Víra (v Boha)
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Yasmina21 píše: Více
Kde píšu že mě to trápí? Beru to jako pohádku pro lidi aby se báli. Bibli beru jako první fantasy knihu světa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Proč bych měla v něco věřit v něco nadpřirozeného?
Věřím v lidi. Dobro a zlo, v přeneseném smyslu peklo a ráj si dělají lidé sami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasmina21
„A co říká Bůh jim snad jako nevěřicím může být jedno ne? Když nevěří.“ 1. I mezi nevěřícími jsou pochybující a chtějí tak poznat i jiný názor. 2. Patří to ke kulturnímu rozhledu - ty snad také víš, kdo to byl Zeus nebo Perun? 3. Znalost i „druhé strany“ jim slouží, k odrážení misionářů (např. je usvědčí že sami nedodržují přijaté zásady).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako že budu vzkříšena? Ne, nevěřím. Ale nikomu to neberu. Když chce věřit že bude sedět po boku Ježíše, ať si věří. Třeba mu to pomáhá žít a nebát se smrti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luboš P píše: Více
Já to chápu. Samozřejmě že i já znám názory nevěřících nebo kdo to byl Zeus atd… Ale když se na něco ptám a dostanu na to patřičnou odpověď, tak nezačnu útočit, že ten kdo mi tu odpověď dal se mě snaží zastrašit, zmanipulovat a obrátit na svou víru.
Já take v mnohém nesouhlasím s nevěřícími nebo je v jejich nevíře nechápu, ale neútočím a nezesměšňuji je, že jsou nevěřící.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasmina21 píše: Více
A jak se tě nevěřící smazili zastrašit nebo zmanipulovat?
- Citovat
- Upravit
@Anna766 píše: Více
Ze nevěříš v Boha chapu, mluvis o dost velmi rázně. Ja se ptala jestli věříš v cokoliv, nebo vubec v nic. Nebo jestli jsi jako většina Čechů, ze “neco” nad námi “asi” je. Protože nevěřit vůbec v nic, věřit jen v to, ze az zemřeme, zetlí naše tělo a duše neexistuje, je velmi vzácné a pro me fascinující. Tak mě zajímá co z toho máš a jestli je to to druhé, mam pár otázek.
- Citovat
- Upravit
@Vyzvědačka píše: Více
To si nemyslim, maji penize (svych otcu, manzelu) a obcas i vzdelani, to zas ano. Ale na rande musi zasadne s muzskym doprovodem nekoho jineho a liberalne se chovaji podle toho, jak jim povoli tata. S jednou holkou odtamtud se znam. Pravda, studovala v zahranici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vyzvědačka píše: Více
To, že mi vyvraceli co jsem tu psala o Koránu, Bohu, ale v pohodě. Na to jsem zvyklá. Já dokážu přijmout, že někdo to vidí jinak. Nemyslím ale sebe, že mě někdo manipuluje, naopak. Oni si myslí, že jim víru tady vnucuju já. Dávám tu odpovědi na otázky, na které se mě tu mnozí ptají stále dokola - Korán, peklo, ráj, Bůh… A pak mi píší, že je zastrašuji, vnucuju jim svou víru atd. Tak proč se ptají?
Proč je tak zajímá otázka pekla, když je jim to stejně jedno a pak to obrátí tak, že se je snažím zastrašit. Tohle ale není adresované tobě. Ty jsi nic takového myslím nepsal/a. To byli jiní. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zmatka píše: Více
Fascinující. Takze kdyz ti nekdo umre, je to pro tebe absolutní konec. Nikdy jsi nezažila nejake “paranormalní” jevy po smrti bližního? Nebo kdykoliv? Nemáš pocit ze ti v životě něco chybí? (To je vtipná otázka, chápu, ze když něco vubec nepoznáš, nebude ti to chybět.)
Ani sis nikdy v životě neřekla nejakou modlitbu, aniž bys věřila? Jen pro jistotu, abys pokryla všechny možnosti?
Proč vlastně jdeš do diskuze o víře a diskutuješ s věřícími? Je to o tom zjistit, jestli tě něco zaujme, nebo spis jako když jdeš do zoo?
V rodině to mate všichni stejne?
- Citovat
- Upravit
Tito lidé se stejně většinou při nějaké tragédii nebo ohrožení života, nemoci obracejí v poslední naději na Boha. Ne všichni, ale většina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nějak nechápu otázku co z toho mám. Jak co z toho mám?
Můj tatínek mi kdysi vyprávěl proč a jak přestal věřit v Boha. Chodil jako dítě ještě na katechismus ve škole a jednou se svěřil nějakému faráři nebo co to bylo za božího
pracovníka že mamince ukradl ze spíže marmeládu a s klukama ji venku snědli. Dostal jakési rozhřešení že má si pomodlit nějaký zdrávas a otčenáš a dobrý. Všechno je v cajku. Potom ho trápilo svědomí znovu a svěřil se témuž božímu chlapíkovi, že to byl on a bratr kdo mu ve farní zahradě očesal švestky. Holt kluci z chudé rodiny co měli hlad. A milý farář ho čapnul a seřezal jak koně, že to bylo naposledy.
A ten malý kluk, kterým tehdy tatínek byl, začal přemýšlet jak je možné že když ukradne marmeládu mamince která se stará co může, dře ve dne v noci aby obstarala a nakrmila děti, tak to otčenáš vyřeší, ale když očeše farní švestky tak je zle a to se neodpouští, jak je to možné.
Ano, někdo může říct že to není Bůh ale církev, ale všechno souvisí se vším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anna766 píše: Více
Co z toho - co z těch dvou možností co jsem napsala u tebe platí?
K tvoji historce - pitomci jsou všude, i mezi kněžími. Ja jsem se ještě s žádným takovým nesetkala, ale asi podle těch historek co čtu někde jsou.
Co by se správně mělo v takovém případě udělat? Po krádeži marmelády by mu měl kněz vysvětlit, že se nejprve musí mamince přiznat a omluvit, a teprve pak dostane rozhřešení (včetně modlitby).
A se švestkami to je vubec sranda, kdyz si uvědomím, jak jsou všichni tři faráři v mem okolí radi, kdyz farníci přijdou a stromy očesají a odnesou si ovoce domu. ![]()
- Citovat
- Upravit