Víra (v Boha)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Vyzvědačka
30.12.24 11:30
@Yasmina21 píše: Více

A kčemu ne uctívání boha samo o sobě dobré? To si u toho bůh honí péro, nebo jak? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4955
30.12.24 11:30
@Anonymní píše: Více

Súra 24:2 Cizoložnici a cizoložníka zbičujte, každého z nich sto ranami! A nechť vás nepojme vůči nim lítost, s ohledem na náboženství Boží, věříte-li v Boha a v den poslední. A nechť skupina věřících je svědkem trestu jejich.

Za prvé: k dokázání činu cizoložství je potřeba svědků, kteří ten akt viděli vlastníma očima. Tudíž by se pravděpodobně muselo jednat o styk někde na veřejnosti.

Za druhé: je zakázán samosoud, takže ti dva by museli být odsouzeni šaríatským soudem. V Evropě ani nic takového neexistuje.

Za třetí: proč bych měla být já ten, kdo vykonává trest nad odsouzenými?
:think:
Dáváš mi hloupé otázky. Promiň. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
30.12.24 11:32
@Vyzvědačka píše: Více

Posměváčkům neodpovídám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.24 11:34

@Zmatka za života to je pro některé určitě skvělé. :) Ted záleží na tom, co je poté. Tady to jsou jen dohady a představy našich mysli, které nejsou schopny pojmout, co bude poté. Co když takováhle kalkulace ala “mit pohodlný bezverny život” je fakt spatne?

• Citovat
  • Upravit
Vyzvědačka
30.12.24 11:36

Dobře pardon, omlouvám se, ale nedalo mi to i když se normálně islámu spíš zastávám. Tedy v kontextu toho, jak jsou tu mnozí proti němu a vytrhávají věci z kontextu. Jinak nejsem věřící a žádné z abrahámivských náboženství mě neoslovuje.

Ale proč tedy chce bůh, aby ho lidi uctívali?

• Citovat
  • Upravit
191
30.12.24 11:48
@Pučálkovic.Amina píše: Více
Před Ježíšovou dobou přišel do nebe jen člověk bez hříchů (tedy nikdo). Správně?
V zásadě ano. Jen je třeba si uvědomit, že Bůh je mimo prostor a čas, tj. nějaké předtím a potom vlastně není až tak důležité… ;)

A ještě jsem chtěla napsat k tomu sicilskému mafiánovi/vrahovi: Já to chápu tak, že pokud se celý život pokrytecky a vypočítavě modlí a chodí do kostela v domnění, že takhle si to hezky zařídí a Bůh mu pak odpustí, ale ve skutečnosti koná celý život zlo, tak bude mít to zlo v sobě a bude od Boha natolik vzdálený, že potom nebude schopen to Boží odpuštění přijmout. Tj. odpuštěno mu ve výsledku nebude, i když by si to Bůh ve své lásce přál…

Příspěvek upraven 30.12.24 v 11:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
30.12.24 11:50

Jestli tě to zajíma a umíš Anglicky, tak tady je to vysvětlené podrobně.
 https://www.google.com/…nswers/45529

https://www.google.com/…swers/224885

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyzvědačka
30.12.24 11:52
@jedno.devce píše: Více

Myslim, že jsem v bibli četla něco ve smyslu, že modlení není o předvádění se v kostele ale spíše o jakémsi upřímném niterném procesu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.24 11:57

Ano, podobenství o celníkovi a farizejovi.

• Citovat
  • Upravit
191
30.12.24 11:58

@Vyzvědačka Přesně tak… :) Jde o to, jak to má ten člověk ve skutečnosti. (Viz jak jsem to dopsala v tom příspěvku výše - odeslala jsem to omylem dřív, než jsem dopsala myšlenku :zed:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148270
30.12.24 11:59
@Anonymní píše: Více

A kamenování se týká hlavně žen. Kdo neviděl doporučuji Ukamenování Sorayi, podle skutečných událostí. Ale vím že zrovna yasmina se nepodívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148270
30.12.24 12:03

Jednou každý z nás bude v hrobě v klidu spát ať už se za života choval jakkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
30.12.24 12:05
@Anna766 píše: Více

Já ten film viděla už dávno. Jestli jsi ho viděla, tak moc dobře víš, za jakých okolností byla ukamenovaná a že to zrovna podle Islámu nebylo! A nebyla ukamenovaná ani na základě pravdy, ale lži. :roll: Každopádně jsem výše dala přimo verš z Koránu, jak by se měli podle šaríi trestat cizoložníci (ženy i muži)

Súra 24:2 Cizoložnici a cizoložníka zbičujte, každého z nich sto ranami! A nechť vás nepojme vůči nim lítost, s ohledem na náboženství Boží, věříte-li v Boha a v den poslední. A nechť skupina věřících je svědkem trestu jejich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyzvědačka
30.12.24 12:07

Díky, ale nenašla jsem v tom odpověď, proč bůh chce, abychom ho uctívali.

A takové to, že nás nestvořil pro nic za nic, ale konkrétní důvod znát nepotřebujeme… To není nic pro mne. Já ráda o věcech přemýšlím a chci znát logické odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
4955
30.12.24 12:08
@Anna766 píše: Více

Já znám pohled nevěřicích :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie