Víra (v Boha)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Trosečnice Ježíška
30.12.24 16:37
@Yasmina21 píše: Více

Podle mě je Ráj už na Zemi. Bůh stvořil Ráj, stačí se podívat kolem sebe.

• Citovat
  • Upravit
2505
30.12.24 16:38

Mě koncept neomylného a vševědoucího boha nesedí s lidským vývojem ani u jednoho náboženství. Buď ta neomylnost a vševědoucnost platí a dotyčný věděl, jak to dopadne ještě před svým prvním počinem a byl s tím srozuměn, a pak nedává smysl, že svůj projekt následně trestá nebo hodlá trestat po smrti nebo neplatí a pak už začátek víry je špatně :nevim: A svobodná vůle to opravdu nezmění, ta spadá do té vševědoucnosti.

Zatím jsem stále k tomu „něčemu mimo nás“ nepřesvědčený skeptik požadující jasné důkazy, a pokud by záleželo jen na mě, tak beru reinkarnaci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
30.12.24 16:41
@Anonymní píše: Více

To není pravda. Manželství je nerozlučitelné a neexistuje žádný způsob kromě smrti jednoho z manželů, jak by mohlo být zrušeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.24 16:42
@Ledová káva píše: Více

Eh? Tak vylez z tvé ulity a koukni se třeba na celebrity. A nemusíš chodit daleko, stačí se podívat na Kuchařovou ty nerozlučitelnosti :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5072
30.12.24 16:44

@Ledová káva Teď se dozvíš, že Bibli nesmíš brát doslova, že to musíš chápat v dobových souvislostech, že Ježíš to tak neřekl, jen to někdo špatně napsal atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
30.12.24 16:45

A ty si nejdřív přečti kanonické právo. To je rozhodující, ne nějaké celebrity ty ulito :)
Jinak ty celebrity jak píšeš, ani u nich nejde o rozvod, oni usilují o tzv. zneplatnění manželství, což má znamenat to, že se najdou důkazy pro to, že to manželství vůbec nikdy ani nevzniklo, nebylo platně uzavřeno. Dnes je bohužel tato možnost překrucována a zneužívána, protože se takto obchází manželská nerozlučitelnost a účastní se toho i církevní představitelé. Správně by k zneplatnění manželství mělo dojít pouze za opravdu výjimečných a jednoznačných okolností, například že budou nevyvratitelné důkazy, že byl člověk ke sňatku donucen vydíráním, nebo jeden z manželů úmyslně zatajil nějakou vážnou chorobu která velkou měrou ovlivňuje manželský život. Například.

Příspěvek upraven 30.12.24 v 16:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.24 16:50

Uz jsme to řešili, tak jen ve zkratce - církev může sňatek zneplatnit. Zkus googlit.

• Citovat
  • Upravit
380
30.12.24 16:52

Zneplatnění ale není rozvod, viz můj příspěvek výše. Nemusím googlit, četla jsem kanonické právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.24 16:53

Co se tady člověk nedozví. Tak mi řekni, kde ti římští katolíci stojí? Protoze o tom fakt nemám nejmenší ponětí.
Všichni ti co takto přesvědčuji jsou členové sekt. Takhle my fakt nefungujeme. Ve finále katolíci už ani nechodí na boží tělo po městě, jak bývalo kdysi zvykem, my spis pomalu vymíráme uvnitř kostelu. :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.24 16:54

Hluboce se omlouvám za špatné užité slovo, možná jsem to mela přepsat už včera, aby mě nikdo dneska nebral za slovo.

• Citovat
  • Upravit
Trosečnice Ježíška
30.12.24 16:55
@Luboš P píše: Více

On nás „naprogramoval“ a dal nám svobodnou vůli. Kdyby nás omezoval, byl by jen vládcem loutek. Je na nás, co si vybereme, kterou cestou půjdeme. To byl podle všeho boží záměr a moc dobře ví, proč to udělal.

• Citovat
  • Upravit
380
30.12.24 16:57

Ty jsi ale nepoužila jen špatné slovo. Není pravda, že by týrání bylo relevantním důvodem pro zneplatnění manželství. Protože to nastalo až po svatbě a svatba byla uzavřena platně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.24 17:01

Málokteré týrání nastává až po svatbě.

Krom toho ještě může být narušena schopnost převzít práva a povinnosti manželství, včetně schopnosti udržovat harmonické manželství, tedy týrání do toho samozřejmě spadá.

• Citovat
  • Upravit
Trosečnice Ježíška
30.12.24 17:04
@Cizinka 999 píše: Více

Náboženství nemohlo nic napáchat. To museli napáchat lidé a náboženství si vzali jako rukojmí, záminku.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
30.12.24 17:05
To je pro mne ta pravá vira :srdce:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat