Víra (v Boha)
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Yasmina21 to je mozne, tak to abys na nej sla taky hodit bombu nebo napalit do nej letadlem, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luboš P píše: Více
Protože si slibujeme lásku, věrnost a úctu, ze se nikdy neopustíme a poneseme spolu dobré i zlé až do smrti.
Nevim co je na tom nepochopitelne. Pokud bylo manželství uzavřeno tak jak má byt, a ani jeden z manželů není tyran nebo nenaplňuje manželství jiné varianty zrušení. Tak je navždy.
- Citovat
- Upravit
@Yasmina21 Takže ty přijímáš bezhlavě všechno v islámu/Koraně? Bez jakéhokoli kritického myšlení.
![]()
- Citovat
- Upravit
Takže teď to chápu tak, že díky Ježíšově oběti může i hříšník přijít do nebe, pokud činí pokání. Před Ježíšovou dobou přišel do nebe jen člověk bez hříchů (tedy nikdo). Správně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pučálkovic.Amina píše: Více
To jsou už těžké otázky
.Na všechno opravdu neznám odpověď.
- Citovat
- Upravit
@Pučálkovic.Amina píše: Více
Dle mého chápání to tak je, jen to nepíšeš přesně. Ne před obětí, ale bez jeho oběti by nikdo nepřišel do nebe (az na mučedníky, mučednická smrt by měla vsechno předchozí smazat). Alespoň tak mi bylo vysvětlováno, ze tomu věří někteří židi. Ta moje kamarádka věří v něco trochu jiného.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Samozřejmě, že nepopírám nic, co se v Koránu nebo věrohodné Sunně vyskytuje. Co bych byla za věřícího, abych popírala Slova Boha nebo jeho Posla? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasmina21 píše: Více
Tak přijímat všechno bez kritiky mi přijde už jako fanatismus. Protože nemůžeme ve 21. století žít jako v 7. století. Prostě to nejde. Svět se vyvíjí, takže i my jako lidé bychom se měli posouvat.
- Citovat
- Upravit
@Yasmina21 píše: Více“Muži zaujímají postavení nad ženami proto, že Bůh dal přednost jedněm z vás před druhými, a proto, že muži dávají z majetků svých (ženám). A ctnostné ženy jsou pokorně oddány a střeží skryté kvůli tomu, co Bůh nařídil střežit. A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je!“
My dáváme hodně částem Bible volný výklad, ale jestli to ty bereš doslovně uplne vše, tak bych fakt nechtěla být muslimkou.
- Citovat
- Upravit
@Yasmina21 píše: Více
Ano ateista který žil dobře, pomáhal lidem, neubližoval druhým, vychoval hodné děti ale je nevěřící půjde do pekla ale vrah, pedofil nebo člověk co ublížil lidem, vzal jim životy, mučil, ale který ve vězení se dá na víru a uvěří ten nepůjde do pekla. Už jen kvůli tomuhle nemůžu nikdy žádnou víru přijmout, protože je to proti všemu co Bůh hlásá nebo by hlásat měl.
Hodně čtu literaturu zabývají se holokaustem a tam jsem často četla výpovědi lidí, kteří přežili peklo koncentráků, že tam ztratili víru. Naprosto jim rozumím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč bychom nemohli? Mnozí muslimové tak normálně žijí. Můžeme žít život 21. století a nepopírat to, co nám Bůh sdělil.
Ale tady je problém v tom, že Židé a Křesťané se v náboženských textech neposunuli dál a nepřijali poslední Boží zjevení (Korán).
Spíše mi přijde zbabělé, hlásit se např. k judaismu a popírat to, co se vyskytuje v talmudu (třeba v naději zalíbit se nevěřicím). To je prostá zbabělost. Ten člověk v podstatě lže sám sobě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já také nevím, co je na tom nepochopitelné. Vždyť je to tak jasné: " Pravím vám, kdo propustí svou manželku z jiného důvodu než pro smilstvo a vezme si jinou, cizoloží." Ale nebyla jsi včera k rozvedeným a znovu ženatým (vdaným) smířlivější?
Příspěvek upraven 30.12.24 v 10:46
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anna766 píše: Více
Ateista, který žil dobře, půjde do nebe, ptz v podstatě dodržoval 7 noachidskych přikázání, která má nezid dodrzovat.
- Citovat
- Upravit
Jenže islám tak stále koná jako kdyby byl ve středověku, proto to tak na světě vypadá. Minimálně ve světě kde korán a islám vládne a bohužel nejen tam protože se snaží cpát i jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit