Víra (v Boha)
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Trosečnice Ježíška píše: Více
no tak to byste si museli udělat uzavřenou skupinu, aby vám tam nikdo nelez. jinak je nesmysl psát, abyste nevěřili, a taky to já nepíšu. Chtěla jsem jen zjistit, proč by někdo měl najednou začít věřit, je to pro mě zvláštní a taky zajímavý. A myslim, že v diskuzích o vztazích je to ještě horší, žena se zeptá, jak řešit problém s mužem, a dostane se jí spoustu jiných odpovědí. Že si s nim neměla dělat děti, když je deb.il. Že určitě byl de.bil už dávno před dětma a že to měla poznat. Atd. Rady k nezaplacení
A jestli vás tady někdo uráží, tak nahlásit jedině. Přeju hezký den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmm?
ald ktere si vybrat, je jich tolik, ze. Ktery je tedy ten pravy Buh a co je to spravne nabozenstvi? Krestanstvi? A neni krestanstvi jen odloucena vetev judaismu. Nebo tedy rovnou judaismus? Stary nebo Novy zakon? Vse je jen o tom cemuy kdo je blize naklonen a cemu chce verit. Pro me osobne je to cele hezky smyslene, jsem ateista. Neverim na nic nadprirozene a ani na Boha. nabozenstvi je pro me jedno nejvetsi zlo, ktere ma na svedomi mnoho svaru a na rukou krev…chapu ale,, ze urciti lide maji potrebu v neco verit..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inzenyrka85 píše: Více
Ale já nechci uzavřenou skupinu.
Pokud někdo založí diskuzi o víře a ptá se věřících, tak ať tam napíšou i nevěřící, když mají tu potřebu. Ale proč se tam nahrnou lidi, co těm věřícím začnou jejich víru zpochybňovat přes komentáře o nesmyslech v Koránu nebo v Bibli? To je chování nevyspělého člověka, který se nemůže smířit s tím, že někdo má jiný názor nebo žije jinak. To se dá tolerovat a pochopit v diskuzi Co si myslíte o věřících, nebo když někdo takový názor napíše do této diskuze a jde dál, ale v diskuzi pro věřící jsou ty desítky komentářů některých demonstrací netolerance. Ne naopak, jak někteří nevěřící tvrdí o věřících.
Ty se možná ptáš, ale jsou tu jiní, co sem přišli věřícím promlouvat do duše, jeden expert dokonce chce, aby věřící něco dokazovala. ![]()
O urážkách jsem snad nepsala, ne? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Vyzvědačka píše: Více
Jak vnímám co?
Psala jsem o tom, že když budu chtít jako nevěřící znát pohled věřících, tak se budu ptát, diskutovat, ne jim víru, o které chci něco vědět, vymlouvat, popírat. Když něco popírám, tak mám za to, že to neexistuje, ale pak nedává smysl, abych se o tom něco chtěla dozvědět. ![]()
- Citovat
- Upravit
A ry jsi teda verici nebo neverici.
Me zajima, jak vnimaji verici boha. Proc si mysli, že existuje a proc prave v pido e dle urciteho nabozenstvi.
- Citovat
- Upravit
@ahhotep píše: Více
Kdo má potřebu věřit, tak věří, ale to neznamená, že každý věřící věří kvůli potřebě.
- Citovat
- Upravit
@Vyzvědačka píše: Více
Myslím, že jsem věřící. Víra není tak jednoduchá, jak by se mohlo zdát, aby se dalo tak snadno odpovědět. Mnoho věřících pochybuje, neustále. Pochybnosti paradoxně mohou víru posilovat.
Řekla bych, že hodně věřících věří v konkrétního Boha proto, že k tomu byli vedeni. Nebo se rozhodnou věřit a protože žijí v Evropě/Asii/ar. světě, tak si vyberou toho Boha, náboženství, které k té části světa patří. Podle mě existují věřící, co si uvědomí, že v Boha věří, a pak hledají ve svatých knihách odpovědi na své otázky, ale mají pak další otázky přes odpovědi v těch knihách, a přikloní k té či oné podobě Boha. Protože v knihách naleznou důkazy o boží existenci. Pro mě je existence Ježíše dalším důkazem toho, že Bůh může/musí existovat a zapadá mi to do mé víry. Ale jsem teprve na začátku, uvidím, kam se při studiu Písma dostanu.
Jsou minimálně tři způsoby, jak se věřící stává věřícím, nebo jak si člověk uvědomí, že věřícím je/vždy byl. Je k tomu veden. Rozhodne se, že bude věřit. Zjistí, že věří.
Podle mě různé „verze/podoby“ Boha nejsou verze nebo podoby, ale popsání stejného Boha. Věřící se jen přiklání k tomu, co mu přijde jako nejpřesnější popis a kteří Proroci podávají nejvíce důkazů o boží existenci. Proto bych nikdy Bibli nebo jinou knihu nebrala jako něco 100% přesného, závazného, pokud jde o ten popis. Bible je dílo lidské, i když byla tvořena s pomocí Boha. Nový zákon je taky dílo lidské, ale už popisuje konkrétního člověka a jeho skutky a i když to není popis Ježišova života den za dnem, je v NZ zachycena realita. Na rozdíl od Starého zákona nebo Koránu, ve kterých Bůh promlouvá k lidem skrz jiné lidi. NZ stavím nad všechny jiné knihy a Písma. Není to jen boží promluva k lidem, ale boží důkaz jeho existence skrz člověka, Ježíše!
Někteří věřící si vystačí s Písmem, jiní potřebují a mají důkazy boží existence ve svém životě, nebo víru objeví až po důkazech boží existence ve svém životě a po studiu svatých knih se ve víře utvrdí a vidí, že s nimi má Bůh záměr, podobně jako ho měl s jinými lidmi nebo s Ježíšem.
- Citovat
- Upravit
těžko říct, asi se nudí ty lidi a potřebujou si něco kompenzovat. doporučuju jít ven, je tam krásně ☀️ 🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čemu chce věřit? U některých určitě a možná je takových většina. Ale u mnohých to není otázka chtění, ale toho, co mu přijde nejbližší jeho víře, která přišla dřív než knihy, učení, vedení.
- Citovat
- Upravit
@inzenyrka85 píše: Více
To doporuč jim, když diskuzi využívají k nějakým kompenzacím. ![]()
- Citovat
- Upravit
spousta lidi ma potrebu verit v neco, protoze si neco neumi vysvetlit nebo tomu nerozumi a nebo jim v zivote neco chybi a potrebuji to vyplnit, stale neco hledaji, jsou ztraceni apod a nebo jim je to vtloukano odmala a nemaji moc moznost volby..a uplne nejhorsi jsou ti dogmatisti co tu viru vnucuji a ziji podle knih a pritom podle nich vlastne ani neziji, protoze co se deje nekdy v ramci nabozenstvi
a pak tu jsou ti co vlastne ani nevi cemu veri, proste neco hledaji a nasli Boha, asi krestanskeho, protoze ten je jim asi nejblize, protoze vlastne nerozumi ani tomu nabozenstvi, ale veri, nicmene ale ziji jinak nez by verici zit meli, protpoze to nabozensatvi vlastne vubec neznaji.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem to podobně, jak tady popisuješ. Po přečtení mnoha různých duchovních knih, o různých náboženstvích, které mi nic moc nedaly, se mi dostala do rukou Bible. A čtení Nového Zákona, to bylo pro mě něco nepopsatelného. Nejvíce mě dostala ta Boží Láska. Který jiný Bůh udělal pro lidi něco takového, jako Ježíš Kristus? Předtím jsem četla v některých knihách, že lidé obětovali svým bohům dokonce i svoje děti, a tady jsem se dozvěděla, že jsem pro svého Stvořitele tak důležitá, a cenná, že On sám jde za mne/a za všechny/ na kříž, aby zaplatil za nás, a vykoupil nás ze zajetí. Kdo něco takového dokáže? Možná jenom matka, nebo někdo, kdo by mohl zachránit svoje dítě, tak nabídne svůj vlastní život. To musí být nesmírná láska. V Ježíši Kristu se nám Bůh Otec představil takový, jaký opravdu je.Je to Láska. Ježíš uzdravoval nemocné/slepé, chromé, hluché, malomocné…/, křísil mrtvé, odpouštěl hříchy, sytil zástupy lidí, dokonce vyháněl démony z lidí, i ze zvířat, a mnoho dalších zázraků učinil. To jsou přeci Božské vlastnosti. Nevím o nikom jiném, kdo by něco takového dokázal. A k tomu nám zaslibuje náš Bůh po smrti věčný život v Božím království, kde už není ani nemoc, ani smrt, ani války, ani žádné jiné zlo, kde je to nepopsatelně krásné. To je přeci něco tak nevýslovně krásného, že si neumím představit, že bych takovou nabídku odmítla, a nedopřála tu možnost svým dětem, a vnoučatům, a vlastně všem. Můžeme se k němu kdykoliv obracet v modlitbě:„Otče náš.“..ano, Stvořiteli všeho vesmíru, můžeme říkat „tatínku“, můžeme mu tykat, a má na nás kdykoliv čas. Jasně, vždy se najde někdo, kdo začne argumentovat:"Ale kdyby Bůh byl, tak by nedopustil, a následuje výčet všeho možného zla kolem nás. Ale to přeci Bůh nedělá, to dělají lidé pod vlivem zla, Satana, a jeho služebníků/démonů/. Proto to tady takto vypadá. Je to duchovní boj o každou duši. Bůh to už vyřešil, ale všechno má svůj čas. Na konci věků Ježíš Kristus přijde znova na tuto zemi, i se svými zástupy. Ale už ne jako Obětní Beránek, nýbrž jako Král, a Pán, kterému to tady patří. Pak se před ním skloní každé koleno - Filipským 2: 9-11.Pak bude i vzkříšení mrtvých, a Boží soud. Bůh je živý, on koná stále na svém díle, a taky všechno učiní, co zaslíbil. On je věrný. Amen.
- Citovat
- Upravit
Myslím, že víra je komplikovanější a tím, že lidi jsou různí, se asi nedá zevšeobecňovat. Já vidím tři typy lidí, ale může to být mnohem komplikovanější. Hlavně to dost možná u mnohých není věcí toho chtění, hledání, ale životních zkušeností a víra přijde až pak. Víra v boha se neliší od jiné víry. Například od víry v lidi, víra v to, že tě někdo nezabije, když jdeš večer domů. Sice se to týká něčeho jiného, ale princip je stejný. Věříš a máš k tomu své důvody.
- Citovat
- Upravit
@Trosečnice Ježíška Víra v Boha a víra v člověka je sakra rozdíl, a to proto, že Bůh je vševědoucí a všemohoucí. Např. někdo důvěřuje lékaři, že mu pomůže a vyléčí ho, medicína a lékaři však na všechno nestačí a některým nemocným nepomůžou. Ale Bůh? Ten nepomůže, protože nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit