Víra (v Boha)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Trosečnice Ježíška
29.12.24 17:48
@Yasmina21 píše: Více

Proč nevěříš? Je to v Bibli napsané. Jestli věříš tomu, co je napsáno v Koránu, proč ne tomu, co je v Bibli? :think:

Já bych chtěla klasické knihy, papírové. Muslimkou se nikdy nestanu, ale přečíst bych si vše chtěla. A naučit se to celé v arabštině, abych to mohla odříkat, až dojde k teroristickému útoku a teroristi mě nechali jít. :)

• Citovat
  • Upravit
4950
29.12.24 17:52
@Anonymní píše: Více

S tím filosofem je to dost diskutabilní, ale ok.)) A další, co se týká vesmíru, dráze vesmírných těles, železa atd.? :) Vše už věděli lidé v 7 století? A to jsem dala příklad jen dvou vědeckých skutečností z Koránu. Nachází se jich tam mnohem více.
Mimochodem je třeba brát v potaz to, že Muhammad byl negramotný a žil v poušti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.24 17:54

Ježíš kristus sám říká, „Kdo viděl mne, viděl Otce“.Myšleno podle skutků, které činil. V něm se nám představil Bůh Otec, takový, jaký skutečně je. Ježíš uzdravoval nemocné, sytil hladové, křísil mrtvé, odpouštěl hříchy, chodil po vodě, vyháněl démony z lidí, i ze zvířat, a mnoho dalších zázraků učinil. To jsou vskutku Boží vlastnosti. Po Jeho zmrtvýchvstání ho vidělo mnoho lidí, a při jeho nanebevzetí /Skutky apoštolské/ byl velký dav lidí. Víra je dar. Bůh nikoho nenutí, aby v něj věřil. Je to Boží nabídka k záchraně. Ale pokud si někdo vybere opak, Bůh to respektuje, i když ho to velmi bolí. Z mého hlediska je to obrovská škoda, pokud někdo odmítne tak úžasnou nabídku. :?
Jak říká jeden můj známý: „Až umřu, a Bůh tam nebude, tak já o nic nepřijdu, ale co když tam bude?“ :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.24 17:55

Nemenovala si mi, žiadny objav, vynález čo je v Koráne. Ak je ho plný musíš vedieť napísať aspoň jeden.

A prečo toho filozofa spochybňuješ? Lebo aj o tom kto písal Korán môžem napísať to isté, že je to diskutabilné. Všetko je to len abstrakcia, nejednoznačnosť veršov.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.24 17:57
žiadne vedecké zázraky tam nie sú. Všetko je to len reinterpretácia. Ak si videla to video, čo som ti poslala, tak tam je to celkom pekne zhrnuté.
  • Citovat
  • Upravit
4950
29.12.24 17:58
@Trosečnice Ježíška píše: Více

Protože se Bible nedochovala v původní originální podobě, jak ji seslal Bůh. A Bůh v Koránu hovoří jinak.
V odkaze, který jsem ti sem poslala najdeš klasické, papírové knihy.

Tvá poslední narážka na terorismus je dost mimo. Škoda, do teď jsem si myslela, že spolu diskutujeme na úrovni. Zmýlila jsem se. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4950
29.12.24 18:04

Já nejsem vědec, takže ani nemohu najít něco, co ještě nebylo objeveno. Do dnes ale nikdo nedokázal sepsat podobné dílo, které by se svou strukturou vyrovnalo Koránu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.24 18:06

Takže žiaden vedecké zázraky v Koráne nie sú. Toto som presne čakala. Keby tam boli mala by si mi vedieť nejaký uviesť. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.24 18:07

Síce som skôr čakala, že nedopovieš. Ale toto mi stačí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4950
29.12.24 18:21

Tak zkusme další. Věděli toto lidé v 7 století?
Súra 2:29 On je ten, jenž pro vás stvořil vše, co na zemi je, potom se k nebi obrátil a v sedmi nebesích je vyrovnal. On věru všech věcí je znalý.

Súra 71:15 což nevidíte, jak Bůh stvořil sedm nebes ve vrstvách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
29.12.24 18:23
@Trosečnice Ježíška píše: Více

Takže bez víry v Boha žijí lidé ve lži, v nenávisti a co jsi to tam ještě napsala? Něco ti povím, spoustu lidí nepotřebuji boha aby se chovali slušně k lidem a zvířatům.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.24 18:23

Mne to príde stale ako nejednoznačnosť, abstrakcia, veršov.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.24 18:24

Ja chcem ale od teba niečo čo nepoznáme. Nejaký nový objav. Takže? Aký nás ešte čaká. Musíš to vedieť ak tvrdíš, že sú tam zázraky.

• Citovat
  • Upravit
Trosečnice Ježíška
29.12.24 18:26
@Cizinka 999 píše: Více

To jsem nenapsala. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Trosečnice Ježíška
29.12.24 18:29

Víš o tom, že teroristi minimálně ve dvou případech nechali jít lidi, co odříkali nějakou pasáž z Koránu? Nevím, co je na tom za neúroveň, když píšu o tom, že se může znalost Koránu v takovém případě hodit. Až budou takové případy známé ze strany křesťanských teroristů, napíšu klidně o tom. Jestli ti vadí, že mezi muslimy jsou teroristé, tak mi je líto, ale to tak je. Jako je pravda, že křesťané upalovali lidi a dodnes se někde nechovají hezky. Stejně tak ateisté.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat