Víra (v Boha)
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Yasmina21
„Stvořil nás, abychom mu byli pokorní a uctívali ho.“ Takže jestliže někdo není pokorný a neuctívá ho, znamená to, že se mu buď to stvoření nepovedlo, nebo to pokazil schválně (je přece všemohoucí).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cizinka 999 píše: Více
Však uctívat nemusíš, když nechceš. Bůh nám dal vedení a je na nás, jestli ho přijmeme nebo ne. Ale neočekávej, že On pro tebe něco udělá v soudný den a za to nic tě odmění. (zjednodušeně řečeno).
Bůh nám dal rozum a spravné vedení i varování. Volba je pouze na tobě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cizinka 999 píše: VíceŽivot je taková zkouška. Projdes, neprojdeš, projdeš s výhradami.
Věřit vás nikdo nepřinutí, však v pořádku. Za me, dokud žijete dle nějakého morálního kodexu a neděláte si z Boha legraci, jen se vás nikdy nedotkl, tak prosim. Ze všeho ostatního mi je smutno. Ale je to váš boj.
- Citovat
- Upravit
@Luboš P píše: Více
Ne, Bůh nám dal rozum, správné vedení a volbu se rozhodovat. O tom je Korán. To se dočteš v něm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cizinka 999 píše: Více
Bůh nás varoval. Bůh nepotřebuje nás, ale my potřebujeme Boha. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasmina21 píše: Více
No, samozřejmě, že v práci nedostanu odměnu za nic.
Ale tedy tak nějak nepočítám s tím, že mě budou trestat za neodvedenou práci zaměstnavatelé, pro které nepracuji ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anna766 píše: Více
Nevěříš teda v nic? Po smrti jen prach a tlení, nejsou žádné bytosti mimo naši realitu, andělé, démoni, Bůh, božstva? To je fascinující.
- Citovat
- Upravit
@Anna766 píše: Více
Teď možná ne. Já věřím, že ho potřebovat budeš. Ty tomu nevěříš. Proto nechapu, proč nevěřící tak trápí otázka pekla a ráje. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Ja mám k tomu důvod, měla jsem babicku, ktera byla opravdu fanaticka. A to v tĕ v mládí formuje. Nebyla mi schopná odpovědět na žádný dotaz podle sebe,. Odpovidala podobně jako Yasmina.
Náboženství napachalo tolik škody a bolesti, že opravdu věřit v Boha mi nejde. I kdyz vim ze vira v boha a nabozenstvi neni stejne.
Ja akceptuji všechny věřící, pokud to nejsou zatvrzely fanatici jako Yasmina a taky umi kriticky přemýšlet. Z takového člověka a z jeho víry bych si nikdy nedělala srandu. S takovými lidmi se dá normálně bavit o jejich víře, v co věří a proč. Neoháněji se jen tím co je v bibli napsáno, ale jsou schopni o tom mluvit jak to vidí a cítí oni
Příspěvek upraven 30.12.24 v 14:09
- Citovat
- Upravit
No, ať mě bůh klidně potrestá. Ale ať jeho samozvaní pomocníci nedělají praci za něj ![]()
- Citovat
- Upravit
@Yasmina21
" Volba je pouze na tobě." Ne i moje volba je v rukou božích. Je-li všemohoucí, tak je také za všechno odpovědný. To, že chybujeme je proto, že to Bůh chce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě tedy otázka pekla a ráje netrápí. To si můžeme maximálně uděkat částečně sami tady na zemi.
- Citovat
- Upravit
Nás to vůbec netrápí, jen se snažíme dostat normalni odpověď. To ty ale neumis, ty nemáš svou víru a svůj pohled, vše máš naučené z koránu a prebitas vse co tam stojí. To taky mluvi o intelligence cloveka
- Citovat
- Upravit
Haha… mas to hodne pohádkově zasazené.