Víra (v Boha)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
148224
30.12.24 15:46
@Anonymní píše: Více

Ta historka je stará přes sedmdesát let a je jedno jestli dnešní faráři rozdávají švestky zadarmo. O tom to není. Jen poukazuju na to, co (například ) vede lidi k tomu že ztratí nebo vůbec nenajdou víru v Boha.

Příspěvek upraven 30.12.24 v 15:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.24 15:47

Kdyz jsem byla mala, sloužil v nasi farnosti pan děkan. Kdyz zemřel, byl v miste uz padesát let (to by se uz dnes nestalo). To byl ten nejhodnější pan jakého jsem poznala. Pamatuju si, jak jednou do kostela prisla kočka, a on ji jeste zval dal, ať přijde každé boží stvoření. :D pak uz se začali střídat. Nekdo byl zábavný, jiný nudný. Ale všichni fér a hluboce věřící lidi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.24 15:50
@Anna766 píše: Více

Za prve, jsi nabroušena jako by zmydlil zadek tobe, docela by me zajimalo, jestli jsi neco takového taky zažila. Nebo co jsem udělala tobe ja.
Za druhé, pokud někdo odsuzuje celou víru a církev dle jednoho cloveka, je to smutne. A jestli to aplikuje na všechny kolem, tak asi musí odmítat všechno a vsechny, protoze pitomce najdu i mezi učiteli, lékaři, uklízečkami, ateisty, hinduisty…

• Citovat
  • Upravit
5098
30.12.24 15:53

V rodine to vubec nemame stejne! A odpoved na vsechno je asi ne. Kdyz mi umre blizkej, tak proste umrel. A je to hrozny, protoze uz neni a nikdy nebude. Na druhou stranu, to je zivot. Ziju si celkem smysluplne a naplnene i bez modliteb a predstav.

Chodim tu do vsech zajimavych diskuzi, nic dalsiho za tim nehledej. I kdyz jo, asi me extremne znechucuje fanatismus a popirani svobody, a to ma k nekterym cirkvim blizko.

Jo a nemam pocit, ze mi neco v zivote chybi. Naopak bych rekla, ze jsem docela dost spiritualni clovek. Jen ta moje spiritualita neni ve vire v neco nadprirozeneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
30.12.24 15:56

Uprimne si v pripade katoliku v dnesni dobe taky myslim, ze knezi a jeptisky jsou v podstate naruseny lidi. Nerikam, ze nutne musi byt zly, to zase ne. Ale casto je tam nejaka porucha osobnosti, nezdravy vztah k telu a sexualite atd. Celibat je hodne neprirozena vec a pro normalniho cloveka utrpeni. Takze jako brat rady - treba vztahove - od lidi, kteri nemaji svoji rodinu, nezazili vztah, nevi, co je zdrava sexualita…Tak to teda diky, nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5072
30.12.24 15:57

Takže i já se svou troškou do mlýna:
S ateismem začal v naší rodině dědeček, který strávil 3 roky (1915-1918) na italské frontě a po těch zažitých hrůzách (zažil i plynový útok) prohlásil: Bůh není, protože kdyby byl, tak by tohle nemohl dopustit. A dotáhl to i tak, že po návratu formálně vystoupil z církve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.24 16:01
@Zmatka píše: Více

Z části souhlasím. Jeden z mála kněžích, kteří mi připadali až příliš jako běžní lidé… je ted už ženatý s dětmi. :) Celibát je těžký úděl, který mě osobně přijde úplně zbytečný. Proto me vcelku táhnou evangelíci…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.24 16:04
@Luboš P píše: Více

Dědečka chapu… ale vychází to z presvedceni, ze jsme boží loutky. Ja jsem naopak přesvědčena, ze zlo kolem nás prameni původně od dabla, ale lidi si ho v srdci chovají jak největší dar, tudíž i od lidské podstaty. Mame svobodnou vůli, muzeme jit s Bohem nebo bez něj.
A ty to máš tedy jak? Ja jen ze mluvíte pořád o svých předcích, kteří vám sice předali svou ne/víru, ale nemluvíte o sobě…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.24 16:18

Ne nevěřím v žádného boha… A naprosto skálopevně jsem se přesvědčila hned několikrát, že to je tak dobře. První důvod - když jsem několikrát šla po městě a odchytávali mě jakýsi poslíčci „vůdce“ a verbovali „nenásilně“ každého kolemjdoucího na náboženské semináře/akce. Po argumentu, že věřím v obyčejnou vědu a racionální úvahy jsem byla setřena, jakože jsem úplně blbá a naivní a neustále dokola se snažili mě přesvědčit, že víra je správná cesta, ta jediná.

A další důvod, když jsem koukla na několik dokumentů o náboženských vůdcích, sektách a i znásilnění/vraždách v těchto kruzích. Natolik jsem byla znechucená, že víra v náboženské podobě určitě u mě nee :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.24 16:20

Křesťanství není sekta… ach jo.
Uz jsem to tu psala, věda a víra nejdou proti sobě, ale společně. Doporučuji texty či videa Jiřího Grygara.

• Citovat
  • Upravit
5072
30.12.24 16:22

Já jsem byl surový ateista, prostě Bůh není a hotovo. Později na rady svých přátel - věřících jsem se začal zajímat především o křesťanství a zjistil jsem, že otázky přibyly, než ubyly. Jsem skeptik i k paranormálním jevům (byl jsem členem klubu českých skeptiků. Filosoficky jsem materialista - myšlenka je vlastnost vysoce organizované hmoty. Vývoj se ubíral metodou pokus - omyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5072
30.12.24 16:29

Dr, Grygar byl jedno období předsedou Klubu českých skeptiků a tam jsem měl možnost se seznámit s jeho teorií mimoběžnosti vědy a víry, ale mně nepřesvědčil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trosečnice Ježíška
30.12.24 16:32

Nový zákon a evengelia staví křesťanství nad všechna ostatní náboženství. Je v tom něco mystického, magického, neuvěřitelného a zároveň uvěřitelného (pro věřící) zároveň. Má nějaké jiné náboženství podobný důkaz Boží existence, jako je v NZ v podobě syna Ježíše, jeho skutků? :think:

• Citovat
  • Upravit
Trosečnice Ježíška
30.12.24 16:35

Tvoje přešaltování ze slovenštiny na češtinu je důkaz existence Boha, nebo jsi jen zapomněl(a), že píšeš jako anonymka, co včera psala slovensky? :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.24 16:35

No je mi celkem jedno, že křesťanství není sekta v pravém slova smyslu a že je to náboženství, já se osobně setkala s takovými názory i za cenu přemlouvání, že, ty sektářský prvky tam zkrátka byly, ať to chtějí někteří slyšet nebo nechtějí :nevim:

Ať už se jedná o nábor členů těmito praktikami viz na náměstí, prospektů u nádraží (většinou) atd. :nevim: To samé i různé akce pro věřící (kamarád v rámci své kontroverzní investigativní činnosti se zúčastnil), kde si odchytávají mladé páry a hustí do nich ideu :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat