Víra (v Boha)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Cizinka 999
29.12.24 23:01
@Anonymní píše: Více

Krásně a pravdivě shrnuto

Příspěvek upraven 29.12.24 v 23:03

• Citovat
  • Upravit
4951
29.12.24 23:02

A já nadávám jiným proto, že věří v něco jiného? 8o Kde prosím tě? Okopíruj mi to.

V tom, co jsem uvedla je konkrétních důkazů dost a není to zdaleko všechno, co je uvedené v Koránu. To byl jen příklad pár faktů. :)
Chyby v Koránu nejsou proto, že jsem se tak rozhodla, ale proto, že tam skutečně žadné nejsou. :) To není můj výmysl, ale skutečnost. Můžeš klidně ale zkusit příklad nějaké chyby uvést. Zatím se to nikomu nepovedlo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5072
29.12.24 23:04

„Bibli psali lidé.“ Tak v tom se schodneme.
"A Proč by Bůh nemohl seslat ta slova? " Mohl, ale když přestala platit, měl to dát jasně najevo. I když si myslím, že boží zákony nejsou na dobu určitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4951
29.12.24 23:08

O čisté lásce k nevěřícím Bůh v Koránu nehovoří. Nevím, o jaké lásce píšeš. :nevim:
Očekáváš snad odměnu za to, že v Boha nevěříš? Bojíš se spravedlnosti (o tom psala Cizinka. Ne ty)? Nebo proč to vůbec zmiňuješ? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.24 23:11
@Luboš P píše: Více

Vše co bylo treba bylo řečeno s Ježíšem. Od te doby Bůh nemluví.
Bůh nám řekl co potřebujeme vědět. Neni tu, aby nás navigoval vsim, co se mění, protoze v Bibli najdeš odpověď. Ve finale jich tam najdeš mnohem víc než jednu.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
29.12.24 23:12

@Yasmina21
A kdo nevěří ve znamení Boží, zjistí, že Bůh věru je rychlý v účtování.“
"Buh je rychlý v účtování ", vysvetli mi teda tuhle větu, pro mne je to vyhruzka

• Citovat
  • Upravit
4951
29.12.24 23:27
@Cizinka 999 píše: Více

Bůh nevěřicí potrestá za to, že odmítli pravdu a odporovali Jeho Písmu.

Bůh nikde v Písmu lásku k nevěřícím nevyjadřuje. Naopak, kdo četl Písma, tak ví, že nevěřicí za jejich nevíru v soudný den potrestá.
Bylo by naivní ze strany nevěřících chtít a toužit po tom, aby je Bůh za jejich nevíru ještě odměňoval. Proto jsem ti psala, že Bůh je ale také spravedlivý. - Není ti to v podstatě ale jedno? Však tomu stejně nevěříš, pokud jsi ateista. Tak tě něco takového nemusí znepokojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4951
29.12.24 23:32

Neodpovíš mi? ;)

Já se tě neptám, zda je Islám lepší nebo horší než jiná náboženství, ale ptala jsem se tě, zda to, co vyznáváš ty, jestli považuješ za lepší než to, co vyznávám já (tedy Islám)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.24 23:35

@Yasmina21 zajímá mě pár věcí, jak to na Islam.

1. Co lidi někde v Amazonii, kteří nikdy ani o Alláhu neslyšeli?

2. Co ostatní verici ve stejného Boha - Židé, křesťané?

3. Ma islám očistec?

4. Co ateisté, kteří ale žijí svůj život čistě a v lásce?

• Citovat
  • Upravit
4951
29.12.24 23:49

Kdo pujde do Ráje a kdo do pekla je čistě na Bohu. On ale bude soudit spravedlivě každého z nás a nikdo nebude odpovědný za hříchy jiného člověka. Každý sám za sebe.

1. Kdo neměl možnost pravou víru a Boha v životě poznat (mentálně postižení, lidé v pralese, všechny děti do věku dosáhnutí puberty a mentální zralosti) ti jsou považováni za věřící a měli by jít rovnou do Ráje. V Islámu je důležitý záměr se kterým co konáme.

2. Věřící ve stejného Boha… Na to odpovědět nedokážu. Dnešní křesťané už věří většinou v trojici - Ježíše jako syna Boha atd. a Židé nepřijali ani proroka Ježíše, ani Muhammada - tudíž se od Božích zjevení odvrátili. Zde netuším.

3. Islám má určité stupně pekla a ráje. Ano, někteří před vstupem do Ráje projdou peklem (věřící, kteří hřešili).

4. Skuteční ateisté nevěřicí v Boha budou věčně v pekle. Bez rozdílu jak svůj život prožili.

Bůh ví ale nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyzvědačka
30.12.24 00:09
@jedno.devce píše: Více

No, mě to spíš přijde jako někdo kdo nahoře taha za nitky a mi ho nevidíme.

• Citovat
  • Upravit
Trosečnice Ježíška
30.12.24 02:43

Ne, dokazovat má ten, co něco tvrdí. Pokud věřící říká, že věří, protože…, tak fakt nemusí nic nikomu dokazovat. Ty věřícího opakovaně tlačíš do pozice toho, kdo svou víru někomu vnucuje, ale to on nedělá, proto nemusí ani nic dokazovat.
Když věřit nechceš, tak nevěř. Nikdo ti tu víru necpe, ani ti neříká, aby věřila čemukoliv z Bible nebo z Koránu. To ty vnucuješ svůj pohled druhým.

• Citovat
  • Upravit
Trosečnice Ježíška
30.12.24 02:44
@Cizinka 999 píše: Více

Vždyť nikoho nepřesvědčuje. Jenom uvádí důvody, proč věří. :D

• Citovat
  • Upravit
50
30.12.24 04:39
@Yasmina21 píše: Více

Myslím, že klidně z tehdejší Číny, ta byla v mnohém napřed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4951
30.12.24 06:14
@luci13 píše: Více

Myslíš… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...