpela …Genesis 25
Podstata člověka - Genesis 2:7
7Hospodin Bůh vytvořil člověka z prachu ze země, a do jeho chřípí vdechl dech života; a člověk se stal živou duší.
- Citovat
- Upravit
Mě by zajímalo, proč si někteří lidé myslí že je bůh jen jeden, že je hodnej a že ho nejvíc zajímaj lidi a ne třeba medvědi nebo mimozemšťani.
- Citovat
- Upravit
@Luboš P píše: Více
Nevidím problém v tom, že někdo zpochybňuje něco lehce zpivhybnitelného
- Citovat
- Upravit
@Zmatka píše: Více
Uf, a znáš nějaké? Znám řadu řeholníků i řeholnic osobně a jsou to úžasní lidé… Úžasní a současně úplně, ale úplně normální. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vyzvědačka protože jen jeden stvoril svět, vše viditelné i neviditelné, a vše, co je.
Zvířata mají také duši, ale nebyla stvořena k obrazu Bozimu.
To člověk byl stvořen k obrazu Božímu …tak proto.
- Citovat
- Upravit
@sahrazad1 píše: Více
No ale proc myslíš že musí být jen jeden a proc myslis, ze je podobny člověku?
Proc myslís, ze nemůze vypadat jako zelena chobotnice z osmi očims. Klidne to muze byt neco, co my jako lude nejsme schopni vnimat a pocjopit.
Co když jsme jen baktetie žinící ve střevech nějakého vyšsihoorganismu, co také žije v těle nějakého ještě vyššího organismu?
- Citovat
- Upravit
@jedno.devce ja nerikam, ze sou zly, a nekteri jsou fakt skvely, ale normalni uplne nejsou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vyzvědačka píše: Více
Si natvrdla, ne? No protoze se to pise v jedny knizce
Kterou sam sepsal a on to tvrdi a taky tvrdi, ze vsechno, co tvrdi, je naprosta pravda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vyzvědačka píše: Více
Nikdo nemysli, že je podobný člověku. Tedy historicky se nějak zobrazoval, ale je to stejné jako s anděly.
- Citovat
- Upravit
@Zmatka píše: Více
Jo, přesně tenhle přístup si z dětství pamatuju, díky
to pak nemá cenu diskutovat, když se nakonec stejně vrátíte k výchozímu stavu - zesměšnit.
- Citovat
- Upravit
@Vyzvědačka nemůže vypadat jinak, neboť Písmo tak mluví …
Bůh je duch, a my jsme mu podobní.
I pravil Bůh: učiňme člověka k obrazu svému podle podobenství svého, aby panoval nad rybami mořskými a nad ptactvem nebeským a nad dobytkem a nad zvířaty celé země a nad veškerým plazem, který se plazí po zemi. 27I stvořil Bůh člověka k obrazu svému; k obrazu Božímu stvořil ho; muže i ženu - stvořil je.
Genesis 1:26, 27
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Je to možný, mě víc oslovilo to jogínství a permakultura, dává mi to větší smysl a v to opravdu věřim, že je to člověku prospěšný. A i to odráží tu víru v sebe, v to, co mě naplňuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit